Zone Vision sa chystá spustiť v Prahe svoje štúdio
Autor: A.Haviar , e-mail: haviar@satelit.sk Přidané: 26.05.2001
ktorým doplní svoj široký záber štúdiových produkčných služieb, ktoré v súčasnosti už má naprieč celou Strednou a Východnou Európou. Štúdio bude kompletne digitálne a bude sprístupňovať vysoko kvalitné dabovacie a zvukové služby.

Škoda, že sa nedostalo aj na Slovensko (viď mapka dolu). Žeby sme predsa boli až taký malý vysielací trh, aby tu z nás nemali dostatočnú rentabilitu? Uvidíme, čo bude ďalej.

ADVENT INTERNATIONAL investuje 12 mil. USD do rýchlo expandujúcej mediálnej spoločnosti, ZONE VISION.


Advent International, medzinárodný kapitálový investor oznámil 12 miliónovú investíciu do Zone Vision, agresívnej, rýchlo expandujúcej tematicky zameranej vysielacej spoločnosti a distribútora medzinárodných káblových a satelitných kanálov. Zone Vision vysiela svoje značkové kanály na 3 kontinentoch a chystá sa aj do Latinskej Ameriky. Posledná investícia, ktorá zhodnotí spoločnosť na 100 mil. USD umožní Zone Vision spustiť nové kanály a expandovať so súčasnou produkciou na nové trhy.

Zone Vision, založená v r. 1991, začala operovať najprv v Strednej a Východnej Európe a v posledných 3 rokoch sa pustila do agresívneho expanzného programu, ktorý z nej urobil jednu z vedúcich nezávislých výrobných a distribučných, tematicky zameraných vysielacích spoločností v Európe. Momentálne s ústredím v Londýne obhospodaruje Zone Vision 8 kanálov, ktoré prijíma cez 25 miliónov predplatiteľov, vrátane takých zákazníkov ako sú napr. United Pan Communications, BskyB, Multichoice, Digiturk a Arab Digital Distribution.

Už viac ako 9 rokov Zone Vision udržuje silné vzájomné vzťahy s vedúcimi providermi tematických kanálov ako napr. Discovery, MTV, Turner, ESPN and Hallmark prostredníctvom dlhodobých zmlúv. Tieto vzťahy boli nedávno ešte viac upevnené spojením s kanálmi ako Showtime Networks Inc, United Pan Communications and E! Entertainment.

Chris Wronski, zakladateľ a CEO (Chief Executive Officer) Zone Vision Group nedávno povedal: “Táto investícia nám umožní pokračovať v ponuke vysoko kvalitných, plne lokalizovaných tematických kanálov v oblasti všade prenikajúcej digitálnej televízie. Teší nás to o to viac, že sa to podarilo vo veľmi ťažkých časoch na finančných trhoch. Som presvedčený, že spolupráca s Advent, ktorá má dlhodobé skúsenosti v obasti investícií do médií nás posunie do pozície lídra na trhu”.

George Swirski, riaditeľ Advent International povedal: ”Máme tu spoločnosť, ktorá pomocou budovania výborných lokálnych tímov a dôsledným budovaním vzťahov s CATV (káblové spoločnosti) a DTH (direct to home) operátorov z celej Európy rozvinula firmu stredoeorópskeho zamerania na veľkú všeeurópsku vysielaciu spoločnosť s podobným záberom aj mimo Európu. Spoločnosť predvádza efektívne riadenie s produktivitou značne prevyšujúcou ostatné vo svojom odvetví. S Zone Vision spolupracuje množstvo medzinárodných vysielacích spoločností a kanálov kvôli jej dobrej znalosti trhu, pre jej široké pokrytie mnohých krajín lokálnymi pobočkami s vlastným technickým vybavením i pre jej vysoko profesionálny Londýnsky riadiaci tím. Veríme, že Zone Vision je silná spoločnosť, ktorá dosiahne svoje ambiciózne ciele”.

Advent International už realizovala vo vysielacom sektore množstvo investícií včítane @Entertainment - poľskej platenej TV, ktorá vstúpila na burzu NASDAQ už v r. 1997 a v roku 1999 ju získala spoločnosť UPC, Primacom - nemeckej káblovej spoločnosti, ktorá v r. 1999 vstúpila naraz aj na burzu NASDAQ aj na Neuer Markt i Scandinavian Broadcasting Systems, ktorá je tiež na burze NASDAQ.

- Zdroj: Zone Vision, 09.05.2001 -



 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/35/zone-vision-sa-chysta-spustit-v-prahe-svoje-studio/