Novinky v programové nabídce Skylinku
Autor: PR Press Skylink , e-mail: skylink@skylink.cz Přidané: 31.08.2009

Česko-slovenská satelitní platforma Skylink oznamuje změny programové nabídky. Dnešním dnem byly zařazeny do neplacené programové nabídky Skylinku dva nové programy.


Doma

je druhá televizní stanice slovenské Markízy. Přináší filmy, seriály a telenovely a je věnovaná převážně ženskému publiku. Program je přístupný slovenským zákazníkům Skylinku.


ČT1 HD

je testovací veřejně přístupné vysílání prvního programu České televize ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program je přístupný na všech kartách Skylink, které přijímají program ČT1.

Kromě nových programů neplacené nabídky se zákazníci Skylinku na podzim dočkají řady programových novinek ve volitelných balíčcích MULTI a HD PLUS. Datum oficiálního spuštění nových programů bylo stanoveno na 1. 10. 2009 a všichni zákazníci o nich budou postupně informováni. Už dnes však můžeme oznámit první novinku.


Novinky v MULTI

Jednou z programových změn v balíčku MULTI je zařazení programu National Geographic Channel (NGC), který nahrazuje program MGM, a přidání nového programu National Geographic Wild (NG Wild). Skylink reaguje na vysokou poptávku po kvalitních dokumentárních programech. Nové televizní stanice z produkce National Geographic jsou prestižními reprezentanty tohoto žánru. Obě vysílají v angličtině s českými titulky, ale již se připravuje česká verze programu NGC.

Program MGM, který opouští MULTI, reprezentuje filmový žánr, který je ve velké míře zastoupen na mnoha všeobecných programech z neplacené nabídky Skylinku. Při sestavování placené nabídky se Skylink rozhodl dát přednost žánrům, kterým se na programech neplacené nabídky neposkytuje takový prostor. Diváci tak mají možnost v rámci MULTI získat to, co jim neplacená nabídka neposkytuje.


Technické parametry pro naladění nových programů:

Doma

Satelit: Astra 23,5°E
Frekvence: 12 565 MHz
Polarizace: Horizontál
SR: 27 500
FEC: 2/3


ČT1 HD

Satelit: Astra 23,5°E
Frekvence: 10 803 MHz
Polarizace: Horizontál
SR: 22 000
FEC: 5/6


NGC a NG Wild

Satelit: Astra 23,5°E
Frekvence: 11 797 MHz
Polarizace: Horizontál
SR: 27 500
FEC: 3/4


Skylink je česko-slovenská satelitní platforma s nejdelší tradicí. Navazuje na značky Czech Link a TRADE and TECHNOLOGY v České republice a na značku Slovak Link na Slovensku.

Skylink je největší a nejrychleji rostoucí satelitní službou v České republice a druhou největší satelitní službou na Slovensku. Poskytuje přístup k satelitní televizi více než 700 tisícům domácností.

Skylink poskytuje domácnostem na celém území České republiky a Slovenska, díky 100 % pokrytí signálem ze satelitů Astra, televizní programy v nejvyšší kvalitě. Vedle bohaté nabídky neplacených programů je právě technická kvalita vysílání nejsilnější konkurenční výhodou Skylinku.


PR Skylink, 31. 8. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3590/novinky-v-programove-nabidce-skylinku/