Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 19:24:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 28.09.2009



V dalším on line chatu odpovídal dne 1. 10. 2009 na vaše dotazy Jaromír Glisník, ředitel společnosti TradeTec, která provozuje satelitní platformu Skylink. Ta právě na tento den přichystala svým abonentům nový ceník předplatného a chystá i další novinky.


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí již jedenáctý on line chat se uskutečnil ve čtvrtek 1. 10. 2009 v čase 13 - 15 hod.. Na dotazy odpovídal Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, a.s., která provozuje česko-slovenskou satelitní platformu Skylink. Ta právě na první říjen přichystala svým abonentům nový ceník předplatného a chystá i další novinky.


Skylink je česko-slovenská satelitní platforma s nejdelší tradicí. Navazuje na značky Czech Link a TRADE and TECHNOLOGY v České republice a na značku Slovak Link na Slovensku. Skylink je největší a nejrychleji rostoucí satelitní službou v České republice a druhou největší satelitní službou na Slovensku. Poskytuje přístup k satelitní televizi více než 750 tisícům domácností.

Skylink poskytuje domácnostem na celém území České republiky a Slovenska, díky 100 % pokrytí signálem ze satelitů Astra, televizní programy v nejvyšší kvalitě - ve standardním (SD) i vysokém (HD) rozlišení. Vedle bohaté nabídky neplacených programů je právě technická kvalita vysílání nejsilnější konkurenční výhodou Skylinku. Skylink nabízí i alternativu plně interaktivního obousměrného širokopásmového připojení k internetu - satelitní službu ASTRA2Connect.


Děkujeme všem diskutujícím za rekordní počet zajímavých dotazů a řediteli společnosti TradeTec, Jaromíru Glisníkovi za výdrž a ochotu při odpovědích na ně!



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec



  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás po roce a půl opět v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Na úvod nám dovolte položit také jeden dotaz: Od dnešního dne platí nový ceník Skylinku, myslíte si, že povede k většímu oživení zájmu o abonenci HD programů?
Dobrý den všem čtenářům SatCentra. Věřím, že nový balíček MULTI HD poptávce po HD pomůže. Konečně existuje cenově atraktivní kombinace volitelných programů pro celou rodinu.

• ® Jupi - zdravím skylink.
Chcem sa len spýtať kedy bude tá výmena nových kariet ICE jako to spravila nedávno ORF som majitelom modrej karty a či sa budú posielať nové karty domov?
Za odpoved vám dakujem ste skvelý
PS: Som velmi svami spokojný s ponukou.

Pokud se nepletu, ORF mění pouze některé karty CryptoWorks staré generace. Takové karty Skylink nemá a výměnu karet CryptoWorks prozatím nemáme v plánu. Pracujeme na tom, aby modré karty Skylink měly stejné podmínky jako ty nejnovější – bílé. Děkuji za Vaši podporu.

• ® zdent - Dobrý den. Jsem už skoro 2 roky u Skylinku (mám 2 karty), ale stále mi v nabídce programů chybí kanál Sci-fi. Uvažujete v nejbližší době, řekněme půl roku, o zařazení nějakého sci-fi kanálu, např.AXN sci-fi? Děkuji za odpověď.
Nabídku programů postupně rozšiřujeme podle toho, jak nám roste zákaznická základna. Snažíme se reagovat na poptávku tak, aby byli zákazníci spokojeni. Děkuji za námět, oblast sci-fi žánru se mezi podněty našich zákazníků prozatím často nevyskytuje. Konkrétní časový plán pro sci-fi kanál prozatím nemáme.

• ® locke - Dobrý den, neuvažujete o zlevnění Novy HD? U konkurence je to za 200,-. Děkuji za odpověď.
Je to poměrně častá připomínka a velmi dobře jí rozumím. Náklady na satelitní distribuci této „neplacené“ stanice jsou velmi vysoké a snažíme se je alespoň částečně pokrýt z manipulačních poplatků. Připadá nám to rozumnější, než Novu HD plošně zpoplatnit. Hledáme však technické řešení, jak těm zákazníkům, kteří poplatek uhradí, přidat něco navíc.

• ® unin - Neplánujete vedle balíčku MULTI zřízení menších balíčků jako sport,dokument ap.?
Tematické balíčky by bylo možno sestavit, ovšem s určitým omezením. Jsou to naše smluvní závazky k některým významným dodavatelům programů. Pokud bychom např. nabízeli dokumentární balíček, zároveň bychom museli z jeho předplatného odvádět poplatky některým dodavatelům sportovních a dětských programů. Tedy poplatky za programy, které by předplatitel vůbec nedostával! V důsledku tohoto omezení by cena dokumentárního balíčku nebyla o mnoho nižší, než je aktuální cena MULTI. Pak by stál např. dokumentární balíček se 6 programy 200 Kč, sportovní se 4 programy 200 Kč. Pokud bychom nechali MULTI na stávající ceně 250 Kč, stejně by se drtivá většina zákazníků rozhodla pro MULTI. Takže by se v zásadě nic nezměnilo, jen by se značně zkomplikoval ceník a s ním související procesy v účtování zákazníkům. To vše nese nemalé další náklady. Inu v jednoduchosti je krása. Samozřejmě uznávám, že někomu může vyhovovat jiný model.

• ® Zip - Dobrý den pane Glisník,
Mám toho trochu víc.
1. zajímala by mne spolupráce, resp. oboustranné sluvní pojištění kvality sdílených programů s CS Linkem. Máte vzájemně ve smlouvách zajištěnou minimální kvalitu sdíleného programu? Např. Sport1, NGC ....
2. kvalita programů SPI? Kvalita (datová) těchto kanálů není zrovna nejlepší, je možné na tom zapracovat? Platí si distribuci signálu fa SPI, nebo je to záležitost fa Skylink?
3. Opravdu jste nabízeli CS Linku Novu HD pouze za Novu SD? tato nabídka je datově neadekvátní.
4. Z posledního článku zde na satcentru je patrné, že se chystá VH1 Clasic. Není možné zajistit celý paket MTV a VH z Astry 1 a abonovat jej klidně samostatně, pokud to tedy Viacom umožňuje? Myslím, že by to mohlo mít úspěch, je spousta lidí, kteří MTV paket abonují na Technisat kartách, a samostatně proto, aby to nezatížilo cenu balíčku Multi. Abonenti jiných balíčků by mohli mít tento paket za zvýhodněnou cenu.
Díky za odpovědi a přeji mnoho úspěchů. Zip

Zdravím Vás Zipe. Kvalita programů je téma, na kterém Skylink hodlá hodně pracovat. Příčiny nižší kvality obrazu jsou různé a různé jsou tedy i cesty ke zlepšení. Po pořádku: NGC – plánujeme přechod na kvalitnější zdroj signálu, ten z UPC Direct není dostatečně kvalitní. Sport 1 – CS Link aktuálně řeší rošádu s programy na transpondérech uplinkovaných z Prahy. Slibují si od toho zlepšení kvality. Z naší strany se snažíme maximálně vyjít vstříc. Věřím tedy, že se Sport 1 zlepší. SPI – hodně jsme se věnovali zlepšování distribuce programů SPI. Ukázalo se, že v případě vysloveně špatného obrazu je vždy chyba v „masteru“, tedy originálním souboru v odbavovacím serveru. Jedná se vesměs o reprízované starší filmy. Novější filmy a premiérové programy jsou v podstatně lepším stavu, což je viditelné. V datovém toku problém opravdu není. V případě jeho zdvojnásobení se subjektivně vnímaná kvalita obrazu nezmění (otestováno). Nejsem oprávněn zveřejnit obchodní podmínky naší spolupráce s SPI. Mohu Vás však ujistit, že technologie Skylinku vysílání programů SPI viditelné nezhoršuje. Nabídka Nova HD za Novu SD padla. Není tak neadekvátní, jak na první pohled vypadá. Brali jsme při ní v úvahu příspěvek Novy na distribuci tohoto programu. Bližší informace, bohužel, nemohu poskytnout. S MTV jednáme. Podobně jako řada jiných zavedených dodavatelů programů i MTV má určitá (pro někoho možná nepochopitelná) pravidla typu: „Dostaneš X, když si vezmeš Y a Z.“ Důsledkem je, že se relativně cenově přístupný program pěkně prodraží a ještě si operátor vyslechne výtky zákazníků typu: „Proč vysíláte program Y, když nikoho nezajímá?“ Věřte mi, že jednání nejsou jednoduchá. V zásadě lze získat jakýkoli program. To dokáže opravdu každý. Ale získat jej za výhodných podmínek, to už je oříšek. Ale jsme tu od toho, abychom si poradili. Věřím, že to dobře dopadne. Existuje řada možností, jak sestavit specializovaný paket programů nad MULTI. Dodavatelé programů si však zpravidla kladou podmínku minimální garance (tj. minimálního počtu předplatitelů paketu, za který se musí odvádět poplatky). A s tím se menší operátoři musí nějak vyrovnat. Skylink roste, a s ním i naše šance pro ekonomickou návratnost takovýchto paketů. Děkuji za přání a věřím, že se mi podařilo alespoň částečně vyjasnit, co Vás zajímalo.

