Programové tipy HBO na srpen 2009
Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.07.2009
V srpnu by pozornosti rozhodně neměl ujít výtečný seriál Tara a její svět (United states of Tara). Na tento svérázný seriál se můžete těšit od 4. srpna, každé úterý od 21 hodin, kdy HBO uvede vždy tři epizody za sebou. Z nedělních premiér určitě zaujme hořká komedie režiséra Jana Hřebejka Nestyda, která vznikla podle knížky Povídky o manželství a sexu z pera Michala Viewegha.

Program HBO dále nabízí během čtyř srpnových večerů unikátní možnost shlédnutí celé slavné série Smrtonosná past. Archetyp novodobého akčního hrdiny, jež zápasí s přesilou vynalézavých zloduchů, v ní zosobnil Bruce Willis. Nejnovější 4. díl bude uveden v premiéře v neděli 30. srpna.



Tip měsíce

Tara a její svět

Titulní hrdinka dvanáctidílného amerického seriálu, na jehož produkci se podílel Steven Spielberg, trpí poruchou identity. Její kuriózní handicap se projevuje tím, že se ve stresu proměňuje v jiné osobnosti. Tara Gregsonová, jež se živí nástěnnými malbami, se rozhodne přerušit léčbu, aby odhalila skutečnou příčinu svých problémů. V jejím životě dochází k sérii nečekaných převtělení. Jednou z hrdinčiných alternativních osobností je nevázaná a popudlivá puberťačka. Jinou je staromódní žena v domácnosti, jež si říká Alice. Další je hlučný vietnamský veterán Buck, který rád popíjí pivo... V hrdinčině zázemí figuruje vyrovnaný manžel Max (John Corbett), dospívající dcera Kate a syn Marshall s čtyřprocentní orientací. Její sestra Charmaine však o Tařině poruše často pochybuje... Autorkou seriálu s řadou absurdních zápletek je Diablo Cody, laureátka Oscara za scénář k filmu Juno.

Premiéry: od 4. srpna, každé úterý ve 21:00 (vždy tři epizody)


Nedělní premiéry

Zapomenutý ostrov

Jedenáctiletá Nim (Abigail Breslinová) a její otec Jack žijí na odlehlém ostrově v Pacifiku a připomínají novodobé Robinsony. Dívenka, jejíž matka zahynula na moři, si vystačí s ochočenými zvířaty a dobrodružnými knížkami. Jednoho dne se však Jack nevrátí z výzkumné cesty a jeho dcerka se rozhodne, že přivolá na pomoc svého literárního hrdinu. Netuší, že za domnělým odvážlivcem se skrývá neurotická spisovatelka (Jodie Fosterová), jež trpí řadou fóbií. Literátka ze San Franciska, která nedokáže překročit práh svého bytu, se neznámé ctitelce přesto vydá na pomoc... Rodinné dobrodružství, inspirované knihou Wendy Orrové a zpestřené animovanými mezihrami, režírovali Mark Levin a Jennifer Flackettová.

Premiéra: neděle, 2. srpna ve 20:00


Nestyda

Hořká komedie režiséra Jana Hřebejka vznikla podle knížky Povídky o manželství a sexu z pera Michala Viewegha. Titulním hrdinou je televizní moderátor zpráv o počasí (Jiří Macháček), který přijde o ženu i o zaměstnání. Oskar se začne živit jako dopravce lidí, kteří nemohou řídit kvůli požití alkoholu. V nové profesi zažívá různé bizarní příhody. Naváže intimní poměr s mnohem starší šansoniérkou Norou (Emília Vášáryová), která má dva dospělé syny. Oskarova bývalá partnerka (Simona Babčáková) se mezitím sblíží se zdrženlivým sympaťákem, kterému nevadí její velký nos... Vtipné leporelo o paradoxech vztahů rámují netradiční exteriéry současné Prahy. V drobných rolích účinkují skutečné české celebrity, včetně Hany Hegerové a Karla Gotta.

Premiéra: neděle, 9. srpna ve 20:00


Než si pro nás přijde

V americké tragikomedii režiséra Roba Reinera se dva stárnoucí muži z různých společenských vrstev náhodou sejdou v nemocničním pokoji. Arogantní milionář Edward Cole (Jack Nicholson) i černý automechanik Carter Chambers (Morgan Freeman) trpí nevyléčitelnými chorobami a zbývá jim pouze několik měsíců života. Když je jejich zdravotní stav stabilizován, podle seznamu nesplněných snů vyrazí do exotických míst v různých koutech světa. Navštíví luxusní restauraci ve Francii, safari v Africe, indický Tadž Mahál i Velkou čínskou zeď. Mezitím rekapitulují své dosavadní existence, řeší vztahy s nejbližšími a snaží se napravit křivdy, jež spáchali. Oba se vzájemně obohatí o originální zážitky i o nové obzory.

Premiéra: neděle, 16. srpna ve 20:00


10 000 př.n.l.

