Úspěch Jana Charouze, Tomáše Engeho a Stefana Mückeho v Le Mans Series ve vysílání SPORT 5
Autor: PR Press SPORT 5 , e-mail: info@sport5.cz Přidané: 31.08.2009
Dnes, tedy v pondělí 31. srpna, SPORT 5 ve svém vysílání připomene úspěch česko-německé posádky továrního vozu Aston Martin LMP1 ve složení Jan Charouz, Tomáš Enge, Stefan Mücke ve třetím podniku Le Mans Series 2009. Na novém okruhu v portugalském Algarve svedla trojice jezdců vozu se startovním číslem 007 velký a napínavý souboj o vítězství.


Janu Charouzovi, Tomáši Engemu a Stefanu Mückemu v boji o druhý triumf sezony konkurovaly především posádky předních týmů Oreca a Pescarolo. O pořadí v cíli šestihodinového závodu rozhodovalo to, který tým se na trati dokázal vyvarovat chyb a jehož technika zůstala bez problému. Česko-německé posádce startující z druhého místa se dařilo, Stefan Mücke se probojoval na vedoucí pozici, ale pak přišel smolný okamžik. Při předjíždění pomalejšího vozu vyletěl Mücke do kačírku, kde ztratil několik desítek drahocenných sekund a propadl se na čtvrtou pozici. Naštěstí incident neměl vážné následky a Stefan Mücke se brzy dokázal vrátit na třetí pozici. Střídající Jan Charouz dovedl prototyp Aston Martin 007 dokonce na druhou pozici a Tomáš Enge pak usiloval o dobytí prvního místa. Bohužel drobnější technické problémy s převodovkou neumožnily posádce tento cíl splnit. Nicméně druhé místo v závodě 1000 km Algarve bylo za daných okolností velmi dobrým výsledkem.

V rámci závodu 1000 km Algarve se představil také další český jezdec Jarek Janiš, působící v holandském týmu Spyker Squadron. Bohužel celý závodní víkend pro něj poznamenaly vleklé potíže s motorem vozu a z téhož důvodu byla posádka Jarek Janiš – Tom Coronel nucena odstoupit pouhou hodinu před koncem šestihodinového klání.

Bitvu Jana Charouze, Tomáše Engeho a Stefana Mückeho v šestihodinovém závodě Le Mans Series 1000 km Algarve vysílá SPORT 5 v pondělí 31. srpna od 18:45 hodin. Reprízy jsou do vysílání zařazeny na úterý 1. září v 8:55 hodin a sobotu 5. září v 18:20 hodin.

Víkendové vysílání SPORT 5 bude z velké části patřit přímým přenosům závodního víkendu DTM, jehož kolotoč se první zářijový víkend přesouvá na klasický britský okruh Brands Hatch. Bodové rozdíly na prvních čtyřech místech průběžného pořadí jsou čtyři závody před koncem sezony velmi těsné. Na vedoucí pozici se po závodě na Nürburgringu vyšvihl Timo Scheider, druhou příčku se ztrátou jediného bodu drží Mattias Ekström a třetí je Gary Paffett. Těsně pod top 3 čeká na svou šanci Bruno Spengler.

Bitvu DTM, jíž se účastní i český jezdec Tomáš Kostka startující v DTM s Audi A4 DTM 2007 týmu Kolles Futurecom-BRT, sledujte v přímých přenosech v sobotu 5. září ve 13:25 hodin (kvalifikace) a v neděli 6. září od 13:45 hodin (závod).

V Brands Hatch se odehrají také další dva závody F3 Euro Series, které SPORT 5 rovněž vysílá „live“. A to v sobotu od 12:35 hodin a v neděli od 11:50 hodin.

V pondělí 7. září velmi brzy ráno (1:40 hodin) vysílá SPORT 5 přímý přenos pětadvacátého závodu NASCAR Sprint Cup Series z Atlanty. Jeden a půl mílový ovál v Atlantě fanoušci milují a závody NASCAR tu pravidelně sleduje 124.000 diváků.


Jak SPORT 5 získat?

SPORT 5 je zařazen do nabídky Sport O2 TV. Je přístupný také klientům UPC ČR sítě – digitální TV a dále v kabelových sítích BKS Capital Partners Praha, HDD Praha, Kabel servis Praha, Planet A Praha, WMS s.r.o. Most, SELF servis Brno, Smart Comp Brno, STARNET České Budějovice, J.Ouda Klášterec nad Ohří, PODA Ostrava, MATTES AD Frýdek-Místek, Kabel Ostrov, s.r.o. Ostrov, Mame Moravské Budějovice, TRI R, a.s. Bratislava a SWAN, a.s. Bratislava.

Kódovaný program SPORT 5 je distribuován na transponderu satelitu ASTRA 1G, na orbitální pozici 23,5 st. vých., frq. 11,876 H, SR 27500, FEC 3/4 a přístup k němu umožňují karty Skylink/Trade and Technology a karty CS Link/Media Vision/diGITALlink.


PR Press SPORT 5, Zuzana Havelková, 31. 8. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3589/uspech-jana-charouze-tomase-engeho-a-stefana-muckeho-v-le-mans-series-ve-vysilani-sport-5/