• ® pavel190 - Dobrý den,bude VH1 Classic a ESPN America ve vaší placené nabídce a když ano od kdy.Děkuji za odpověd.S pozdravem Grolich
Dobrý den pane Grolichu. VH1 Classic je žádaný. Víme o tom a jednáme o zařazení do nabídky. Termín nedovedu sdělit ani zařazení této stanice slíbit. ESPN America zatím neplánujeme.

• ® Zdimera - Vážený pane Glisníku,
jsem Vaším zákazníkem od roku 2001, tudíž Vám tímto děkuji za léta bezproblémového příjmu.
Hlavní devizou Skylinku je bezesporu kvalita vysílaných programů - tolik požadovaná od přibývajících majitelů LCD a plazmových TV. Můžete nám zákazníkům slíbit, že na tento fakt nebudete ani v budoucnu zapomínat a nespadnete na úroveň nejmenovaných platforem, kde transpondery praskají ve švech, ale na výsledný obraz se nelze dívat ani kdyby byl zadarmo? Předpokládám, že z tohoto důvodu všichni "brbláme" proti přidávání nepříliš atraktivních HD programů (např. Bebe TV HD) ze strachu, aby se z nekvalitního HD příjmu nestal kvalitní SD.
A ještě jedna otázka - jaká je prognóza u zařazení TV Barrandov HD? Věřím, že by si své zájemce našla jak v ČR, tak na Slovensku.
Předem děkuji za Vaše odpovědi.

Děkujeme za zákaznickou přízeň, pane Zdimero. Kvalita je naší klíčovou konkurenční výhodou a nechceme o ni přijít. Bebe tv HD rozhodně kvalitu ostatních HD programů nesnížilo. Otázka zařazení TV Barrandov HD nemá snadné řešení. Je-li programově totožný SD program součástí neplacené nabídky, těžko by stanice TV Barrandov HD uspěla v placeném balíčku HD PLUS. A pokud bychom ji dali do neplacené nabídky GRATIS, nemáme z čeho satelitní distribuci financovat. Pro Vaši informaci je to hodně přes 10 mil. Kč ročně. Jiná věc by byla, pokud by se TV Barrandov rozhodl na nákladech podílet. To je otevřená záležitost mimo naši kontrolu.

• ® Chercheur - Dobrý den, předesílám, že jsem zákazníkem CS Linku, který není příliš spokojen s novou obchodní politikou. Zdražení by samo o sobě nevadilo, horší už je to s nevyužitelnými balíčky (absence Eurosportu) a nucením zákazníků k dlouhodobému předplácení. Nejpozději na konci října mi vyprší předplatné bývalého Géčka a vážně uvažuji o přechodu na paket Multi v rámci akce Výměna. K dokonalosti Multi z mého pohledu chybí již pouze Sport 2 a Eurosport 2. Počítáte s jejich zařazením v příštím roce ? Jejich zařazením by se ze mě stal plně spokojený dlouhodobý abonent Skylinku a spolu se mnou nejspíš i řada dalších lidí, které neláká HBO pack a filmové kanály obecně protože si filmy opatřují jinde a jinak. Podobně jako panu Kličkovi přeji i Vám brzký konec nelegálního příjmu Digi TV a předem děkuji za odpověď.
Dobrý den Chercheure. Velmi rádi bychom Vás jako zákazníka získali. Sportovní programy jsou vedle filmových ty zdaleka nejnákladnější. A mají jednu nemilou vlastnost. O sportovní práva na jednotlivé přenosy/soutěže se každý rok tvrdě bojuje. Jednou vyhraje stanice X, podruhé Y. Na trh vstupují noví a noví hráči a nikdo nedokáže zaručit, že jeho program bude např. po třech letech stejně atraktivní, jako je dnes. Pokud dneska podepíšeme pětiletou smlouvu na určitý sportovní program a zavážeme se platit velmi vysoké poplatky, nemáme zaručeno, že se jeho programová nabídka časem nedegraduje. A třeba nastoupí další sportovní program, který je nováčkem, přeplatí ostatní a získá žádané přenosy. A my budeme nuceni zařadit tento nový program, ovšem za ten starý stejně dále platit. Rozhodně nechci poukazovat na konkrétní sportovní program – takový je zkrátka stav na trhu. Neberte to jako nějaké vykrucování. Jednoduše Vám dneska nedokážu odpovědět, zda a kdy se Sport 2 a Eurosport 2 do nabídky Skylinku dostanou. Snažíme se vyjednat příznivé podmínky a to není jednoduché. K dokonalosti MULTI jistě chybí více programů, než ty dva, o kterých píšete. Programy přidáváme postupně, jak rostou naše výnosy z placené televize. A protože nezvyšujeme ceny, spoléháme na růst počtu zákazníků. Pokud se přidáte, jste vítán.

• ® endos - Dobrý den. Bude aspon na Filmboxu HD zvuk 5+1 v češtině? A uvažujete o nějakém sci-fi kanálu?
Díky za námět, české dolby na FILMBOXU HD zvážíme. Zařazení sci-fi kanálu není v našich krátkodobých plánech.

• ® doubleA - dobrý deň
to ako myslíte vážne že nezaradíte do ponuky MTV CS???!
pozrite nemáte v ponuke ani jednu slovenslú hudobnú stanicu a sú 2 a dokonca jedna z nich aj údajne mala záujem konkrétne MUSIQ1 len vy ste sa vraj tým nezaoberali
polovicu programovej ponuky tvoria športové a dokumentárne kanály nemyslíte že je ich už dosť??
ďakujem

Dobrý den. Jak vidíte z předchozích příspěvků, zájem by byl o spoustu programů. Co zákazník, to jiné gusto. Chercheur by s Vámi jistě nesouhlasil, že je sportovních stanic v naší nabídce dostatek. U MTV Czech postupujeme stejně jako u jiných programů. Snažíme se dosáhnout takových obchodních podmínek, které by odpovídaly poptávce po daném programu. Mnozí argumentují, že kvalitní hudby je na orbitu dostatek i na neplacených programech a že MTV Czech vlastně ani nebude hudební program. Celé to je pouze o přiměřených nákladech. Pokud se nám podaří získat MTV Czech za přiměřené peníze, jistě tento program zařadíme. Uznávám, že pojem „přiměřené“ ceny MTV Czech může být pro hudebního fanouška někde jinde, než pro sportovního. Jaký poprask by nastal, pokud bychom se zeptali odborné veřejnosti na názor, zda raději zařadit Eurosport 2 nebo MTV Czech? Chvilku by se mezi sebou přeli příznivci obou žánrů a posléze by se spojili a žádali od Skylinku obojí a bez zvýšení poplatků. Velmi pochopitelné. Jsme však soukromá firma, které se musí rozhodovat tak, aby v dlouhodobém horizontu neprodělala. Pokud by to byla Vaše firma, jsem si jist, že byste postupoval stejně. O zájmu MUSIQ1 o distribuci na Skylinku nevím.

• ® seeker - Bude někdy ve vaší nabídce i velmi populární hudební stanice VH1 Classic? Prosil bych pokud možno o konkrétní odpověď bez neurčité frázovité omáčky. Děkuji, Milan.
Věřím, že ano. Je to jeden z mých osobních favoritů. Konkrétněji to prozatím, bohužel, neumím a rozhodně to nedokážu slíbit, jak se někde už prezentovalo. Díky za pochopení Milane.

• ® Lubo2 - Plánuje Skylink do svojej ponuky zaradiť československú MTV a československú Fashion TV? Ďakujem za odpoveď. Ľubo
Zařazení MTV Czech prozatím neplánujeme – viz odpověď níže. Se zástupcem Fashion TV jsem mluvil včera. Uvidíme.

• ® Jack6428 - Dobrý den, mám stručný dotaz :) Pokud by někdy v budoucnu došlo k obnově vysílání dětské stanice SuperMax, zařadili byste ho do své nabídky? Díky a přeji Vám hezký zbytek dne!
Dobrý den, naši nabídku programů pro děti považujeme za relativně dostatečnou. Ale jako u všech programů, velmi záleží na cenových a jiných podmínkách. Mějte se krásně.

• ® Ivankop - Chcel by som sa opytat, ci uvazujete so zaradenim programu MTV HD. Myslim, ze tento program by znasobil kvalitu ponukaneho HD balicku. Este jedna otazka, dockame sa HBO HD ?
O MTV HD jednáme, existuje tu možnost simulcryptu. Opět je to otázka ceny a dalších podmínek. MTV HD není vůbec laciný program a navíc není lokalizovaný. HBO HD je vysloveně záležitost velikosti zákaznické základny. I kdybychom se podělili s CS Linkem, satelitní distribuce tohoto prémiového programu se dnes nemůže vyplatit. Musí se totiž prodávat zvláště, nikoli v balíčku HD PLUS. A tolik zákazníků bychom dnes nenasbírali. Situace se ovšem radikálně změní s rostoucím počtem HD přijímačů na trhu. A tomuto trendu věříme. Kdybychom nevěřili, do HD nejdeme.

• ® Habr - Dobrý den pane Glisník zajímá mě jestly sami nebo společně s UPC popřípdě CS linkem podnikate nějaké právní kroky vučí DIGI TV protože Vám nedostatečnou ochranou svých karet maří podnikání ve stejném oboru,vymlovájí se že nemají dost peněz na výměnu karet ale nové programy přidávají a pronajimájí i nové transporery.
Dobrý den, všichni operátoři placené televize jsou prolomenou ochranou Digi TV poškozováni. A dodavatelé programů o to více. Dle mých informací existuje určitý plán, jak postupně situaci „vyřešit“. Už aby to bylo!