Prehistorické dobrodružství vypráví o mírumilovném kmeni Jagalů, jež se živí lovem mamutů. Jejich osadu, sužovanou nedostatkem potravy, přepadnou maskovaní nájezdníci na koních, kteří unesou krásnou Evolet a několik dalších zajatců. Po jejich stopách se vydá dívčin kurážný nápadník Deleh a skupinka jeho přátel. Během dramatického pronásledování čelí řádění přírodních živlů i obřím dravým ptákům, jež bleskurychle útočí v džungli. Deleh osvobodí z pasti šavlozubého tygra a podle dávného proroctví se stane vůdcem černých domorodců. Závěrečné dějství se odehraje u obrovité pyramidy, na jejíž stavbě se podílejí tisíce otroků... Režii podívané s atraktivní scenérií a efektními triky měl Roland Emmerich.

Premiéra: neděle, 23. srpna ve 20:00


Smrtonosná past 4.0

V novém příběhu z proslulé série, realizovaném v roce 2007, se John McClane utkává s kyberteroristy, jež chtějí ochromit klíčové americké infrastruktury. Spojencem staromódního policisty je počítačový hacker (Justin Long), který v jedné z úvodních scén unikne ze zabijácké pasti. Šéfem padouchů, kteří umějí přeprogramovat světla na křižovatkách a pronikat do televizního vysílání, je ziskuchtivý Thomas (Timothy Olyphant). Tento extrémně schopný megaloman se mstí bývalým kolegům za údajné ponížení...
Thriller s efektními honičkami a působivými digitálními triky konfrontuje počítačové technologie (coby zdroj sofistikovaných nebezpečí) s tradičními způsoby zápasu se zlem. Důležitou postavou je McClaneova dospělá dcera Lucy, jež se v závěru stane rukojmím zloduchů... Režii měl Len Wiseman, tvůrce upírských hororů Underworld (2003) a Underworld: Evolution (2005).

Premiéra: neděle, 30. srpna ve 20:00


Nenechte si ujít

Čistá barva

Osmnáctiletý student John (Trevor Morgan) se chce stát malířem a obdivuje uznávaného ruského impresionistu Seroffa (Armin Mueller-Stahl). Zjistí, že jeho vzor právě pobývá v New Yorku, a vydá se za ním s prosbou, aby se stal jeho učitelem. Zahořklý umělec, jenž nezřízeně pije, jeho žádost zprvu odmítne. Vytrvalý mladík ho však nakonec přesvědčí. Oba zjišťují, že kuriózní pouto znamená obohacení jejich dosavadních životů. Mladík se naučí vidět svět očima svého mistra, ten od Johna získává novou vůli k životu... Americké drama natočil režisér George Gallo.

Premiéra: sobota, 1. srpna ve 20:00


Síla odvahy

V květnu roku 1944 seskočí pětičlenná skupinka žen na okupované francouzské území se speciálním úkolem. Mají zachránit zajatého britského geologa a zabít německého plukovníka. Skupinu vede vdova po odbojovém vůdci Louise (Sophie Marceauová), která prošla střeleckým výcvikem. Dalšími členkami svérázné komunity jsou Jeanne (Julie Depardieuová), bývalá showgirl Suzy (Marie Gillainová), odbornice na výbušniny Gaelle (Deborah Francoisová) a italská šlechtična Maria (Maya Sansaová)... Francouzské válečné drama, inspirované skutečným osudem, režíroval Jean-Paul Salomé.

Premiéra: sobota, 8. srpna ve 20:00


Hledá se Amanda

Televizní scenárista a producent Taylor Mendon (Matthew Broderick) spolupracuje na mizerně sledovaném sitcomu. Jeho pracovní život i soukromé vztahy navíc podlamuje vášeň pro hazard i sklony k nestřídmému pití. Poté, co rozháraného muže opustí jeho manželka, Taylor vymyslí kuriózní plán. Odjede do Las Vegas, kde žije jeho půvabná dvacetiletá neteř Amanda, jež se zřejmě živí prostitucí. Hrdina chce přimět padlou dívku k návratu a dosáhnout tak manželčina odpuštění. V proslulém středisku hazardu však číhají nečekaná pokušení... Režii dramatu s úsměvnými prvky měl Peter Tolan.

Premiéra: čtvrtek, 13. srpna ve 20:00


Invaze

Na vesmírné stanici Patriot dojde k výbuchu, který zničí veškerý náklad. Na Zem se snášejí trosky mezihvězdného plavidla, vzduchem se však šíří i něco mnohem horšího. Tuší to i psychiatrička Carol Bennelová (Nicole Kidmanovou), pro své obavy však nemá žádné důkazy. Přesto se svěří kolegovi Benu Driscollovi (Daniela Craig). Svět mezitím postihnou nevysvětlitelné, smrtelně nebezpečné události. Normální lidé se pod vlivem neznámé "nákazy" začnou měnit v monstra, jež postrádají emoce. Remake klasického hororu Invaze lupičů těl realizoval v roce 2007 německý režisér Oliver Hirschbiegel.

Premiéra: sobota, 22. srpna ve 20:00


Srpnové tipy HBO připravila Pavla Brožková, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3538/programove-tipy-hbo-na-srpen-2009/