Programová ponuka Trojky - jeseň 2009
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 05.09.2009
Od septembra dochádza k zmenám vo vysielaní športu. Pôvodne plánované prenosy z národných líg – futbalovej a hokejovej, sa presúvajú v rámci profilovania na športový okruh Slovenskej televízie – Trojku. Na Dvojke zostanú len športové podujatia týkajúce sa národnej reprezentácie Slovenska a Formuly 1. Súčasne na druhom okruhu Slovenskej televízie ostávajú športové publicistické magazíny Odpískané a Magazín Ligy majstrov.


Potešujúce správy sú pripravené pre divákov STV, ktorá v uplynulých troch sezónach prinášala divákom na Slovensku prestížnu futbalovú Ligu majstrov, v tom bude pokračovať aj ďalšie tri roky. Úspešné rokovania s Európskou futbalovou asociáciou UEFA priniesli zisk trojročných televíznych práv na sezóny 2009/2010, 2010/2011 a 2011/2012. Hlavná fáza Ligy majstrov sa naplno rozbehne v polovici septembra. 15.9. vysielame vybraný zápas 1.kola na Trojke, o deň neskôr na Dvojke a súbežne na Trojke sa objaví jedno zo stretnutí stredajšieho hracieho dňa.

Futbaloví fanúšikovia sa môžu tešiť aj na druhú najvýznamnejšiu európsku pohárovú súťaž: novovzniknutú Európsku ligu UEFA (bývalý Pohár UEFA). Jej zápasy si najbližšie tri sezóny môžu diváci pozrieť na obrazovke Trojky. Hracím dňom Európskej ligy bude štvrtok a jej hlavná fáza sa v tejto sezóne začína 17.9., opäť s priamym prenosom na Trojke.

Na jeseň až do konca roka sa okrem pokračujúcich prenosov z domácej futbalovej Corgoň ligy a z futbalovej kvalifikácie MS 2010 objavia aj zápasy nového ročníka hokejovej Slovnaft extraligy a celý rad svetových a európskych šampionátov: MS vo vodnom slalome, MS v modernej gymnastike, MS v športovej gymnastike, ME vo volejbale mužov, ME vo volejbale žien, ME v basketbal mužov, Svetové atletické finále, MS hokejistov do 20 rokov.

Nebude chýbať seriál priamych prenosov z kvalifikácií a hlavných pretekov F1, z automobilového Porsche Super Cupu, ako aj seriál prenosov z GP na plochej dráhe. Takisto budú pokračovať aj prenosy z prestížne anglickej futbalovej Premier League a na jeseň sa začnú prenosy z domácich a medzinárodných „palubovkových“ súťaží: basketbal, hádzaná, volejbal. Pripravený je aj priamy prenos posledného zápasu v tenisovom Davis Cupe tejto sezóny medzi Slovenskom a Macedónskom.


Želmíra Blašková, hovorkyňa STV

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3599/programova-ponuka-trojky-jesen-2009/