• ® kuko - Dobrý deň, som priaznivcom Skylinku lebo preferoval kvalitu a nie kvantitu, ale niektoré posledné rozširovanie programovej ponuky ma nemilo zaskočilo. Jedná sa hlavne o pridanie maďarských programov M1, M2, Duna. Myslíte že o tieto programy je skutočne taký záujem, že ich bolo treba zaradiť do ponuky? Kto ich chce sledovať, tak ich už dávno prijíma z inej pozície. Som presvedčený, že 99 % užívateľov Skylinku by uprednostnilo navýšenie datového toku ostatných staníc, ktorý im takto uberajú maďarské programy. Podobne je to i v prípade novo zaraďovaného programu Bebe TV HD. Nečakal som zázrak ako HBO HD, resp. Animal planet HD, ale toto mi skutočne vyrazilo dych. To nepridajte radšej nič, alebo ste názoru, že kojenci sú ta pravá cielová skupina pre sledovanie HD vysielania?
Dobrý deň Kuko. Vysílání maďarských programů není financováno zdroji Skylinku a z tohoto pohledu na něm nevidím nic špatného. Nezpůsobily žádný úbytek datového toku pro ostatní programy. Ujišťuji Vás, že datového toku je dostatek. ASTRA nám mileráda prodá další transpondéry, bude-li potřeba. V tom problém opravdu není. Je mi jasné, že by proti zvýšení datového toku jednotlivých programů nikdo neprotestoval. Jde o to najít ekonomicky únosný model využívání nakoupené kapacity – jakési optimum – poměr kvalita/kvantita. Na to, nakolik se nám daří optima dosáhnout, mohou být různé názory. Obecně platí, že nemá smysl vysílat program s vysokým datovým tokem, pokud je zdroj signálu přijímán v nízké kvalitě. A to Skylink většinou neovlivní. Bebe tv HD je v promo vysílání a o jeho zařazení do nabídky rozhodne poptávka zákazníků. Každému dodavateli programů nabízíme, aby se tímto způsobem bezplatně prezentoval. NOVA Sport HD uspěla a je ode dneška v komerčním provozu. Rozhodně s Vámi nesouhlasím, že by bylo správnější nezařazovat nic. Předplatitelé HD PLUS se z velké části rekrutují z dobře ekonomicky zajištěných mladých rodin vybavených kvalitními HD televizory. Mají často malé děti. Pokud se ukáže, že je to dostatečně silná „minorita“, která svými poplatky tento program „uživí“, nevidím na zařazení bebe tv HD nic špatného. Ale nechci předbíhat. Mimochodem, pro vysílání bebe tv HD postačuje velmi nízký datový tok.

• ® viki2 - dobry den. chcem sa spytat,kedy zaradite do ponuky sport2 a eurosport2 bundesliga.len nerozpravajte,ze o programy nie je zaujem.
Dobrý den viki2. Mrkněte se prosím na mou odpověď Chercheurovi a DoubleA níže. Majte sa.

• ® rastislav2 - Dobrý deň,je to pravda,že budete mať nové programy VH1 a VH1 Classic na ASTRE 19,2?.Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, jednáme o VH1 Classic a MTV HD. Jednání dnes nejsou v takovém stavu, abych mohl zařazení těchto programů slíbit. Více v předchozích odpovědích.

• ® PetrSY - Dobrý den,
rád bych se rád bych se zeptal zda nechystáte možnost jak pořídit více karet a ne pouze násobení ceny - dnes jsou běžně dostupné TV, DVD s satelitním tunerem. Třeba já mám doma 3 TV s satelitním tunerem a jediné co mě braní opustit DVB-C je právě cena. Nebylo by tedy možné zavést něco co umožní více karet na domácnost? Např. já bych vzal kompletní nabídku vč. HD a další karty se stejnou nabídkou klidně platil 1000 ročně.
Osobně si také myslím, že je to velká brzda rozvoje satelitu.
Ještě jedna programová otázka bude v nabídce i Mezzo HD?
Děkuji za odpověď.

Dobrý den PetrSY. Nejen východoevropští provozovatelé digitální televize jsou v oblasti „druhé karty do domácnosti“ velmi opatrní. Pokud jsem pochopil správně, nejde Vám ani tak o náklady na kartu, spíše o to, abyste platil za volitelné programy jen jednou (případně na dalších kartách s významnou slevou). A v tom je ten háček. Neumíme technicky pohlídat, že Vaše druhá a další karta bude skutečně sloužit ve Vaší domácnosti. A proto musíme za každou aktivní kartu odvádět stejný poplatek dodavatelům programů. Natolik nám nevěří a upřímně řečeno se jim nedivím. A v tom je zádrhel. Vám připadá tisícovka ročně za plnou nabídku na druhé a další kartě možná vysoká, pro nás by to byl však byl obrovský prodělek. Zkrátka když nenakoupíme levněji, nemůžeme levněji prodat. O Mezzo HD jsme dosud nejednali.

• ® Rudolf IV - Přeji dobrý den,
zeptám se Vás,jestli do budoucna budete informovat včas zákazníky Skylinku o vyřazení kanálu z nabídky.Jestli se bude či nebude opakovat situace s MGM.Kontaktoval jsem CSlink a napsal jsem jim,jestli se něco podobného může stát u nich.Sdělili mi,že to prý neexistuje v žádném případě.
Děkuji a přeji hodně úspěchů při vybírání nových programů jak v SD ,tak v HD.

Dobrý den Rudolfe IV. Rošáda s MGM byla velmi nestandardní a rozhodli jsme se ji absolvovat, abychom pro naše zákazníky dosáhli dlouhodobě výhodných podmínek (sdílení programů s CS Linkem a Canal Digitaal). S našimi zákazníky komunikujeme dvakrát ročně prostřednictvím adresných poštovních zásilek. Bohužel nemáme e-mailové spojení na většinu z nich a jen velmi málo neodborníků sleduje odborné weby. Proto se snažíme časovat programové změny tak, aby se o nich zákazníci dověděli včas právě z našich jarních a podzimních zásilek. Ale vždycky to není možné. S CS Linkem a jejich komunikací programových změn jste mi nahrál na smeč. Raději ale tu šanci nevyužiji, dobře vím, že něco takového slibovat nemá smysl. Čtenáři SatCentra pravděpodobně vědí, co mám na mysli.

• ® endos - Půjde k balíčku Multi doobjednat balíček HD za zvýhodněnou cenu? Před pár dny jsem si bankovním převodem předplatil právě Multi a ted, když vidím ceník, kde je Multi+HD za zvýhodněnou cenu mě mrzí, že jsem nepočkal - objednal bych si rovnou oba.
Dobrá zpráva pro endose a další. Každý, kdo mám MUTLI nebo HD PLUS nebo obojí může využít cenové výhody MULTI HD. Bližší informace jsme zveřejnili v naší včerejší tiskové informaci a najdete je na našem webu v ceníku vpravo.

• ® PetrSY - Neuvažuje o přidání kanálu Hallmark?
Děkuji za odpověď.

Hallmark není na našem seznamu potenciálních nových programů. Prozatím.

• ® rozbik - Dobrý deň. Chcem Vám poďakovať za rozšírenie balíku MULTI a chcem sa spýtať, či plánujete rozšírenie o SPORT 2 a český dabing k programom NGC a NGCWild. ĎAkujem.
Dobrý deň rozbik. O Sport 2 jsem psal níže. Český dabing NGC by měl být do konce letošního roku k dispozici, u NG Wild zatím konkrétní plán není.

• ® dunaj - Dobry den. Chcem sa spytat, ako bude Skylink riesit klientov, ktori maju predplateny balik Multi a sucasne HD Plus za povodne ceny, ked sa teraz ich spolocna cena znizuje? Tiez ma zaujima, ako budu technicky osetrene doplatky za druhy balik? Napr. Ked mam HD Plus este na 1O mesiacov a teraz si k tomu budem chciet dat zvyhodnene Multi na rok? Dakujem.
Zdravím dunaj. Princip je popsán na našem webu v ceníku vpravo. Jednoduše řečeno: Zaplatíte za alespoň jeden měsíc MULTI HD a po spárování Vaší platby dojde automaticky k ukončení aktuálně aktivních služeb (MULTI případně HD PLUS). Vypočte se hodnota dosud nevyčerpaného předplatného těchto ukončených služeb, k tomu se přičte nově zaplacená částka za MULTI HD a z výsledku se odvodí, na kolik dní dopředu máte MULTI HD předplaceno. A hned se taky MULTI HD aktivuje. Nikdo nepřijde o jediný cent/haléř. Byla to makačka, ale snad se nám povedlo to udělat jednoduše a přívětivě pro zákazníky.

• ® dunaj - Este by som sa chcel spytat, aky mate nazor na HD+ a CI+. Okrem RTL, VOX, Pro 7 a SAT1 sa prave pridali aj DSF a MTV. Pre nas to znamena vymenu HD prijimacov (prip. nove CA moduly) a pre Skylink obsadenie jedneho modulu CI+ smartkartou HD+. Myslite si, ze sa tento format masovo rozsiri? Uvazuje sa s nim aj pre nas CZ/SK trh? Dakujem.
O HD+ a CI+ na Skylinku neuvažujeme. Majte sa.

