Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 14:59:10   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Lokalizácia Disney Channel: Kde sa vyrábajú jednotlivé programy, filmy a seriály?

  Autor: PR Press Seesame , e-mail: info@seesame.com Přidané: 11.09.2009




V ktorých Európskych krajinách a od kedy sa vyrábajú jednotlivé seriály, programy a filmy, ktoré budú moct aj na Slovensku diváci sledovat od 19. septembra 2009?


V priebehu niekoľkých uplynulých rokov Disney Channel EMEA zvýšil svoje investície do programov vyrábaných v jednotlivých krajinách, aby doplnil svoju celosvetovú produkciu.


Pôvodná produkcia

Celosvetové centrum pre výrobu pôvodných programov

V máji 2007 Disney Channel Worldwide zriadila celosvetové centrum pre výrobu pôvodných programov so sídlom v Londýne, ktorého úlohou je vyhľadávať najkreatívnejšie talenty v Európe k výrobe show pre jednotlivé krajiny i k celosvetovej distribúcii. Centrum je súčasťou dlhodobej stratégie Disney Channel posilovať investície do hraných i animovaných filmov a podporovať ich rozvoj mimo Severnú Ameriku pre distribúciu do Európy i celého sveta.


Programy Disney Channel

Famous Five: On the case (Prvý krát uvedené v máji 2008)

• V seriáli Famous Five: On the Case podľa klasického dobrodružného seriálu Enida Blytona vystupujú tie isté deti ako v pôvodnej päťke. Animovaný seriál je koprodukovaný majiteľmi práv k seriálu Famous Five, spoločnosťou Chorion a zostáva verný duchu dobrodružstva, záhad a priateľstva, ktorý nadchol zástupy fanúšikov v uplynulých siedmych desaťročiach.


Programy pre deti predškolského veku (súčasť bloku Playhouse Disney)

Bunnytown (Prvý krát uvedené v novembri 2007)

• Seriál Bunnytown, ktorý vyrobili štúdiá Elstree vo Veľkej Británii, je prvou medzinárodnou produkciou Disney Channel tohto formátu. Seriál spája najlepšie talenty bábkarstva, hudby a tvorby detských programov zo Spojených štátov a Veľkej Británie. Každá polhodinová epizóda spája rad bábkových a hraných sekvencií so širokým výberom pôvodnej hudby predstavujúcej bohatú paletu hudobných štýlov, vrátane hip-hopu, disco, country, cool jazzu, dievčenských skupín, klezmer, klavírneho a gitarového ragtime a operety.

• Seriál bol uvedený v Spojených štátoch a v ďalších 71 krajinách na celom svete.


Jungle Junction (V produkcii)

• Nový animovaný seriál – Jungle Junction je práve v produkcii vo Veľkej Británii a jeho celosvetová premiéra je plánovaná na rok 2009. Hrdinami seriálu je skupina zvierat na bicykloch, ktorá sa baví pri skúmaní jedinečnej džungle plnej ciest. Seriál núti deti premýšľať o svojom mieste na svete a súčasne niesť zodpovednosť za prírodné prostredie.


Shortform

Shortform centrum Disney Channel sa nachádza v Taliansku. Zaoberá sa tvorbou formátov, ktoré môžu byť uvedené na medzinárodný trh. Každá krajina príde s nápadom, z ktorých je vybraný najlepší, ten je potom okopírovaný v daných krajinách – každý rok sa konajú dve kolá volieb s cieľom vytvoriť každý rok štyri nové shortform seriály. Najlepším príkladom je Quelli dell´Intervallo, oceňovaný taliansky short, ktorý bol v súčasnosti prepracovaný v trinástich ďalších krajinách vrátane Veľkej Británie a USA. Shortform obsah je tiež ideálny pre adaptáciu na viacerých úrovniach, takže pomáha plniť ďalší globálny cieľ Disney.


Shortform programy na Disney Channel

Quelli dell´Intervallo (Prvý krát uvedené na Disney Channel v Taliansku v septembri 2005)

• Quelli dell´Intervallo predstavuje vtipy trinástich hlavných postáv. Dej sa odohráva na školskej chodbe pred kanceláriou riaditeľa a okno školskej budovy je doslova oknom do ich sveta.


Life Bites (Prvý krát uvedené na Disney Channel v Taliansku v októbri 2007)

• Seriál Life Bites bol úspešne uvedený v zahraničí a bol prepracovaný v piatich krajinách Európy - dve krajiny pracujú na svojej tretej sérii. Life Bites sa vysiela v Španielsku, Taliansku, Nemecku, Francúzsku a Veľkej Británii.

• Seriál je komediálna show, ktorá zobrazuje každodenné dobrodružstvá brata a sestry a ich vzťahy k rodine a priateľom. Každá epizóda je zložená približne z piatich humorných skečov popisujúcich rôzne aspekty života teenagera, napr. ako sa snaží získať pozornosť nejakého dievčaťa alebo chlapca alebo sa rozhoduje, ktoré topánky si kúpiť.


Podnety z jednotlivých krajín

Veľa krát produkujeme doplnkový obsah seriálu, aby sme podporili hlavný program – Muzikál zo strednej a Rocktábor sú vynikajúce príklady. Lokalizovaný obsah pomáha deťom na celom svete zžiť sa s naším programom a prijať ho za svoj.


Muzikál zo strednej, Cover verzia

• Na cover verziách piesní Muzikál zo strednej 2 v jednotlivých jazykoch sme pracovali s miestnymi umelcami v desiatich krajinách Európy.


My School Musical (Prvý krát uvedené na Disney Channel vo februári 2008)

• Usporiadali sme celoeurópsku súťaž, v rámci ktorej deti ukázali svoj talent. Súťaži vo Veľkej Británii predsedal víťaz minulého ročníka súťaže talentov High Scholl Musical: You´re the Star na Disney Channel UK. Obdržali sme viac ako 5 300 videonahrávok, 400 000 hlasov pre víťaza a sledovanosť sa rovnala počtu 411 000 divákov.


Rocktábor My Camp Rock (Prvý krát uvedené na Disney Channel v apríli 2009)

• Celoeurópska súťaž talentov Disney Channel, inšpirovaná pôvodným filmovým hitom Rocktábor, mala za úlohu nájsť ďalšiu generáciu mladých hudobných hviezd. Začínajúci umelci poslali svoje video s piesňou This Is Me alebo We Rock z filmu Rocktábor. Z týchto príspevkov bolo vybraných osem, ich interpreti boli pozvaní na televíznu štýlovú prezentáciu Rocktábor. Interpreti sa potom stretli vo finálovom súboji s verejným hlasovaním a víťazná kapela alebo sólový spevák nahrali a vydali svoju vlastnú cover verziu niektorej piesne z Rocktábora a nahrali hudobné video, ktoré bolo odvysielané na Disney Channel.


Simona Mištíková, Seesame, s.r.o.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.09.2009 • Disney Channel přichází do České republiky: Stovky hostů se připojily k oslavám
12.09.2009 • TVP zahájila zkušební vysílání TV Puls
11.09.2009 • Už za týden začne v České republice a na Slovensku vysílat televizní kanál Disney Channel
07.09.2009 • TV Sljeme z družice Atlantic Bird 3
05.09.2009 • Nekódovaný Sundance Channel v HD z družice Eurobird 9° východně - aktualizováno
04.09.2009 • TV LUX s novou programovou strukturou

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist