TV LUX s novou programovou strukturou
Autor: Redakce satCentrum/TV LUX , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 04.09.2009
Slovenská katolická televize LUX přichází tento měsíc s pozměněnou programovou strukturou, nabídne více akvizičních titulů a dvanáct úplně nových relací. TV LUX začala vysílat loni, 4. 5. 2008 na Světový den médií a naladíme ji volně na satelitu Thor 3 v paketu Telenor i v řadě kabelových sítích a IPTV.


Jak TV LUX uvádí, její diváci se budou moci dívat každý týden na více prémiových dokumentů a programů, naopak se bude snižovat počet repríz. Při výběru nových relací a programů se televize bude zaměřovat jak na starší, tak i na nejmenší diváky, což deklaruje její zájem o oslovení všech věkových kategorií. Přičemž šíření evangelických hodnot zůstane i nadále základní obsahovou linií stanice.

K tomu směřují i nové relace a akviziční nákupy, které zahrnují více jak stovku nových dokumentů. K většímu prostoru pro duchovní život diváků přispějí například relace "Aktuálne s kardinálom Tomkom", "Z prameňa" anebo "Medzi nebom a zemou". Pro diváky bude určitě zajímavé "Putovanie kalváriami", nejen po stránce duchovní, ale i sochařské, architektonické či výtvarné.

Na své si přijde i mládež - v relacích "Saleziánsky magazín" a "UPéCé cafe" z vysokoškolského prostředí. Nezapomnělo se ani na nejmenší v kresleném seriálu "Ichtis". V podvečerních hodinách se mohou malí diváci podívat na pohádku na dobrou noc - "Rozprávočku". Na večerní hodiny plánuje TV LUX od poloviny září každodenní zpravodajskou relaci ze všech regionů Slovenska a ze zahraničí.


TV LUX pokrývá svým signálem více jak 47 % slovenských domácností a na dalším rozšíření dále pracuje. Během letošních prázdnin uskutečnila 12 prezentačních výjezdů do nejvýznamnějších poutních míst po celém Slovensku, kde sa setkala se živým zájmem a podporou diváků.

TV LUX si můžete naladit volně ze satelitu Thor 3, tp. č. 24 v paketu Telenor Bulgaria, na stejném transponderu, kde vysílá i slovenská interaktivní hudební stanice Music Box Slovakia. Družice Thor 3 je umístěna na orbitální pozici 0,8 stupňů západně, a vzhledem k tomu, že na sousední pozici 1,0 st. západně ze satelitu Intelsat 10-02 je distribuovaná platforma DIGI TV a vysílání TV LUX zůstane nekódované, mohou si ji naladit i čeští i slovenští abonenti této placené televize. Dále bude TV LUX zařazena i do nabídky některých slovenských kabelovek, a případně i IPTV.


Technické parametry pro naladění:

Družice: Thor 3
Orbitální pozice: 0,8° západně
Elevace (pro Slovensko): 29-32°
Frekvence: 12 169 MHz
Polarizace: horizontální
Symbol rate: 28 000 kSymb/s
FEC: 7/8
V-PID: 514
A-PID: 652
Kódování: volné vysílání (FTA)


Kontaktní adresa:

LUX televízia
Staré Grunty 36
842 25

Klub priateľov TV LUX
P.O.BOX 87
814 99 Bratislava
tel.: 02/60 20 27 27 (mimo Slovensko: +421 260 202 727)

e-mail: klub@tvlux.sk
internet: www.tvlux.sk


Redakce satCentrum na základě domluvené spolupráce uveřejňuje podrobné týdenní programové přehledy, v sekci TV download si můžete stáhnout aktuální týdenní programy a seznámit se tak s programovou strukturou této religiózní stanice.


Připraveno s využitím podkladů TV LUX, redakce satCentrum, 4. 9. 2009

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3597/tv-lux-s-novou-programovou-strukturou/