• ® montana0303 - Rád by som sa dozvedel, prečo nie je možné doaktivovať na modré dekódovacie karty stanice Nova a Nova Cinema. U všetkých ostatných TV staníc sa to dalo(napr. naposledy Doma, CT HD a iné). Takisto sa mi nezdá férové, že klienti, ktorí patrili medzi prvých, a teda na ich prístupových kartách neboli automaticky aktivované české stanice, musia za doaktivovanie platiť administratívny poplatok. Väčšinou sa verní zákazníci odmeňujú a nie znevýhodňujú. Nezvážili by ste jednorázovú aktiváciu na všetky karty? V súčasnej situácii zákazníci nutne nadobúdajú dojem, že otázka staníc Nova a Nova Cinema slúži iba ako impulz na dokúpenie ďaľšej karty. Naša rodina už používa 3 a štvrtú naozaj nepotrebujeme. Tak ako to urobiť, aby sme sa aj my, ktorí sme vás podporili hneď na začiatku, mohli tešiť na TV NOVA?
Úvodem dobrou zprávu, než Vás nazlobím svou následující argumentací. Pracujeme na sjednocení podmínek pro modré a bílé karty. A teď k té férovosti. První klienti sice často zaplatili za kartu mnohem více, na druhou stranu jim poskytujeme služby mnohem déle. Na počátku při malém počtu klientů bylo třeba naše konstantní náklady dělit malým číslem. To, co jsme utržili za jejich kartu, již dávno bylo vynaloženo na jejich obsluhu.
Dovolte mi určitou analogii: František bydlí v v malé obci. Před deseti lety si koupil ojetého favorita a začal provozovat taxislužbu. V prvním roce vozil v průměru 4 lidi denně a účtoval si 30 korun/kilometr. Přesto nevydělával. Ale bojoval a časem se mu podařilo na trhu uchytit a dnes vozí denně 20 lidí. Přestože starého favorita prodal a koupil si nového superba, mohl si dovolit snížit cenu na 20 korun/kilometr a přesto vydělává. Dneska si k němu do auta sednul jeho bývalý zákazník, kterého vezl naposled před deseti lety a žádá slevu na jízdném. Cítí se být ošizen. Před deseti lety se vezl v rozhrkaném favoritu za 30 Kč/km a dneska František vozí klienty v naleštěném novotou vonícím superbu za 20 Kč/km. Ptám se – měl by František svému starému zákazníkovi slevit? Bývá zvykem odměňovat věrné klienty, v tom souhlasím. Jenže když z nich po mnoho let nemáme ani korunu výnosů. Z čeho brát? Pokud se týká Novy a Novy Cinemy, tyto stanice nejsou a nikdy nebyly určeny pro Slovensko, kde se prodávaly modré karty. Tolik pro vysvětlení.

• ® rajaz - Dobrý den,
chcel by som sa opýtať či neplánujete zaradiť do ponuky športový kanál ESPN America. Americké športy NFL, MLB sú veľmi slabo zastúpené v ostatných športových staniciach.

Dobrý den. O ESPN America zatím neuvažujeme. Obáváme se, že by na sebe nevydělal.

• ® mouse - Od kdy bude spuštěn Sport 1 na Skylinku děkuji
Sport 1 je v provozu. 12 070 MHz/H, FEC3/4, 27500.

• ® newwest - Dobrý den,plánujete v budoucnu zařadit některý z programů AXN nebo Hallmark?Neuvažujete o výměně Brava HDTV za pro mnohé atraktivnější Mtv HD nebo jiný hudební HD kanál?Balíčkem MULTI HD určitě potěšíte nmoho stávajících zákazníků a získáte i nové.Hodně spokojených zákazníků přeji,Petr-Teplice.
Díky Petře. O AXN a Hallmarku jsem již psal. Nemyslím si, že to jsou žhaví kandidáti pro příští rozšíření nabídky. O MTV HD jsem již taky psal. Jednáme o něm. Divil byste se, kolik pěkných e-mailů posílají příznivci Bravy HDTV. Jsou to zákazníci, kteří předplácejí HD PLUS jen kvůli Bravě HDTV. O vypuštění jejich oblíbeného programu z nabídky neuvažujeme.

• ® Jozef C - Bude do ponuky Skylinku zaradená v najbližšej dobe aspoň jedná verzia AXN? Vo svojom portfóliu máte plnoformátové televízie, dokumentárne, detské, športové, pre dospelých, ale takto formovaný televízny kanál nemáte. CS link ho v ponuke má. Neuvažujete podobne ako nedávno o výmennú akciu s CS linkom?
Mrkněte se na níže uvedené odpovědi Jozef. Už je to několikátý dotaz na AXN. Že bychom měli přehodnotit naše plány? Uvidíme.

• ® patasi - 1. Nova sport HD zmizela z nabitky MULTI?
2. neuvazujete o zarazeni HBO HD stavajici nabitka HD me prilis neuspokojuje krome Eurosportu History HD u me nic neboduje na Filnboxu HD moc "novych" filmu nebezi.
3. velice ocenuji nabitku slovenskych programu Joj, Markiza a pod uvital bych trochu hudby VH1

NOVA Sport HD nikdy nebyla součástí MULTI, jednalo se o neplacené promo. Souhlasím s Vámi, že HD potřebuje posílit. Pokud se podíváte na mé předchozí odpovědi, leccos se dá o našich plánech usoudit. Velmi dbáme na to, abychom získali HD programy s českým/slovenským zvukem nebo alespoň s konkrétním příslibem data lokalizace. A výběr takových programů je zatím omezený. Nebojte se, situace se rychle mění. Před rokem a jedním dnem jsme neměli jediný HD program. Dnes 10. To není věru málo, co myslíte?

• ® jarino1978 - Dobrý deň!
Mám 3 otázky :
1. National Geografic HD = Váš a myslím aj ostatných favorit do HD plus. Uvažujete nad jeho zaradením v blízkom horizonte ?
2. HBO HD = aj podľa viacerých by to bol ťahák k HD programom. Uvažujem, že možno by nebol súčasťou HD Plus, ale nadstavba HBO balíka.Dátový tok na distribučnej trase je cca 6-7 Mbit/s, na DVB-S2 TP by sa ešte vošiel ( nakoľko BEBE HD má bitrate 2-4 Mbit/s ).Uvažujete nad jeho zaradením v blízkom horizonte ?
3. CZ/SK audio stopa Dolby Digital 5.1 u programu Filmbox HD. Uvažujete nad ňou ?
Ďakujem a prajem veľa zákazníkov.

Zdravím jarino1978. Jak u NGC HD tak u ostatních programů čekáme na závazný slib termínu lokalizace. Zahraniční programy v původní jazykové verzi se zdaleka netěší takové popularitě. O HBO HD jsem psal v odpovědi Ivankopovi níže. Je třeba vyčkat větší penetrace HD přijímačů. Se satelitní kapacitou problém nemáme. Dolby u FILMBOXU HD zvážíme. A děkuji za přání!

• ® openko - dobry den chcem sa spytat kedy planujete prejst na novy kodovaci system ako sa to dotkne zakaznikov ?bude vymena kariet ?na modrej karte je oznacenie irdeto podporuje uz tento system? dakujem ya odpoved pekny den
Nový systém Irdeto PIsys bude instalován koncem tohoto měsíce, v příštím měsíci budeme testovat. Neplánujeme výměnu stávajících karet, není pro ni důvod. Hezký den.

• ® trno - -Chcem sa opytat ci nemate v plane zaradit do ponuky aj MUSIQ1. V ponuke mate OCKOTV ale to je skor pre ceskych divakov, videoklipy ktore sa tam hraju sa mnohe na slovensku nepustaju, a MUSIQ1 je skor pre slovenskeho divaka.
-Dalej som cital, ze zatial nemate v plane zaradit MTV CZ/SK do ponuky pretoze vam zalezi aj na kvalite programu. Preco potom ste zaradili napriklad DOMA TV.
Dakujem za vase odpovede.

Jak Óčko tak Doma si platí satelitní distribuci a jsou tedy bezplatně v nabídce Skylinku. Pokud o podobný model projeví zájem jiná stanice, je vítána. Rozhodně jsem nekomentoval nikde kvalitu nového programu MTV Czech. Jak bych mohl? Vždyť program ještě nevysílá! Jen jsem řekl, poptávka po tomto programu mezi našimi zákazníky neodpovídá nákladům, které bychom se zařazením MTV Czech do nabídky měli. To není ale nic proti MTV Czech. Až se program rozjede a zaznamenáme velkou poptávku, třeba zaplatíme i více, než by to stálo dnes a vyplatí se nám to. Nezapomeňte, že peníze bereme z jednoho pytle, ať je to MTV Czech nebo Eurosport 2 nebo AXN nebo….

• ® Jack6428 - Dobrý den, mám stručný dotaz. Pokud někdy v budoucnu dojde k obnovení vysílání dětského kanálu SuperMax, budete ho chtít zařadit do své nabídky nebo myslíte, že dětských stanic je v ČR na výběr dost?
Dobrý den Jacku6428, už jsem Vám odpovídal níže.

• ® Pavel P. - Dobrý den pane Glisník mám dva dotazy. 1.Bylo by možné zařadit program TV paprika. 2.Proč se ročni předplatné HBO tak zvýšílo. Děkuji zan odpověd Pavel
Dobrý den Pavle. Děkuji za námět. Významnou poptávku po TV paprika jsme zatím nezaznamenali. Kdyby bylo na mě, dávno v nabídce je. Ale nemohu se rozhodovat podle osobního gusta. Naše marže na ročním předplatném HBO činila 24 Kč (ano 2 Kč měsíčně!). To jsme museli změnit. Strategií Skylinku není poskytovat neodolatelné slevy na dlouhodobé předplatné. To trochu připomíná systém „letadlo“ – financování dnešních nákladů z budoucích výnosů. Jde nám o to, aby zákazník měl pocit, že není ošizen. Pokud se rozhodne nám svěřit peníze na rok dopředu, dostane měsíc zdarma. To považujeme za úměrné. Nechceme neúměrně znevýhodňovat zákazníky, kteří platí pravidelně měsíčně jen proto, že právě nemají dost peněz na roční předplatné. Proto jsme radikálně snížili cenu měsíčního předplatného HBO.

• ® Zip - Dobrý den,
ještě mě napadl jeden dotaz. Jak úspěšná je akce s výměnou konkurenčních karet pomocí předplatného MULTI .... Nicméně předpokládám, že to bude tajné.
Děkuji Zip

No Zipe, to opravdu nechci rozebírat. Rozhodně se nejedná o masovou záležitost, jelikož jsme ji masově neprezentovali. A nevím, zda bychom akci nezrušili, kdyby se k nám hrnuly tisíce karet konkurence. Hitem poslední doby jsou roční karty. Ty nám chodí nerozbalené. Není divu, tam se to přímo nabízí. Ale v tom jsme nevinně, cenovou politiku konkurence neřídíme.

• ® sherpo66 - dobry den, chcem sa len spytat, ze preco sa dalo promptne zaradit na TV programoch Viasat Explorer a Viasat History madarsky preklad da sa povedat, ze do 24h tam bol zaradeni a na National Geographic Channel + National Geographic Wild musime cakat "ked tak" do konca roku 2009 ak nie dlhsie...? samozrejme ze vela abonentov balika MULTI nevie anglicky a madarsky - len tieto synchronne preklady su tam v momente a kazdemu nefunguju titulky! (EPG ide v CZ jazyku a z toho nemame nic...)
preco nezaradite radsej programy s podobnou tematikou tie uz preklad maju ako napr. "spektrum" atd.?
dakujem!

Zdravím sherpo66. Skylink je satelitní platforma, která poskytuje přístup k programům vyrobeným jinými subjekty. My sami programy nevyrábíme ani je nedabujeme. Nedokážeme ovlivnit, do kterých jazykových verzí dodavatel programu investuje. Můžeme se jen orientovat podle toho, zda je k dispozici nebo se alespoň připravuje lokalizace do češtiny/slovenštiny a podle toho program zařadit nebo nezařadit. Dle mého úsudku se objevuje maďarština u mezinárodních programů často dříve než čeština z toho důvodu, že je v Maďarsku stále mnohem více zákazníků placené televize (kabelové, satelitní) než v Česku a na Slovensku dohromady. Přestože maďarsky neumím, pokud bych se měl jako výrobce programů rozhodovat, v jakém pořadí budu svůj program lokalizovat, počet platících diváků by hrál rozhodující roli. Nejedná se záměrné znevýhodňování našich jazyků, je to jednoduchá matematika. V nabídce máme řadu dokumentárních programů s českým audiem (Viasat History, Viasat Explorer, Discovery, History).

• ® RadoJ - Dobry den, neplanujete rozsirit svoju posobnost aj o priamu ponuku platenych programov pre STA? Dakujem.
Dobrý den, programové smlouvy nám neumožňují placené programy nabízet velkoobchodně dále. Bohužel Vás zklamu.

• ® Jupi - zdravím skylink.
chcem len vám povedať že ste skvelý aj s cslinkom
dakujem vám velmi pekne za skvelé programy.

To jsem moc rád, že nám držíte palce. Mockrát děkuji Jupi!

• ® quix - 1) je realne aby HBO HD bolo v baliku HD programov a nie ako samostatny produkt? HD balik zacina byt zaujivamy, len by to chcelo okorenit takymto lakavym programom, resp. iny podobnej ligy
2) existuje moznost ze by ste ponukali napr. filmovy program ktory u nas momentalne nie je (ziskat prava, dohodu s majitelom) a sirit ho len s titulkami (nie dabing)?
3) najdolezitejsie na zaver: objavi sa v ponuke Barandow HD, Prima HD, ktore zatial nebezia cez satelit?

Zdravím quix. Souhlasím s Vámi, že filmů v HD není nikdy dost. O tématu HBO HD jsem již psal níže. Třeba vyčkat. Skylink sám programy nevyrábí ani nedabuje ani netitulkuje. Nejsme na to zařízeni. S rostoucí zákaznickou základnou HD se jistě objeví nové příležitosti. Dodavatelé programů rozvoj HDTV u nás (nejen na satelitu) velmi pozorně sledují. O Barrandovu HD jsem již psal a Prima HD je analogická záležitost. Sami nejsme schopni distribuci těchto programů ekonomicky utáhnout, pokud by měly být v neplacené nabídce. A zařazovat je do placené, když jsou SD verze zdarma? Ale jistě je možné, že jedna nebo druhá stanice na satelitní distribuci svých HD verzí přispějí a pak by to samozřejmě šlo.

• ® ondra1234 - Dobrý den, chtěl bych se zeptat, proc na svých www strankach píšete místo názvu nostalgia název kinoCS? Znamená to, že program nostalgia změní název, nebo že místo něj budete nabízet jiný kanál?
Dle našich informací se připravuje změna názvu a zlepšení nabídky této stanice. Trošku jsme předběhli dobu, nerad bych to komentoval. Vyčkejme na oficiální zprávu SPI International.

• ® Offline - Dobrý deň.
Vaša reklama argumentuje na najlepšiu technickú kvalitu, a vďaka HD programom sa to aj darí ale:
1. prečo pri programoch Viasat Hist./Expl., MGM neprepínate 16:9/4:3, ale ich letterboxujete, keď podľa loga sú niektoré programy zjavne vyrábané v 16:9 režime! Nemôžete žiadať dodávateľov, aby upravili Stream? Veď už sme v digitálnej ére a máme širokouhlé TV (a Set-top-boxy si poradia aj pri starých televízoroch). A osobitne Sport1 ktorý nakúpil zaujímavé zápasy ale nedá sa to pozerať kvôli kvalite...
2. Program Filmbox HD sa v digi sieťach Satro SK šíri z Dolby zvukom na českej stope a Skylink vysiela Dolby len anglicky. Prečo nie je priestorový zvuk aj pre českú stopu??? (Všetky HD boxy majú povinne AC3 downmix)
3. Podľa môjho názoru sa HD rozšíri len atraktívnym obsahom (vďaka za Eurosport a Nova sport), takže taký ANIMAL PLANET HD (spolu s CanaalDigital - ikeď len anglicky), Eurosport 2 Bundesliga HD (ESP chystá spustenie), HBO HD (to je iná káva ako Filmbox), či MTVN HD by spravili z HD balíčka neodolateľnú ponuku. Bebe a Zen je podľa mňa plátenie prázdnej slamy - zato nikdo nebude chcieť platiť.
Vďaka za reakciu.

Dobrý den. Viasaty šíříme tak, jak je přijímáme ze schválených distribučních kanálů. Nejsme oprávněni je měnit. Ale dodavateli rád předám Váš námět. O kvalitě Sport 1 jsem již psal. Vyčkejme, až skončí rošáda na transpondérech CS Linku. FILMBOX HD v dolby – už jsem odpovídal – dobrý nápad. A děkuji za náměty k programům HD. V názorech se shodneme se až na MyZen.tv. Mám ho rok a je to bezkonkurenčně program, na který mám přijímač naladěn nejčastěji. Samozřejmě netvrdím, že na něj jen zírám. Je to ideální kulisa, dokonalý relax. Jen tomu přijít na chuť. Ale pro každého to asi není, to je jasné.

• ® nalim - Hezký den pane Kindernay,mám dotaz,Česká extraliga ledního hokeje se bude vysílat SD nebo HD.Děkuji za odpověd´.
Omlouvám se, nedokážu odpovědět. Asi se Váš dotaz zatoulal z jiného chatu. Já se jmenuji Jaromír Glisník a pracuji pro Skylink.

• ® hallmark_23 - Dobrý deň,chcem sa opýtať či plánujete zaradiť hudobné programy MTV alebo VH1 z Asry 19,2 E? A prečo neplánujete zaradiť českú verziu MTV?
Myslím, že píšem za viacerých ale záujem o tento program určite máme ako vaši abonenti.
Tiež by ma zaujímalo či neplánujete aj HBO2 a Cinemax.Ďakujem za Vaše odpovede.Silvester Chrien,Zvolen

Zdravím Silvester. O MTV a VH1 z 19,2°E už jsem psal, mrkněte se, prosím, níže. Zařazení HBO2 a Cinemax neplánujeme.

