Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu
Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 24.07.2009
Cinemax nabízí v srpnu řadu filmových lahůdek, některé z nich potěší i hudební fanoušky - např. dokument Poslední valčík o posledním koncertu rockové kapele The Band, ve kterém uvidíme řadu renomovaných hudebníků, jako je Eric Clapton, Joni Mitchellová, Ringo Starr, Neil Young a řada dalších. Další hudební lahůdkou bude surrealistická koláž Pink Floyd o nesmyslnosti zdí (včetně té berlínské) Rogera Waterse a Boba Geldofa The Wall.


Nebudou ale chybět ani dnes už slavné "klasiky" Mechanický pomeranč Stanleyho Kubricka, Seznamte se, Joe Black s Bradem Pittem, Prázdniny s Cameron Diazovou a Kate Winsletovou, Quinnův případ s Denzelem Washingtonem či 12 opic s Brucem Willisem...



Prázdniny

Romantická komedie v režii Nancy Meyersové vypráví o dvou mladých ženách, jež žijí na opačných koncích světa a řeší obdobné milostné problémy. Jednou z nich je extrovertní Američanka, druhou usedlá Britka. Bohatá Amanda (Cameron Diazová) a chudá Iris (Kate Winsletová) se dohodnou, že si o Vánocích dočasně prohodí svá útočiště. Obě tak získají příležitosti k novým známostem... Veterán Eli Wallach ztvárnil stárnoucího scénáristu, s nímž se sblíží zdrženlivá Iris...

Premiéra: sobota, 1. srpna ve 20:00 hod.


V kůži Johna Malkoviche

Hlavní postavou černě groteskní absurdity, jejíž scénář napsal slavný Charlie Kaufman, je chudý loutkoherec (John Cusack). Hrdina přijme místo ve zdánlivě seriózní firmě, která sídlí v 7 a 1/2 patře s extrémně nízkými stropy. Objeví tajemný průchod, který jej vtáhne do mysli populárního herce. Výlety do cizí osobnosti se stanou výdělečným kšeftem, ale také nebezpečnou pastí... Spletitou skládanku o záměnách identity režíroval Spike Jonze. John Malkovich v ní hraje sám sebe a v jedné z klíčových scén narazí na hejno vlastních replik...

Premiéra: pátek, 7. srpna ve 20:00 hod.


Modernisté

Pozoruhodné retro režiséra Alana Rudolpha, který má na letošním karlovarském festivalu přehlídku svých děl, se odehrává v Paříži dvacátých let minulého století. Hlavní postavou je fiktivní malíř Nick Hart (Keith Carradine), který se v tamějším bohémském prostředí zahledí do atraktivní Američanky (Linda Fiorentinová). Nick, který marně čeká na úspěch, dostane nabídku, aby podílel na plagiátech obrazů Paula Cézanna...

Premiéra: pondělí, 10. srpna ve 20:00 hod.


Seznamte se, Joe Black

Mediální magnát William Parrish (Anthony Hopkins) se těsně před svými pětašedesátinami setká se Smrtí. Ta se vynoří v podobě charismatického mladíka, který v jedné z úvodních scén zahynul při dopravní nehodě. Smrt chce poznat život lidí a z rozšafného boháče učiní svého průvodce. Parrish si o pár dnů prodlouží svou existenci, do pohledného fantóma, zvaného Joe Black (Brad Pitt), se však zahledí magnátova dcera… Fantaskní romanci z roku 1998 režíroval Martin Brest.

Premiéra: pátek, 14. srpna ve 20:00 hod.


Mechanický pomeranč

Slavné podobenství Stanleyho Kubricka z roku 1971, inspirované románem Anthonyho Burgesse, sarkasticky polemizuje s novodobou brutalitou, pseudovědeckými nonsensy i politickým chameleónstvím. Povaleč Alex (Malcolm McDowell) a tlupa jeho kumpánů se vyžívají v nesmyslném násilí. Při jedné ze "spanilých jízd" je zvlčilý estét, jenž rád poslouchá Beethovena, zatčen. Podstoupí absurdní terapii, která má odstranit jeho patologickou zálibu v násilí a sexu. Léčba je úspěšná, pacienta však uvrhne do opačného extrému. Mladík, uměle proměněný v neškodného beránka, se nedokáže bránit bezpráví... Unikátně zinscenované jsou hlavně úvodní pasáže, v nichž pseudosvět luxusních butiků a barů kontrastuje se zanedbaností veřejných prostor a totální mravní zpustlostí. Amorálnost Alexovy tlupy ilustruje i její bizarní „newspeak“, v němž zní ruská slova…

Premiéra: pátek, 14. srpna ve 23:00 hod.


