UPC odpovídá – 7.část
Autor: PR Press , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 03.09.2002
Ani po prázdninách nechybí pravidelná rubrika UPC odpovídá. Odpovědi na vaše dotazy ke kabelovému a satelitnímu provideru - UPC, se opět týkají zařazení Galaxie a ČT do nabídky, prostor dnes dostanou i otázky na akční slevy a některé nové filmy na HBO.

Kdy zařadíte ČT na UPC Direct?
Okamžitě, jakmile k tomu dá ČT souhlas. Opakovaně o něj žádáme.

Jaké slevy poskytujete během podzimu na UPC Direct ?
V současné době platí naše zvýhodněná nabídka, v jejímž rámci zcela zdarma propůjčíme první tisícovce nových zákazníků digitální satelitní komplet s přijímačem Philips s kartou, nebo samostatnou kartu UPC Direct. Platí se pouze montáž zařízení Každý nový předplatitel navíc získá po dobu 3 měsíců 33% slevu na základní nabídku RODINA. Zajímavé jsou i slevy na prémiové kanály. Každý, kdo si předplatí program Private Gold rovněž získá tříměsíční slevu 33 % z ceny za program. Ten, kdo si předplatí prémiový kanál ”HBO”pak získá slevu sice o něco nižší - 30 %, zato však na celý půlrok. K tomu ještě zdarma obdrží měsíčně zasílanou mini verzi filmového časopisu Premiere s programem HBO. Naše nabídka platí do 15.12. 2002.

Myslím, že po dvou letech existence UPC Direct byste mohli věnovat větší pozornost jeho předplatitelům. Proč např. nedostáváme váš firemní časopis Jupííí?
Máte pravdu – předplatitelé UPC Direct si naši zvýšenou pozornost určitě zaslouží. Náš marketingový úsek se začal zamýšlet nad tím, jak zlepšit komunikaci a připravit pro předplatitele něco navíc. Věřím, že zanedlouho budu moci dát lepší informace. Časopis Jupííí to však nebude – ten je určen pro předplatitele kabelové služby a s ohledem na tuto skutečnost je i plošně – nikoliv adresně distribuován.

Co jste to provedli s UPC Direct?! Řadě mých známých byl z ničeho nic odpojen a jejich rozhořčení je velké!
Pravděpodobně se stali obětí klamavých a podvodných nabídek na „bezplatné“ či „levné“ pořízení této služby. Naše společnost, která se brání kriminálnímu zneužívání služby UPC Direct přišla v srpnu se změnou ident klíče (ID) přístupových karet na placenou satelitní televizi.Tento krok vyřadil z provozu všechny nelegální, či ztracené karty UPC Direct.Ident klíč je identifikační řetězec, který kontroluje předplatitelskou kartu oprávněnou rozkódovat přijímaný signál. Na rozdíl od jiných parametrů karty, které se dají na kartu načerno doprogramovat, ident klíč zloději prostě přepsat nedokáží. Nevědí totiž jak na to. Naše společnost má navíc dispozici další páry ID klíčů a ve vhodné době je opět použije. Před nevýhodností nelegálního příjmu jsme opakovaně varovali – a teď se varování opět potvrdila.

Jaké jsou slevy na kabelovou televizi během vaší podzimní akce?
Úplně nový zákazník zaplatí za její zavedení pouze instalační poplatek ve výši 1 Kč. Všichni naši klienti, kteří se rozhodnou pro předplatné základní nabídky Klasik pak získávají slevu 33 % po tři měsíce. Předplatí-li si navíc prémiový kanál Private Gold, výše uvedená sleva platí i zde. Sleva na prémiový filmový kanál HBO je ještě výhodnější. Každý, kdo si ho nově předplatí, získává slevu ve výši 30 %, a to po dobu 6 měsíců s předplatným miniverze časopisu Premiere.

Dočkáme se konečně zařazení TV Galaxie sport do kabelové televize, nebo na UPC Direct?
Našim partnerům z Galaxie sport jsme v uplynulých dnech sdělili několik základních podmínek, které je třeba před podpisem smlouvy naplnit. A kromě jedné jsme se na všech úspěšně dohodli. Jednání tedy budou ještě nějaký den pokračovat. Zahrnují umístění Galaxie sport nejen do kabelových rozvodů, ale i na UPC Direct.