• ® kaspi - Dobrý den,
nejdříve bych chtěl říci jedno konstatování a to, že po změnách k 1.10. se mi zdá nabídka Multi zcela vyvážená a alespoň pro mě, resp. mou rodinu téměř ideální poměr cena/"výkon". Osobně nerad bych viděl nějaké další neuvážené přidávání programů a zvyšování ceny. Teď když je tam Sport1 a Jetix, tak je to už OK.
A teď dotaz, zajímalo by mě, jak se platí za satelitní služby. Je to cena za celý transpondér či za jednotlivé MB. A kolik je (orientačně) taková cena.
Díky a přeji hodně spokojených zákazníků!

Ani nevíte, jak jste mě potěšil, kaspi. Tipnul bych si, že úspěšně podnikáte a máte představu o tom, jak to ve firmě chodí. Každé rozšiřování nabídky pečlivě vážíme. A poměr cena/výkon rozhoduje. Klidně přidáme drahý program, když si na sebe vydělá a pro laciný, který nemá diváky, pochopení nemáme. Jiná věc je, pokud si dodavatel programu sám hradí satelitní kapacitu. Náš zákazník, náš pán. Pak ovšem není samozřejmě na místě naříkání, že „zabírá zbytečně datový tok“. Kdo platí, nechť vysílá. Ale kde máme platit my z poplatků vybraných od zákazníků, musíme být velmi opatrní. Existuje možnost kupovat kapacitu po megabitech, ale není to běžné. Výhodnější je „koupit“ celý transpondér (tedy 38 Mbps v DVB-S nebo 50 Mbps v DVB-S2). Nemohu sdělit naši cenu. Astra není nejlacinější satelit. Je třeba ale říci, že pozice 23,5°E je cenově příznivější než 19,2°E. Velmi orientačně můžete počítat cca 25 tisíc EUR/měsíc za SD (DVB-S) a něco přes dvojnásobek za HD program (DVB-S2). A to v případě jakéhosi kompromisu co do datového toku (nikoli sport!). Pokud bychom měli uspokojit opravdové fajnšmekry, dostali bychom se u sportovního HD programu na 100 tisíc EUR/měsíc. Děkuji za přání. Snažíme se.

• ® Jackal - Dobrý den pane Glisníku, jsem docela zklamán "rozšířením" balíčku HD Plus od 1.10. a proto bych měl několik otázek:
1. Opravdu si myslíte (vzhledem k menšinovému zaměření), že programy typu bebe tv HD a MyZen.tv HD jsou tou správnou cestou, jak zvýšit prodej tohoto balíčku a zájem spotřebitelů? Já bych v tomto případě zauvažoval o tom, zda "produktový manažer" je člověk se zdravým rozumem.
2. Když už přimhouřím obě oči a přijmu MyZen.tv HD, pořád nejsem schopen pochopit plýtvání kapacitou na bebe tv HD, kdy neočekávám, že cílová skupina bude schopna ocenit HD kvalitu (o programové se nezmiňuji, je to věc názoru, dle mého je to ODPAD a dítěti bych to v životě nepustil) tohoto programu, nebo Vy snad ano?
Jediné pozitivum vidím ve snížení ceny kombinace MULTI HD a v zařazení NOVY SPORT HD natrvalo. Předplatné MULTI a HD Plus mi skončilo asi před týdnem a teď uvažuji, zda jej prodloužit.
Mým názorem je, že budovat HD povědomí obyvatelstva založeném a klientelu na programech s menšinovým zaměřením: bebe TV, MyZen, BRAVA, NG (pouze v původním znění bez jakékoliv české lokalizace) je nesmysl a pevně doufám, že na to přijdete sám.
Prosím o relevantní odpovědi a vynechání "PR omáčky" typu: testujeme zájem, vzděláváme obyvatelstvo (AJ u NG) apod. Těchto frází je plný mediální svět.
Děkuji za odpovědi
S pozdravem Radek K.

Dobrý den Radku. Programy bebe tv HD a MyZen.tv HD souhlasily s bezplatným promo vysíláním a testem zákaznické poptávky. Nevidím žádný důvod, proč jim nevyhovět. Stejnou šanci dáme i jiným programům. Do HD PLUS jsme zařadili NOVU Sport HD, která testem poptávky úspěšně prošla. Obojí považuji za správné rozhodnutí a upřímně nerozumím stížnostem na programy, za které nevybíráme poplatky. Programů, za které neplatím a nedívám se na ně, je orbit plný. Nenapadlo by mě si někomu na to stěžovat. Kapacitu platíme bez ohledu na to, zda vysíláme bebe tv HD či nikoli. Program bebe tv je velmi slušně zastoupen u operátorů 23 zemí. Nepředpokládám samozřejmě, že jeho cílovou skupinu tvoří čtenáři SatCentra. Přesto si neodvažuji tvrdit, že je to program bez hodnoty. HD PLUS dnes kupují lidé ekonomicky zabezpečení, často mladé rodiny s malými dětmi. Uvidíme, zda je jich dostatek, aby na komerční provoz bebe tv HD vydělali. Proto promo vysílání. Počkejme si do ledna. Při rozšiřování programové nabídky HDTV hledáme programy s atraktivním obsahem a pokud možno lokalizované. Není divu, že je jejich nabídka dosud omezená. Kolik domácností je na HD dneska připraveno? Na HD se nyní zkrátka nedá vydělat. Smekám před dodavateli programů, kteří do toho šli jako první (FILMBOX HD, History HD, Eurosport HD, NOVA Sport HD) a nenaříkám nad častějšími reprízami nebo upscalovanými sportovními přenosy. Až přijdou další, mají u Skylinku dveře otevřené. Ujišťuji Vás, že o tom, kdy program XY spustí svou HD verzi v češtině, nerozhoduje náš produktový manažer. Na to jsme malí páni. Možná namítnete, že jsme měli HD rozjet až v okamžiku, kdy bude k dispozici více HD programů. To jsme skutečně mohli. Ale tím bychom HDTV nijak neprospěli. Ujišťuji Vás, že jsme si velmi dobře vědomi toho, že náš zákazník je svobodný a naše volitelné balíčky programů si buďto koupí nebo ne. A snažíme se, aby si je koupil. Bez „PR omáčky“, fungujeme v tvrdém konkurenčním prostředí. Našeho zákazníka nezajímá, že dosud není k dispozici dostatek lokalizovaných HD programů. Nebude-li s našimi službami spokojen, utratí své peníze jinde. Koupí si lyže, vyrazí na dovolenou, co já vím… Volba je na Vás, Radku, jsou to Vaše peníze. To všechno si uvědomujeme, přesto jsme, jako jednička na trhu zvedli rukavici a projekt HDTV na satelitu rozjeli. Jednoduše věříme, že se nám to jednoho dne vrátí. Mějte se fajn a nezlobte se na mě:)

• ® kotnosaurusikolop - dobry den pan Glisnik
1.ake dalsie programy mate v plane uviest vo vasej platforme a ak ano tak asi v akom casovom obdobi?
2.co sa tyka datovych tokov riesite to? napr. sport1 to je otras pozerat na velkej obrazovke..
3. ake dalsie stanice sa rysuju do HD balicka?
4. vdaka za nove podmienky od 1.10.2009 myslim ze je to spravny krok smerom k abonentom.

Zdravím Vás. Rozšíření programové nabídky časujeme vždy na jaro a podzim, kdy komunikujeme se všemi zákazníky. Konkrétní plány SD ani HD nemohu prozatím sdělit. O kvalitě Sport 1 už byla řeč, mrkněte se, prosím, níže. Nestíhám odpovídat. Díky za pochopení.

• ® kotnosaurusikolop - Este jedna otazka..mate nejake plany aj s vysielanim s druzice astra 19,2?
Sami o uplinkování programů na 19,2°E neuvažujeme. Spíše využívání stávajících programů (např. s Canal Digitaal, MTV apod.).

• ® kotnosaurusikolop - co sa tyka vymeny terajsich kariet a zmenou kodovanie ake mate pre nas novinky? kedy spustite irdeto a ked vymenu kariet? dakujem
Už jsem odpovídal níže. Výměna karet se nepřipravuje. Není důvod.

• ® kotnosaurusikolop - planujete ponechat stanice : nova, nova cinema, barandov, prima cool v portfoliu skylink,sk?
Uvedené stanice jsou určeny pro Českou republiku, jejich příjem na území Slovenska je z důvodů vysílacích práv omezen. Tolik stanovisko dodavatelů programů, se kterým se nedá nic dělat.

• ® quix - Dobre to zatial robite, drzime palce aj do buducna :)
Díky quix. To potěší!

• ® Jupi - zdravím skalin.
Chcel by som vedieť kedy plánujete dať ten MTV paket s 19,2E
mne sa velmi páči MTV dance,vh1,vh1classic.
Dakujem za odpoved.

Omlouvám se Jupi, ale už jsem se k tomu víckrát vyjadřoval níže. Podívejte se tam. Trošku jsem ve fofru.

