SPORT 5 poprvé nabídne pořad o české rally
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 04.06.2009
Mezinárodní mistrovství České republiky v rally pokračovalo na konci května svým třetím podnikem, Rally Český Krumlov. Před startem jedné z nejkrásnějších českých soutěží byli fanoušci rallysportu natěšeni na další z atraktivních duelů Romana Kresty a Václava Pecha – podobný, jaký mohli sledovat na Šumavě. Průběh českokrumlovského podniku nyní připomene SPORT 5, jediná česká televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus.


Hlavní favorité třetího podniku Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally byli jasní: čtyřnásobný vítěz Rally Český Krumlov Roman Kresta a její trojnásobný vítěz Václav Pech, jehož šance však snižoval fakt, že startoval se zlomeným malíčkem. Oba favorité se brzy usadili na dvou čelních příčkách průběžného pořadí a Kresta na začátku druhé etapy získal nad Pechem výraznou převahu. Pořadí na prvních dvou místech se do cíle podniku už nezměnilo. Příjemným překvapením závodu se stal výkon Jaromíra Tarabuse, který závod skvěle rozjel, obsadil třetí příčku, odolal všem útokům ze strany Pavla Valouška a třetí pozici také uhájil.

Sestřih nejzajímavějších okamžiků Rally Český Krumlov uvede SPORT 5 v pondělí 8. června od 18:50 hodin.


Téměř 130.000 lidí bude přímo na oválu Michigan v neděli 14. června sledovat patnáctý závod šampionátu NASCAR Sprint Cup Series. A v přímém přenosu jej mohou díky SPORT 5 vidět také čeští a slovenští fanoušci. Po třinácti odjetých podnicích vede průběžné pořadí NASCAR Sprint Cup Series Tony Stewart s náskokem 46 bodů před druhým Jeffem Gordonem a 64 bodů před třetím Jimmiem Johnsonem.

Přímý přenos závodu z klasického oválu Michigan startuje na SPORT 5 v neděli 14. června ve 20:10 hodin.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty Media Vision/diGITALlink/CS Link.


Obr.: MMČR rally 2009, Český Krumlov, Roman Kresta - Petr Gross, Foto: Rallyekrumlov.cz

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, BPA sport marketing

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3461/sport-5-poprve-nabidne-porad-o-ceske-rally/