Pink Floyd: The Wall

Legendární hudební film režiséra Alana Parkera z roku 1982 je komponován jako cesta do mysli a paměti rockového zpěváka. Pink (Bob Geldof), vyčerpaný showbyznysem, se v hotelovém pokoji propadá do psychotických stavů. Traumatizující vzpomínky na dětství, školu i nelidský systém kontrastují s jeho současným stavem vyhořelé hvězdy, jež dokáže vystupovat pouze v narkotickém opojení. Surrealistická koláž o nesmyslnosti zdí (včetně té berlínské), jejíž scénář napsal Roger Waters, je osobitou ilustrací stejnojmenného alba skupiny Pink Floyd.

Premiéra: pondělí, 17. srpna ve 20:00 hod.


Poslední valčík

Dokument o rockové kapele The Band, která doprovázela Boba Dylana a na Den díkuvzdání roku 1976 uspořádala svůj poslední koncert. Se skupinou se během jejího vystoupení na jevišti sanfranciského Winterlandu přišla rozloučit řada renomovaných hudebníků. Byli mezi nimi Eric Clapton, Joni Mitchellová, Ringo Starr, Neil Young a řada dalších. Koláž, kterou režíroval slavný Martin Scorsese, přerůstá v obecnější zprávu o vypjaté době, která zásadně formovala moderní obraz světa.

Premiéra: pondělí, 17. srpna ve 21:30 hod.


Hráči z Indiany

Basketbalový trenér Norman Dale (Gene Hackamn) dostane po incidentu s vlastním hráčem poslední šanci, jak pokračovat v otřesené kariéře. Ujme se mužstva ze zapadlé střední školy v Indianě, které se vzhledem k problematické morálce svých hráčů potácí od jednoho neúspěchu ke druhému. Podaří se nekompromisnímu muži přivést tým outsiderů k vytouženému úspěchu? Modelové drama o zodpovědnosti a zdolávání překážek natočil v roce 1986 režisér David Anspaugh.

Premiéra: pátek, 21. srpna ve 20:00 hod.


12 opic

Vězeň James Cole (Bruce Willis) se v roce 2035 zúčastní kuriózní mise. Vydá se do minulosti, aby odhalil příčiny globální katastrofy z konce dvacátého století, kdy celé lidstvo vymřelo. Nejdřív se netrefí do správné doby a skončí v blázinci. V něm se seznámí s podivínským Jeffreym (Brad Pitt). Pak cestu časem zopakuje a octne se v roce 1996, kde pátrá po tajuplné Armádě 12 opic. Klíč k vysvětlení deprimující záhady se skrývá v hrdinově vzpomínce, která se opakovaně vynořuje se stále přesnějšími detaily... Varovnou sci-fi s halucinogenními prvky realizoval v roce 1995 Terry Gilliam.

Premiéra: pátek, 28. srpna ve 23:55 hod.


Quinnův případ

Titulním hrdinou netradiční krimi z roku 1989 je policejní šéf na ostrově v Karibiku. Xavier Quinn vyšetřuje vraždu bohatého bílého obchodníka, který se angažoval v boji proti jihoamerickým komunistům.. Záhadný případ souvisí s etnickou nesnášenlivostí, jedním z podezřelých se stane Quinnův dávný přítel... Režii polemického příběhu o nutnosti tolerance, v němž jednu ze svých prvních velkých rolí ztvárnil Denzel Washington, měl Carl Schenkel.

Premiéra: pondělí, 31. srpna ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketingu HBO Czech Republic

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3542/srpnove-filmove-lahudky-na-cinemaxu/