Prima COOL bude vysílat COOL MOVIES
Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 13.11.2009

Od 15.11. nasazuje TV stanice Prima COOL víkendové filmy pod značkou COOL MOVIES. Diváci, kteří si postupně oblíbili některý z víkendových filmových slotů, se tak budou moci lépe orientovat v nabídce snímků na tomto novém TV kanále.


Nabídka filmů, které pod značkou COOL MOVIES každý víkend diváci naleznou, se snaží neustrnout pouze v jednom žánru. Dává tak možnost výběru od bláznivých komedií přes horory a filmy naplněné mystikou až po napínavé thrillery.

COOL MOVIES budou připraveny k vysílání vždy dva pro oba víkendové večery. V sobotu po 21.15 hod. a v neděli po 20.15 hod.

Prvními filmy, které odstartují pod značkou COOL MOVIES, budou tuto neděli ve 20.15 hod. Kull dobyvatel a ve 22.00 hod. Rockeři.


Kull dobyvatel je americký akční dobrodružný film s prvky fantasy. Natočil jej v roce 1997 režisér John Nicolella. Vedle hlavního představitele Kevina Sorboa se v dalších rolích objeví Tia Carrere (Akivasha), Thomas Ian Griffith (generál Taligaro), Litefoot (Ascalante), Roy Brocksmith (Tu), Harvey Fierstein (Juba), Karina Lombard (Zareta), Edward Tudor-Pole (Enaros) a další.

Kevin Sorbo (barbarský válečník Kull, bývalý otrok) se stane vládcem velké říše a je odhodlán provést v ní zásadní změny. Zrušit otroctví, náboženský útlak i další zákony tížící prostý lid. Pro své milosrdenství je uctíván poddanými a také zbožňován krásnou Zaretou. Čestný vládce je však smrtelným nepřítelem sil temnoty, které se jej snaží odstranit a získat tak vládu nad jeho zemí. Kull musí odolat nejen zradě přicházející přímo z jeho paláce, ale i ještě horšímu nepříteli - smrtícímu démonu v krásném ženském těle.

Film zaboduje u dobrodružných postav, nejen bojovými scénami, ale také až mysticky proměnlivým dějem. Ti, kteří upřednostňují drsnost přírody, pak jistě ocení záběry na přírodní zákoutí slovenské a chorvatské krajiny, kde filmaři životní peripetie vládce Kulla natáčeli.


Nedělní noční slot bude ve znamení hudební kriminální komedie Rockeři. V USA ji natočil v roce 1994 režisér Michael Lehmann. Do hlavních rolí obsadil Brendana Frasera, Steva Buscemi, Adama Sandlera a Chrise Farleye.

Ústředními hrdiny jsou tři hudebníci, kteří hrají řízný heavy metal a říkají si Osamělí jezdci, zpěvák a šéf skupiny Chazz, bubeník Pip a basista Rex. Nedaří se jim však stále prorazit.

Osamělí jezdci se nehodlají vzdát a když to nejde po dobrém, rozhodnou se, že to zkusí po zlém, tedy skoro po zlém. V hračkářství si opatří několik umělohmotných, zato věrných napodobenin zbraní. Přepadnou malou rozhlasovou stanici, zajmou její osazenstvo jako rukojmí a vyhlásí svůj jediný požadavek. Chtějí, aby personál pustil demokazetu s jejich písničkami do éteru, tak, aby ji konečně slyšely miliony posluchačů a oni se mohli stát slavnými. Původní plán, který zahrnoval rychlé obsazení, okamžité přehrání a bleskové zmizení, se však poněkud zkomplikuje, když páska nešťastnou náhodou shoří. Jediná šance je pokračovat v přepadení a získat druhou pásku. Jenže tu má Chazzova dívka Kayla, se kterou se muzikant právě rozešel.

A to zdaleka není všechno. Metalisti jsou z celé situace značně rozrušení, mnohem víc než jejich zajatci – a navíc se venku rojí policisté, kteří stanici obklíčili. Naštěstí se zdá, že až na výjimky mají zajatí rozhlasáci pro metalisty pochopení a dokonce se jim snaží pomoci hlídající policii přelstít.


Filip Sychra, PR koordinátor

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3679/prima-cool-bude-vysilat-cool-movies/