• ® alda10 - Dobrý den, zajímá mne, zda je stále podmínka pro HBO nebo CS film, zakoupení Multi. Jelikož se jedná o program prémiový, tak nechápu tuto nesmyslnou podmínku. V případě, že je to pořád stejné, mohl by jste to osvětlit, proč tomu tak je? Děkuji
Dobrý den. Podmínka stále platí. Právě proto, že se jedná o program prémiový, musí být nad „základní nabídkou placených programů“. To je podmínka, kterou si dávají významní dodavatelé programů do MULTI, abychom získali dobré ceny. Pokud bychom ji nerespektovali, nemohli bychom mít tak atraktivní a cenově výhodné MULTI. Je to léty zavedená praxe a s výjimkou jediné platformy opravdu neznám žádnou jinou v Evropě, která by prémiový program prodala bez základního balíčku placených programů.

• ® polulin - Dobrý den, proč jste nakonec zařadili do své nabídky stanici Sport1, když jste několik dní předtím tvrdili, že o tyto stanice není mezi abonenty zájem ???
Nikdy bych si neodvažoval tvrdit, že o nějakou stanici není zájem. Konstatoval jsem pouze, že v žebříčku žádaných stanic se Sport 1 neumístil na předních pozicích. Je dobře, že jsme si nakonec mohli dovolit jej zařadit. Původně jsme uvažovali o třech nových SD programech. A máme čtyři. To je myslím dobře, co myslíte?

• ® Zdimera - Dobrý den, pane Glisníku!
Za sebe mohu vyjádřit spokojenost s novým ceníkem Skylinku, během několika příštích týdnů využiji Vaší nabídky Multi HD.
V ceníku se objevila i změna spojená s programem Nostalgia - Kino CS. Můžete nám poodhalit, co na nás SPI chystá?

No už jsem o tom psal. Trošku jsme předběhli dobu a nechtěl bych za SPI International věc komentovat. To by se na mě moc zlobili. Děkuji za pochopení.

• ® kotnosaurusikolop - dobry den. je technicky mozne aby po predplateni resp. aktivacii programoveho balicka zlyhalo zaslanie impulzu na zapis na kartu skylink z toho dovodu nebolo mozne pozerat predplatene programy?u konkurencii sa mi to stavalo.
Technicky to jistě možné je. Aktivace je proces, kterého se účastní řada IT systémů. Doporučuji reklamovat, jistě Vám pomohou.

• ® netvorisko - dobry den,chcem si kupit skylink kartu,a zaujimalo by ma ci programi oznacene dvomi hviezdickami pojdu stale,alebo len docasne/pri aktivacii na slovensko/.dakujem za priamu odpoved.
Některé programy jsou určeny výhradně pro ČR, jiné výhradně pro Slovensko. O tom, zda a kdy budou přístupné v druhé zemi, rozhoduje jejich dodavatel. U HBO a CS Filmu dobíhá global free. Pokud se nepletu, do dvou dnů bude ukončeno.

• ® Marian21 - Zdravim vas. Mam otazku ohladom modrej karty, na ktoru bola pripojena Nova. Okrem toho mi tam od vcera ide aj HBO a CS Film, hoci som si to neaktivoval cez SMS. Chcem sa spytat ako dlho mi to HBO pojde bezplatne. Dakujem
Mrkněte se o otázku níže, jedná se o dočasnou technickou záležitost.

• ® Johny1806 - Dobrý deň, chcem sa spýtať prečo nie je v ponuke Skylinku aj CS Mini. Vy tvrdíte, že je v MULTI balíku dosť detských programov ale CS Mini je detský kanál československých rozprávok a filmov a vy máte v ponuke Disney a JimJam, ktoré vysielajú zahraničnú tvorbu. Nemyslíte, že pre deti je dôležité aby poznali aj domácu tvorbu. Ďalej sa chcem spýtať prečo by aj CS Film nemohol byť v balíku Multi. Predsa CS Film nie je prémiový kanál typu HBO a každá káblovka ako aj CS link ho majú v rozšírenej ponuke, čo sa dá prirovnať k Multi balíku a a nie aby sme si ho ešte museli priplácať. To sa mi zdá nespravodlivé. Pri HBO to chápem. V jednom článku na internete ste sľubovali že balík Multi bude mať 20 programov ale v súčasnosti k 1.10 má len 19. Nemohol by byť práve tým dvadsiatym práve CS Film s CS Mini? Ďakujem za odpovede.
Zdravím Johny1806. Souhlasím s Vámi, že by se dal MULTI ještě hodně rozšířit. Při úvahách o nových programech vždy bereme v úvahu poměr cena/výkon. Dosud se nám nepodařilo dohodnout takové obchodní podmínky, které by navrhované přeskupení nabídky umožňovaly. V krátkodobém horizontu to neočekávám.

• ® pykaso - chcel by som sa spytat ako to bude/nebude z programom National Geographic Channel v HD, spolocnost CHANNELS nechce tento program lokalizovat.vy ho chcete do balika hd zaradit az ked bude lokalizovany...mate blizsie informacie...ci dojde k dohode ?
Netrpělivě čekáme, až bude NGC HD lokalizován nebo alespoň budeme znát datum lokalizace. Držme společně palce!

• ® mouse - kdy bude spuštěn sport 1
Sport 1 je v provozu. 12 070 MHz/H, FEC3/4, 27500.

• ® ado1 - Dobry den. Ja som kupil skylink prednedavnom. Musim povedat ze som spokojný. Moja otazka znie: nebudete spolupracovat s madarmi o zaradeni este aj TV2 a RTL KLUB do ponuky? A este dokedy pojdu neplatene ceske programy na kartach registrovanych an SK uzemi?
Dakujem za vasu odpoved. S pozdravom Adrian

Vítejte mezi zákazníky Skylinku Adrian! Otázka maďarských programů dosud není u nás uspokojivě vyřešena. Je to složitější, než jsme čekali. K českým programům, které nejsou určeny pro území SR, jsem se vyjadřoval níže. Během prvních 20 dnů od vložení do přijímače jsou na kartě přístupné všechny programy. Po registraci na území ČR nebo SR se otevře odpovídající programová nabídka.

• ® berdych - Dobrý den pane Glisník. Jsem Vaším zákazníkem již tři roky a jsem spokojen. Nabídka je za danou cenu velmi přijatelná, zvláště po novém malíčku MULTI HD. Zajímalo by mne, jaká je cena HBO, když mám balíček MULTI HD a mám měsíční trvalý příkaz k platbě? A jedna věc mě mrzí, vy si opravdu myslíte, že se chytne BEBETV HD a MyZen.tv HD ?? nešlo dát klidně jeden ale "pořádný" program ??
Díky za odpověď

Zdravím. Jsem rád, že jste spokojen. MULTI HD + HBO stojí při měsíční platbě 454 + 235 = 689 Kč. Pokud bychom věděli, že se bebe tv HD a MyZen.tv HD chytnou, nedávali bychom je do proma, ale komerční nabídky. Který „pořádný“ HD program by se Vám líbil? Mrkněte se níže, o aktuální dostupnosti lokalizovaných HD programů jsem se rozepsal podrobněji.

• ® oski1 - Dobrý den pane Glisníku. Do budoucna bych se chtěl stát předplatitelem multi (nejvíce mi vyhovuje mím požadavkům), ale chybí mi ve Vaší nabídce dokumentární kanál Spectrum. Uvažujete v nějaké krátké době o zařazení této stanice? Preferuje dvě stanice Discovery a právě zmiňované Spectrum a ani Vy ani CS Link je obě nenabízejí. To je totiž důvod proč ještě setrvávám u konkurence, která tyto kanály nabízí oba. Děkuji za odpověď
Dobrý den. V našem MULTI najdete Viasat History, Viasat Explorer, Discovery, History, NGC a NG Wild a taky History HD a Discovery HD. Mě to připadá jako docela slušný výběr dokumentárních programů. Těžko radit, rozhodnutí je na Vás.

• ® marcel79 - Dobrý den,uvažujete o zařazení některého z portfolia Discovery např. (Discovery World,Sience,Travel&living,ID,Turbo a Animal Plnet).Myslím,že jde o velice kvalitní obsah,který by určitě zvýšil už tak atraktivní nabídku Skylinku.Děkuji vám za odpověd Marcel
Dobrý den Marceli. O kvalitě jmenovaných programů nemám pochybnosti. Jen trošku musíme optimalizovat programové náklady. V nejbližších měsících žádný ze jmenovaných programů neplánujeme zařadit.

• ® Offline - Dobrý deň,
prečo nepožiadate vašich dodávateľov, aby programy Viasat, MGM a SPI prepínali signál medzi 4:3/16:9? Myslím že to letterboxovanie veľa divákom vadí. A pridávam sa k 5.1 na Filmboxe, lebo kamarát v DVB-C ho má a my na SAT nie...

Podnět dodavatelům programů předám. A píši si další čárku u žadatelů o dolby u FILMBOXu HD. Majte sa.

• ® vinston - Dobrý deň. Plánujete zaviesť službu zmena regiónu SK-CZ na kartách skylink?
Změnu regionu (při stěhování zákazníka) samozřejmě umožňujeme. Není to však možné přes SMSku a naše zákazníky ke stěhování za hranice nemotivujeme žádným dárkem. Máte-li o změnu regionu zájem, kontaktujte, prosím náš zákaznický servis.

