Bruce Willis v srpnu na HBO ve čtyřech Smrtonosných pastích
Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 02.08.2009

Program HBO nabízí během čtyř srpnových večerů unikátní možnost shlédnutí celé slavné série Smrtonosná past. Archetyp novodobého akčního hrdiny, jež zápasí s přesilou vynalézavých zloduchů, v ní zosobnil Bruce Willis. Nejnovější díl bude uveden v premiéře v neděli 30. srpna.


Smrtonosná past

Newyorský policista John McClane (Bruce Willis) se v doprovodu své ženy vypraví do Los Angeles. V novém mrakodrapu japonské firmy Nakatomi se koná noblesní večírek. Budovu však právě v té době přepadne ozbrojené komando, vedené německým zabijákem Gruberem (Alan Rickman). Gangsteři zlikvidují ostrahu, shromáždí všechny přítomné a rozpoutají vyděračský teror. Cílem jejich útoku je zisk cenných papírů mnohamilionové hodnoty. Kurážný John, který byl v kritické chvíli mimo dosah banditů, se pustí do osamělého boje... Thriller s turbulentními přestřelkami a spektakulárními detonacemi natočil v roce 1988 režisér John McTiernan.

Vysílání: středa, 12. srpna v 01:50 hod.


Smrtonosná past 2

V pokračování série akčních hitů má newyorský polda John McClane (znovu Bruce Willis) vyzvednout manželku na washingtonském letišti. Areál, jehož provoz komplikuje sněhová bouře, přepadnou teroristé, jež chtějí osvobodit vězněného jihoamerického generála. Gangsteři ovládnou navigační systémy a na důkaz svého cynismu zničí přistávající letoun. Zkušený McClane marně varuje letištní ostrahu a s dokonale zorganizovanými desperáty zahájí soukromou válku. Jeho žena je na palubě dalšího stroje, který kvůli kalamitě nemůže přistát. V ohroženém letounu cestuje také senzacechtivý novinář... Druhé dobrodružství s hrdinou v rozervaném nátělníku vzniklo v roce 1990. Režii měl Renny Harlin.

Vysílání: čtvrtek, 6. srpna v 02:25 hod.


Smrtonosná past 3

Policista John McClane je vtažen do dalšího ďábelského komplotu. Jeho protivníkem je tentokrát psychopatický zlosyn (Jeremy Irons), který rozmístí po New Yorku ničivé nálože. Pro neprůstřelného hrdinu a jeho černého parťáka (Samuel L. Jackson) přichystá bizarní "orientační závod", plný spletitých rébusů i matematických hádanek. V kaskádě honiček, rvaček a přestřelek zafungují různé dopravní prostředky, včetně těžkotonážních náklaďáků. Právě s jejich pomocí provede ústřední zlosyn loupež zlatých rezerv ve Federální bance... Příběh z roku 1995 režíroval autor první části John McTiernan. Vsadil v něm na kontrast zloduchových sofistikovaných hrátek a spektakulární techniky.

Premiéra: sobota, 29. srpna ve 20:00 hod.


Smrtonosná past 4.0

V novém příběhu z proslulé série, realizovaném v roce 2007, se John McClane utkává s kyberteroristy, jež chtějí ochromit klíčové americké infrastruktury. Spojencem staromódního policisty je počítačový hacker (Justin Long), který v jedné z úvodních scén unikne ze zabijácké pasti. Šéfem padouchů, kteří umějí přeprogramovat světla na křižovatkách a pronikat do televizního vysílání, je ziskuchtivý Thomas (Timothy Olyphant). Tento extrémně schopný megaloman se mstí bývalým kolegům za údajné ponížení... Thriller s efektními honičkami a působivými digitálními triky konfrontuje počítačové technologie (coby zdroj sofistikovaných nebezpečí) s tradičními způsoby zápasu se zlem. Důležitou postavou je McClaneova dospělá dcera Lucy, jež se v závěru stane rukojmím zloduchů... Režii měl Len Wiseman, tvůrce upírských hororů Underworld (2003) a Underworld: Evolution (2005).

Premiéra: neděle, 30. srpna ve 20:00 hod.


Připraveno s využitím materiálů HBO Czech Republic, 2. 8. 2009


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3549/bruce-willis-v-srpnu-na-hbo-ve-ctyrech-smrtonosnych-pastich/