Přímé přenosy DTM z Nürburgringu a NASCAR z Michiganu na SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 09.08.2009
O víkendu 15. – 16. srpna se odehraje šestý z deseti podniků DTM letošní sezony. Kolotoč německého šampionátu cestovních vozů a jeho doprovodných sérií zavítá tentokrát na klasický německý okruh Nürburgring. SPORT 5 v průběhu víkendu odvysílá přímé přenosy DTM a jeho doprovodných sérií Formula 3 Euro Series, Seat Leon Supercopa, Porsche Carrera Cup a ADAC VW Polo Cup.


Závodní víkend DTM na německém Nürburgringu zpestří účast několika českých jezdců. V prvé řadě to bude Tomáš Kostka, startující letos v DTM s Audi A4 DTM 2007 týmu Kolles Futurecom-BRT. Výkon Tomáše Kostky v předchozím závodě na Oscherslebenu ohodnotili znalci DTM následovně: „Za volantem svého dva roky starého Audi se Tomáš pohybuje v rámci svých možností. V závodě po výletu mimo trať zajel do boxů po prvním kole. Po návratu na trať už zůstal na konci startovního pole a propadl se o kolo zpět, tudíž už neměl šanci zajíždět konkurenceschopné časy.“ Na Nürburgringu se snad Tomáši Kostkovi bude dařit lépe, každopádně mezi jezdci vedoucími průběžné pořadí DTM se jistě odehraje zajímavý souboj, protože špička je opravdu vyrovnaná. Průběžné pořadí mistrovství vede Gary Paffett, ovšem Mattias Ekström disponuje stejným počtem bodů; Timo Scheider na třetí pozici ztrácí jediný bod a čtvrtý Bruno Spengler jen o čtyři body více.

DTM našlo své místo v programu SPORT 5 v sobotu od 13:30 hodin (přímý přenos kvalifikace) a v neděli od 13:45 hodin (přímý přenos závodu).

Češi působí také v sérii Seat Leon Supercopa. Petr Fulín dosáhl v německém Oscherslebenu vítězství v závodě a tím také svého největšího úspěchu na mezinárodní scéně. Triumf byl pro něj o to sladší, že jeho účinkování v letošní sezoně Seat Leon Supercopa dosud provázely komplikace od nefungující techniky přes zrádné počasí až po chyby pramenící z neznalosti tratí nebo nedostatku zkušeností. Úspěchem v Oscherslebenu se snad sezona Vekra Racing Teamu v Seat Leon Supercopa přehoupla do své lepší části a na Nürburgringu se Petru Fulínovi i Ivanu Vršinskému podaří navázat na úspěch prvního jmenovaného z Oscherslebenu.

Přímé přenosy závodů Seat Leon Supercopa vysílá SPORT 5 v sobotu 15. srpna od 16:20 hodin a v neděli 16. srpna od 8:40 hodin.

V Porsche Carrera Cupu působí Jiří Janák a v ADAC VW Polo Cupu reprezentuje české jezdce Tomáš Mičánek. Také tyto série vysílá SPORT 5 v přímých přenosech: závod Porsche Carrera Cupu v neděli 16. srpna od 11:25 hodin a závod ADAC VW Polo Cupu od 15:50 hodin.

Více než 137.000 lidí bude přímo na místě sledovat třiadvacátý závod letošní sezony NASCAR Sprint Cup Series na oválu v Michiganu. SPORT 5 zprostředkuje zážitek z této atraktivní severoamerické série v přímém přenosu také českým a slovenským fanouškům. Nejen jezdci top 3 průběžného pořadí Tony Stewart, Jimmie Johnson a Jeff Gordon svedou v Michiganu 400mílovou bitvu ve dvou stech kolech. Závod NASCAR Sprint Cup Series sledujte na SPORT 5 v neděli 16. srpna od 20:10 hodin.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty CS Link/Media Vision/diGITALlink.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, 08. 08. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3565/prime-prenosy-dtm-z-nurburgringu-a-nascar-z-michiganu-na-sport-5/