HBO Central Europe získala od Dori Media Group práva k formátu seriálu In Treatment (V odborné péči)
Autor: PR Press HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 09.06.2009
HBO Central Europe (HBO CE) a Dori Media Distribution GmbH uzavřely dohodu o formátových právech k izraelskému televiznímu seriálu “Be Tipul”, jehož autorem a producentem je Hagai Levi. Formát kritikou velmi ceněného izraelského seriálu Be Tipul byl již použit HBO ve Spojených státech, kde podle něj vznikl seriál “In Treatment.“


Seriál s Gabrielem Byrnem v hlavní roli letos získal dvě ceny Emmy, Zlatý Glóbus a několik dalších ocenění. V České republikce tuto verzi uvádí ČT pod názvem V odborné péči.

HBO Central Europe získala práva na výrobu a vysílání lokálních verzí seriálu V odborné péči pro Polsko, Maďarsko, Českou republiku, Slovensko, Rumunsko a Moldavsko. Autor seriálu Hagai Levi bude s HBO Central Europe na výrobě těchto verzí spolupracovat jako výkonný producent.

Hlavní postavou americké verze seriálu V odborné péči je Paul Weston (Gabriel Byrne), úspěšný terapeut a zdánlivě rodinný typ, kterému se ale rozpadá profesní i osobní život.

Každá epizoda seriálu líčí průběh individuální terapie, kterou Paul poskytuje jednomu ze svých pacientů. HBO US vysílala první řadu seriálu V odborné péči vždy pět večerů v týdnu. Každý díl byl zaměřen na jednoho pacienta a cyklus se každý pátek uzavíral návštěvou doktora Westona u jeho vlastní terapeutky Dr. Giny Tollové (v podání Dianne Wiestové).

“Jsme velice rádi, že jsme prostřednictvím Dori Media Group seriál V odborné péči získali a těšíme se, až představíme toto pozoruhodné dílo i našim divákům“, říká Linda Jensenová, CEO HBO Central Europe. “Americká verze se vyznačuje mimořádnými hereckými výkony a špičkovým zpracováním, a my se jí budeme snažit při realizaci středoevropských verzí přinejmenším vyrovnat”, potvrzuje Jensenová.

Jose Escalante, prezident a generalní manažer Dori Media Distribution, k tomu dodává: “Tento formát vzbudil velký zájem po celé Evropě a my přejeme HBO Central Europe mnoho úspěchů s jeho výrobou i uvedením.”

Práva k formátu seriálu V odborné péči drží Sheleg Productions Ltd. Americká verze nazvaná In Treatment vznikla podle seriálu Be Tipul, jehož autorem je Hagai Levi spolu s Orim Sivanem a Nirem Bergmanem.

HBO - Home Box Office, přední poskytovatel prémiových kanálů, zahájilo své vysílání v regionu Střední Evropy v roce 1991. Konečným vlastníkem HBO Česká republika,jsou společností Home Box Office Inc, Disney a Sony Pictures, které jsou propojeny s nejsilnějšími hollywoodskými studii: Warner Bros., Disney a Columbia/TriStar. Mimo produkcí těchto exkluzivních partnerů HBO přináší filmy společností Universal, MGM, 20th Century Fox a dalších nezávislých producentů a distributorů, originální produkci, české filmy a dokumenty. V současné době poskytuje HBO Central Europe prémiové kanály v 11 zemích tohoto regionu, včetně Maďarska, České republiky, Slovenska, Polska, Rumunska, Bulharska, Moldavska, Slovinska, Chorvatska, Srbska a Černé hory. HBO nabízí šest vysoce kvalitních filmových programů (HBO, HBO2, HBO Comedy, HBO HD, Cinemax a Cinemax2) a službu SVOD (HBO Digital).

Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz


HBO Česká republika: Pavla Brožková, HBO Central Europe: Gerry Buckland

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3468/hbo-central-europe-ziskala-od-dori-media-group-prava-k-formatu-serialu-in-treatment-v-odborne-peci/