• ® Tomaashu - Dobrý den pane řediteli. Někde jsem četl, ze zatím neuvažujete o CSmini. Není to škoda? A nezvažovali jste místo Bebe TV raději Baby TV? Náš mladý s bebe spokojený rozhodně nebyl :)
Jak už jsem psal, bebe tv HD nabídlo bezplatné promo. Taková nabídka se neodmítá. Pokud bychom ještě přidali Baby TV, mám obavu, že by to některé čtenáře SatCentra totálně zbouralo. Musíme být trošku ohleduplní. To jen žertem. Uvidíte, že si Váš mladý na bebe tv HD zvykne – má-li ovšem přiměřený věk.

• ® Jupi - zdravím skylin.
Neplánujete zaradiť xxx extrem na celo denné vysielanie lebo od 00.15 mne to je nanič načo to platím ked to nemôžem pozerať ked já zalahnem o 22.30 po fotbale do postele
hmm

O nepřetržitém XXX Xtreme neuvažujeme. Dejte si po fotbale kafe nebo nastavte budík. Těžko radit. U každého funguje něco jiného:)

• ® jirka77 - Dobrý den, na evropském satelitním orbitě postrádám dostupný hudební kanál věnující se country hudbě. Viacom sice má ve svém portfoliu tento typ programu, bohužel je zatím pro Evropu neprovozuje. První vlaštovka evropské provenience se objevila v německé platformě Fernsehen fur mich, ale ta je dostupná jen v německy mluvicíchzemích. Neuvažujete o zařazení nějakého takového programu, byť třeba sdíleného s nečeskou platfomou? Lokalizace by u hudebního kanálu nemusela být zásadní. Vzhledem k tomu, že takovýto kanál na českém území nepůsobí a že country hudba má na našem území slušnou tradici, věřím, že by se zájemci o jeho sledování našli. Děkuji za odpověď.
Zajímavý námět Jirko. Díky, poohlédneme se po něčem. Jen zase ta cena/výkon. Tomu se nedá uniknout.

• ® Habr - Dobrý den pane Glisníku zajímá mě zdali už máte informace co bude na svém novém HD transpodéru vysílat Váš holandský partner.Děkuji.
Bohužel nevím. Hovořili o nějakých místních HD programech. Uvidíme.

• ® jozef BA - povodne som sa chcel spytat ohladom buducnosti resp. ohladom pripadnej vymeny kariet CW za ICE, moja otazka uz ale bola zodpovedana a myslim, ze je rozumne neponahlat sa s vymenou dobre zabezpeceneho systemu za menej bezpecny
/ komplet irdeto2 chodi na piratskych gamma kartach /
vid trebars http://www.parabola.cz/forum/topic-41028/
btw. Kazdy pridany kanal v HD aj v SD je ok a velka vdaka zan, kedze vsetci vieme, ze to nie je len tak zadarmo a poplatky pre predplatitelov sa nijak nezvysuju ani po pridavani dalsich kanalov.
Co sa mna tyka, ja uz skoro nic ine ako History HD nepozeram, bebetv HD nesmierne potesil mojho maleho syna a myslim, ze nie som sam, kto ma v rodine male deti, pre ktore je tento kanal prinosom.

Fakt uprimne dik moc za pestru ponuku

Hurá! První fanda bebe tv HD na světě! Pro Vaši informaci, spouštět budeme systém Irdeto 3 a distribuovat karty premium. Žhavá novinka, žádná výprodej. Mějte se krásně a pozdravte syna!

• ® jirka77 - A ještě jedna otázka: Neuvažujete, prosím, o vysílání kanálů HBO a stanic od SPI ve formátu 16:9? V dnešní době je použití letterboxu u filmových stanic opravdu velmi tragickou záležitostí a mělo by se s tím něco udělat. Děkuji.
Skylink programy pouze uplinkuje, do jejich formátu nejsme oprávněni nijak zasahovat. Váš podnět předám dodavatelům programů. Mě to taky zlobí. Díky za námět.

• ® mavcz - dobrý den, jsem vlastníkem vašich balíčků včetně HD...proč jsou stále v DISCOVERY HD vypáleny titulky, když už neni lolalizace, proč s tím holandané otravují? bude dohledně přidán nějaký kvalitní HD program? kdysi jste psal, že bude v Česku premiéra nového HD kanálu a zatím nic...děkuji za odpověď
Holanďané mají na trhu významný počet přijímačů, které si s DVB-S titulky nevědí rady. Pracují ale na vyřešení, jen to trvá déle, než jsme čekali. Prošli teď výměnou karet a snad se tomu budou více věnovat. Taky se mi to nelíbí. Kvalitní HD program, na kterém jsme pracovali 11 měsíců, nakonec změnil plány a nebyl spuštěn. Velmi mě to mrzí, ale rozhodnutí nadnárodní společnosti v době krize nebylo příznivé. My jsme byli od dubna připraveni jej uplinkovat. Nic naplat, přijdou jiné.

• ® lupo450 - Jak dlouho ještě zhruba budu moci k příjmu Skylinku používat přijímač s dekoderem Cryptoworks bez CI slotu? Je pravděpodobné, že jen do konce roku 2012?
Na Vaši otázku neznám odpověď. CryptoWorks bude podporován minimálně do konce roku 2012. To ovšem vůbec neznamená, že jej po tomto datu vypneme. Třeba pojede dalších deset let. Spíše tu vidím otázku morální než technické zaostalosti těchto přijímačů. Tipnul bych si, že se svého přijímače zbavíte dříve, než vypneme CryptoWorks. Já už jsem svůj videorekordér odepsal, přestože bezvadně fungoval.

• ® Jackal - Dobrý den,
v reakci na "kolik pěkných e-mailů posílají příznivci Bravy HDTV" - obávám se, že u diváků bebe tv HD se toho hned tak nedočkáte :o), než dorostou, tak to zapomenou. Neuvažujete např. o anketě (např. mezi stávajícími abonenty HD balíčku, po přihlášení do správy karty, aby to bylo průkaznější) jaké programy sledují a zda mají o nově přidané "programy" zájem, popř. o které by byl zájem? ¨Možná by to bylo lepší, než takto "střílet naslepo".

Jak jsem uvedl o osudu programů, které jsou v promo vysílání, rozhodne průzkum mezi zákazníky. Děláme to namátkově telefonicky. Naslepo nestřílíme. A k telefonu nebudeme chtít miminka, ale jejich tatínky/maminky/babičky/dědečky, podle toho kdo o koupi balíčku doma rozhoduje.

• ® Raikkonen - Dobrý den, neplánujete do nabídky Multi zařadit filmový nebo seriálový kanál zaměřený spíše na novější tvorbu? Moje druhá otázka je, kdy zhruba plánujete nasadit nový kódovací systém Irdeto a jaký to bude mít význam pro zákazníky? Děkuji za odpověď.
Dobrý tip Raikkonene. Máte-li na mysli konkrétní kanál, sem s ním (napište na zákaznický servis, oni mi to předají). Nejsem si vědom toho, že by takový program v českém/slovenském jazyce existoval. Ale mohu se mýlit. Irdeto PIsys spustíme příští měsíc. Stávající zákazníky to nemusí zajímat, jejich karty pojedou dále. Ale otevře se cesta k přijímačům s dekodéry Irdeto PIsys, kterých je spousta, což je záruka dobrých cen (zejména u HD).

• ® -Milan- - Milan:Dobrý den.Chci se vás zeptat bute ta stanice česká MTV volně k vidění a proč pořád přeladujete stanice na Astře 23.5.Děkuji
O tom, zda bude MTV Czech volně k vidění nerozhoduje Skylink. Přelaďování se čas od času nemůžeme vyhnout a často k němu dochází zcela mimo naši kontrolu – jako nyní u programů z rodiny Nova. Trápí nás to stejně, jako naše zákazníky. To mi věřte, Milane. Mějte se krásně.

• ® oski1 - Dobrý den. Plánujete zařazení kanálu Spektrum?
Ke Spektru jsem se vyjadřoval níže. Mrkněte se tam, prosím.

• ® satman - Zdravim vas
ak budete podmienovat nakup priemiovej sluzby (HBO HD) zakupenim inej platenej sluzby (MULTI) budete porusovat legislativu EU. Viete o tom? a HBO by ju porusovalo rovnako.

S výjimkou jediné platformy neznám v EU jinou, která by umožňovala prodej prémiového programu bez toho, aby si zákazník zaplatil základní balíček placených programů. Legislativu EU neznám do té míry, abych tuto léty zavedenou praxi mohl prohlásit za porušování zákonů.

satCentrum - Tak to byla dnes poslední otázka v našem rekordním chatu on line. Velký zájem o něj nás mile překvapil, děkujeme moc za vaše dotazy, o to těžší situaci jistě měl náš dnešní host, který určitě málem "zavařil" klávesnici. Děkujeme panu Glisníkovi za odpovědi a Skylinku přejeme hodně spokojených abonentů!
Děkuji za posezení na „horké lavici“ SatCentra. Bylo mi potěšením. Čtenářům a redakci přeji hodně štěstí. S úctou Jaromír Glisník


Další články z rubriky:
17.09.2009 • On line na satCentrum: Daniel Klička - CS Link
23.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností IKO Cable
04.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností Chello Central Europe
18.06.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností CHANNELS
01.07.2008 • On line na satCentrum: Martin Mrnka - Z1
10.06.2008 • On line na satCentrum: Jiří Balvín - Óčko


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist