Novinka: Topfield TMS SRP-2100 PVR
Autor: PR ATOS , e-mail: obchod@atoselektro.cz Přidané: 03.07.2009
Ostravská firma ATOS spol. s.r.o. uvádí na trh horkou novinku jihokorejské firmy Topfiled - digitální satelitní přijímač nové generace využívající nejnovější a vylepšené DVB-S2/H.264 čipové sady. Poprvé se slučuje společně satelitní televize a přístup k internetu, což přivádí nové prvky a zkušenosti při sledování televize. V následujícím textu vám nabízíme první zajímavé postřehy o tomto špičkovém receiveru:


Přijímač je osazen dvěma tunery DVB-S2, konektorem HDMI, 6X RCA, S-Video, komponentním výstupem, digitálním audio výstupem, koaxiálním audio výstupem, 2 x SCART(TV, VCR), 3x USB konektorem. Ale to nejdůležitější je určitě plně funkční síťové rozhraní – LAN, díky kterému nabízí přijímač nepřebernou řadu funkcí pro uživatele.

Samozřejmostí je ovládání přes dálkové ovládání, které je propracované a velmi dobře popsané nebo také přes přední panel, který je citlivý na dotek. Tlačítko zde naleznete pouze jedno, a to na výborně čitelném VFD displeji, které slouží pro vypnutí a zapnutí přijímače. Můžete sledovat záznam Vašeho oblíbeného pořadu a současně nahrávat další dva nezávislé programy, na již zabudovaném harddisku o kapacitě 500GB, který umožňuje zaznamenat přibližně až 250 hodin záznamu.

Díky síťovému rozhraní můžete přijímač ovládat přes internet nebo lokální síť díky integrovanému webovému serveru, dále můžete přistupovat k pevnému disku přijímače odkudkoli za pomocí FTP.


Do paměti můžeme uložit až 7000 TV stanic a 3000 rádio stanic. V seznamu nalezneme 150 evropských a asijských satelitů v Ku a c pásmu. Je zde podpora DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 a 1.3. Nechybí ani hezky zpracovaný programový průvodce (EPG), s plnou podporou češtiny. Stačí tedy jen spustit EPG, označit si pořad, vytvoříte upomínku v časovači a přijímač již program nahraje na vestavěný harddisk. Nastavení nahrávání lze samozřejmě opakovat denně, týdně, jsou v podstatě ponechány všechny možnosti automatického nahrávání. Přijímač se může pochlubit také funkcí PIP tzv. obraz v obraze, která funguje bez problémů i u HDTV programů.

Zajímavá je také funkce vyhledávání kanálů podle začátečního písmene názvu stanice, což se určitě může hodit, když vezmeme v potaz tisíce stanic na orbitu.



Samozřejmě nemůže chybět ani fenomén dnešní doby YouTube, díky kterému si vyhledáte Vaše oblíbené video a v pohodlí ho sledujete na obrazovce v obývacím pokoji. Můžete prohlížet fotky na Flickru, sdílet je s kamarády. Přijímač lze využít jako prohlížeč obrázků, MP3 jukebox, DivX přehrávač. V Menu, které podporuje i volbu českého jazyka, naleznete také zvláštní položku pro předpověď počasí, pro téměř kteroukoli destinaci na světě včetně České republiky.



Velmi dobrá funkce je automatická obnova systému, která umožňuje si uložit současné nastavení přijímače, které je kdykoliv možné obnovit, když se náhodou něco nezdaří… Soubor se zálohou kompletního nastavení je možné si uložit na vestavěný harddisk nebo externí disk. Je zde také něco pro milovníky her po síti - integrovaná videohra Battle Tank, kterou můžete hrát s přijímačem, s kamarádem na vedlejším přijímači nebo po síti. Součástí balení přijímače je plnohodnotná bezdrátová klávesnice, která momentálně slouží k ovládání hry Battle Tank. Do budoucna Topfield plánuje rozšíření o internetový prohlížeč, což je věcí softwarové podpory ze strany výrobce.



Přijímač nabízí 2 CI sloty pro běžně dodávané moduly nejen na českém trhu – Cryptoworks, Viaccess, Nagravision, Alphacrypt, ad. V praxi jsme odzkoušeli modul Cryptoworks EUROCAM/Irdeto rev.2.3 s kartou Skylink. Všechny programy SD i HD byli dekódovány bez nejmenších problémů.


Závěrem můžeme pouze konstatovat, že toto vše dělá z tohoto přijímače perfektního společníka pro celou rodinu!


PR ATOS, spol. s r.o. Ostrava, Miroslav Kežlínek, www.atoselektro.cz

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3510/novinka-topfield-tms-srp-2100-pvr/