Zařadíte do své nabídky další české programy, např. televizi O, nebo Galaxii?
V současné době jednáme se zástupci tří domácích televizí. Jsou velmi slibná.Dopadnou-li dobře, pak se můžete dočkat několika překvapení, možná ještě do konce roku, jak na kabelech, tak na UPC Direct.

Projevily se povodně na činnosti vaší firmy? Budete dávat slevy postiženým klientům?
Kabelovka si vedla během povodní dobře. Odmlčela se pouze tam, kde nešel elektrický proud a v evakuovaných oblastech. Věřím, že diváci ocenili aktuální práci infokanálů a možnost sledovat světové zpravodajské stanice. Přesto patří UPC mezi povodní postižené firmy. Škody teprve vyčíslujeme, protože k některým poškozeným sítím, např. v pražském Karlíně nemáme dosud přístup. Víme, že nebudou malé. Co se týče slev, vztahují se na ně příslušné paragrafy v zákaznické smlouvě a my se jich budeme samozřejmě držet. Takže žádost o slevu je možno úspěšně uplatnit.Výjimku představují evakuované oblasti, jako je už zmiňovaný Karlín. Tam bude naše zákaznické centrum volit zvlášť citlivý postup a myslím, že se k nim obrátí i generální ředitel naší společnosti. A snad nebude od věci, zmíním-li naši solidaritu s ostatními. Rozhodli jsme se, že zaplavené Městské knihovně v Praze vybavíme čtyři pobočky počítači a připojením na Internet a k tomu jí poskytneme jí náš vysokorychlostní Internet na rok zdarma.

Kdy uvede HBO ty nejlepší filmy z minulých dvou let (následuje seznam)? Uvede je vůbec?
Uvede. Některé z vámi vyjmenovaných filmů budou mít podle mých informací premiéru během prvního pololetí příštího roku. Patří mezi ně následující tituly: Trosečník, Hanibal, Scary Movie: Děsněj biják 2, Pearl Harbour, Mumie se vrací, Moulin Rouge. Letos se ovšem můžete těšit již na filmy Gladiátor, Tygr a drak, Po čem ženy touží,102 dalmatinů, Pošli to dál, Životní zkouška, Pláž, či Slečna drsňák.

Slibovali jste, že HBO začne uvádět některé americké filmy s titulky…..
Ano, s uváděním filmů v původním znění s titulky se na HBO setkáme již od listopadu 2002. V programu HBO bude těmto titulům věnován každý pondělek od 20:00 hod.

Učím francouzštinu a využívám ve své práci frankofonní TV 5, zejména její programy o ČR. Doslechla jsem se, že přes prázdniny vysílala nejen informace o povodních v naší republice, ale i velký dokument o české kulturní sezóně ve Francii. Je možné, abych někde získávala aktuální přehled pořadů po internetu?
Ano. informace o pořadech na určité téma, o nových pořadech, kompletní detailní program, zkrátka vše, co potřebujete, si můžete sama „sestavit“ a dostávat přibližně s týdenním předstihem elektronickou poštou. Postup je následující: na adrese www.tv5.org/europe/ kliknete v levém sloupečku na odkaz TV5 e-courrier. Do formuláře napíšete, na jakou adresu si zvolený program přejete dostávat a potom si už jen vybíráte. Ve vašem případě doporučuje česká zástupkyně TV 5 napsat do bodu 3 klíčové slovo např. Prague a v bodě 4 zaškrtnout 1. políčko (všechny kategorie pořadù). Klíčových slov mùžete napsat samozřejmě mnohem víc nebo je ignorovat a z nabídky si vybrat pouze např. detektivní seriály. Záleží jen na Vás, jak si svùj program „na míru, sestavíte“.

František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik odpovědi tiskového mluvčího UPC na dotazy. Příští měsíc může odpovědět i na váš dotaz, ptát se můžete např. v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi včas předáme.

A na úplný závěr máme ještě jednu drobnou informaci – program HBO na celý měsíc dopředu nacházíte již řadu měsíců také na našem webu - v sekci TV program (třetí horní záložka zleva).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/347/upc-odpovida-7-cast/