Závodní víkend DTM v Zandvoortu s českou účastí na SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 12.07.2009
Blížící se víkend 18. – 19. července bude na televizní stanici SPORT 5 patřit sérii přímých přenosů z holandského Zandvoortu, kde se odehraje již čtvrtý podnik letošní sezony DTM. V přímých přenosech jediná česká televize zaměřená výhradně na motoristický sport a motorismus odvysílá také závody doprovodného programu DTM formulovým šampionátem F3 Euro Series počínaje přes Seat Leon Supercopa po Porsche Carrera Cup.


Podnikem v holandském Zandvoortu kolotoč DTM letos poprvé opustí své domácí Německo. Jako leader průběžné klasifikace šampionátu do severního Nizozemí přijede úřadující mistr DTM Timo Scheider (Audi). Jediný bod v celkovém pořadí šampionátu na něj ovšem ztrácí Bruno Spengler z konkurenční stáje Mercedes. S reálnou šancí převzít vedoucí pozici v mistrovství bude v Zandvoortu startovat také trojice Gary Paffet, Jamie Green (oba Mercedes) a Mattias Ekström (Audi), jejichž konta shodně čítají po čtrnácti bodech, a oni tak na prvního Scheidera ztrácejí tři body. Vyrovnaně vyznívá také průběžná klasifikace týmů – prozatím ji vede tým Mercedesu Salzgitter/Mercedes Benz Bank s náskokem dvou bodů před týmem Audi Sport Team Abt.

Souboje Mercedesu a Audi, stejně jako špičkových jezdců DTM sledujte na SPORT o víkendu 18. – 19. července v přímých přenosech. Kvalifikaci čtvrtého závodu DTM vysílá SPORT 5 v sobotu 18. července od 13:30 hodin a samotný závod pak v neděli 19. července od 13:45 hodin.


Pro české fanoušky okoření závod DTM účast Tomáše Kostky, který si určitě bude chtít spravit chuť po nevydařeném startu na Norisringu. Navzdory dobrému výkonu v kvalifikaci i v úvodu závodu totiž český pilot závod nedokončil. K odstoupení jej donutila jezdecká chyba a vykroužené hodiny v jedné z šikan.

Také v rámci doprovodného programu DTM se o závodním víkendu na okruhu v Zandvoortu představí čeští jezdci. Ve dvou závodech Seat Leon Supercopa budou startovat Ivan Vršinský a Petr Fulín. Přímé přenosy obou závodů vysílá SPORT 5 v sobotu od 15:50 hodin a v neděli od 8:50 hodin. V závodu Porsche Carrera Cupu se představí Jiří Janák. Jejich počínání sledujte v přímém přenosu na SPORT 5 v neděli od 15:55 hodin.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty Media Vision/diGITALlink/CS Link.


Obr.: DTM 2009, Norisring, Tomáš Kostka, Kolles Futurecom - BRT (Audi A4 DTM 2007), foto: DTM media

PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3522/zavodni-vikend-dtm-v-zandvoortu-s-ceskou-ucasti-na-sport-5/