Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 05:29:32   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Satelit NSS-12 společnosti SES WORLD SKIES úspěšně vynesen do vesmíru raketou Ariane 5

  Autor: PR Press SES Astra/Redakce satCentrum , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 30.10.2009


Společnost SES WORLD SKIES, člen skupiny SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG), oznámila, že satelit NSS-12 úspěšně odstartoval do vesmíru dne 29. 10. 2009 v 17 hod. místního času (8:00 hod. GMT) a to z Evropského vesmírného střediska v Kourou ve Francouzské Guyaně na palubě nosné rakety Ariane 5 ECA.


Asi 27 minut po startu se satelit oddělil od horního stupně nosné rakety Ariane 5 a byl umístěn na geostacionární oběžnou dráhu. První signál ze satelitu NSS-12 přijalo kontrolní stanoviště v australské Urale v 8:32 hod. (GMT).

Satelit NSS-12 dodala firma Space Systems/Loral a vynesení do kosmu provedla společnost Arianespace pomocí rakety Ariane 5. Satelit byl realizován na objednávku společnosti SES Satellite Leasing Limited (se sídlem na Isle of Man) a je 41. satelitem globální flotily skupiny SES.

Pan Rob Bednarek, prezident a generální ředitel společnosti SES WORLD SKIES, řekl: „Bezchybný start satelitu NSS-12 nám umožňuje kontinuální přechod řady klientů na důležitou orbitální pozici 57° východně. Dále můžeme výrazně zvýšit naši kapacitu na orbitální pozici na 57° východně. Velký dík patří technickému a provoznímu pracovnímu týmu společnosti Arianespace, Space Systems/Loral a SES ENGINEERING za úspěšně provedenou misi. Po družici NSS-9 vynesené v únoru je to druhý úspěšný start satelitu skupiny SES na raketě Ariane 5 v tomto roce.“

„NSS-12 je 59. dodaným satelitem od společnosti Space Systems/Loral, který je na oběžné dráze“, řekl pan John Celli, prezident a provozní ředitel společnosti Space Systems/Loral. „Gratulujeme společnostem SES WORLD SKIES a Arianespace za další bezchybný start. Každý satelit byl úspěšně zkonstruován a úspěšný start je velkým úspěchem a dokladem schopnosti naší společnosti spolupracovat jako pracovní tým.“

Bezprostředně po úspěšném startu družice NSS-12 řekl pan Jean-Yves Le Gall, prezident a generální ředitel společnosti Arianespace: „Společnost Arianespace je zvlášť hrdá na to, že provedla 32. úspěšný start pro skupinu SES, jednoho z nejvýznamnějších světových provozovatelů satelitů. Od startu jejich prvního satelitu v roce 1988 skupině SES nabízíme vlastní služby a řešení a vytvořili jsme si tak jedinečný pracovní vztah k této skupině. Já osobně chci poděkovat skupině SES za dlouholetou důvěru a za to, že si opět vybrala společnost Arianespace, globální standard pro starty satelitů.“


O družici NSS-12

Výkonný a velmi moderní satelit NSS-12 bude poskytovat komplexní a stabilní pokrytí některých nejrychleji se rozvíjejících se trhů na světě. Nahradí satelit NSS-703 na orbitální pozici 57 ° východně a pokryje signálem téměř celou východní polokouli. NSS-12 poskytne rozšířenou kapacitu a vysílací výkon na klíčové pozici na rozhraní mezi Evropu, Blízkým východem, Afrikou, Asií a Austrálií.

NSS-12 nabídne 40 transpondérů v pásmu C a 48 tranpondérů v pásmu Ku se službami DTH (Direct-To-Home, přímý příjem ze satelitu), vzájemné propojení antén a příčné spojení mezi pásmem C a Ku. Satelit bude mít čtyři regionální úzké svazky v pásmu Ku: pro Blízký východ, Evropu, střední a jižní Asii, a poprvé pro východní Afriku. Vysoká kapacita satelitu a jeho výkonné antény v pásmu C pro severní polokouli, pro pokrytí signálem Evropy, Afriky (včetně ostrova Mauritius) Blízkého východu, Asie a Austrálie, rozšíří výkonná globální anténa v pásmu C. Pokryje signálem území od Velké Británie až k po Dálný východ. Dosah satelitu je odhadem dvě třetiny světové populace.


Yves Feltes, Media Relations, SES WORLD SKIES


O společnosti SES WORLD SKIES

SES WORLD SKIES je nová globální společnost skupiny SES, která vznikla z dřívějších společností SES NEW SKIES a SES AMERICOM. Provozuje flotilu 25 satelitů, které patří ke 40 satelitům skupiny SES. Svým klientům poskytuje rozmanité služby jako je televizní a rozhlasové vysílání, přístup k internetu, přenos dat a spojení pro firmy a vládní činitele. SES WORLD SKIES má nyní pět satelitů ve fázi konstrukce. Unikátní přístup, který je orientován na zákazníka, umožňuje nabídnou nejlepší satelitní řešení pro celou řadu podniků, pro potřeby vládních organizací a přitom podpořit klienty, aby dosáhli své krátkodobé a dlouhodobé cíle. SES WORLD SKIES má své prvotřídní pracovní týmy pro péči o zákazníky a technický personál na těchto místech: Princeton (USA, stát New Jersey), Den Haag, Washington D.C., Singapur, Peking, Londýn, Sao Paulo, (město) Mexiko, Sydney, Accra a Johannesburg. Další informace jsou k dispozici na internetové stránce: www.ses.com.


O skupině SES

Skupina SES (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucembursku po titulem SESG) je výlučným vlastníkem významných světových provozovatelů satelitů SES ASTRA a SES WORLD SKIES. Skupina také vlastní podíl 90% ve společnosti SES SIRIUS v Evropě a podíl ve firmách Ciel v Kanadě a QuetzSat v Mexiku. Díky své flotile 40 satelitů na 26 orbitálních pozicích skupina SES nabízí komplexní řešení pro globální satelitní komunikaci. Další informace o skupině SES jsou k dispozici na internetové stránce: www.ses.com


S využitím zdroje: SES Press, přeložil Petr Miklík, volně upraveno a zkráceno



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.11.2009 • Speciál TV5MONDE k 20. výročí pádu Berlínské zdi
29.10.2009 • U2 zahrají na evropských cenách MTV 2009
27.10.2009 • Nová sezóna NBA startuje na NOVA Sport [ 1 ]
25.10.2009 • Hokej na NOVA Sport v listopadu 2009
24.10.2009 • Fotbal na NOVA Sport v listopadu 2009
15.10.2009 • Aj zápas o Afriku Poľsko – Slovensko videlo na STV okolo milióna divákov [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist