Prosinec na AXN
Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@axn.cz Přidané: 19.11.2009

Tematický kanál akčních filmů a seriálů AXN nachystal na nedělní večery v posledním měsíci v roce tři zajímavé filmy - pokračování úspěšného filmu, inspirovaného komiksem - Spider-Man II., slavné sci-fi Godzilla a americko-britský thriller Miluj bližního svého.


Pro vánoční pohodu 24. a 26. 12. 2009 pak AXN připravil dva snímky s populární herečkou Julií Robertsovou - romantické drama o potřebě tolerance Druhá nebo první a drama o intimních vztazích a následcích partnerského egoismu Na dotek, kde Julii budou partnery neméně populární Jude Law, Natalie Portmanová a Clive Owen.


Spider-Man II.

V pokračování dobrodružství, realizovaného podle populárního komiksu, Peter (Tobey Maguire) stále miluje Mary Jane Watsonovou (Kirsten Dunstová). Z dívky se stala herečka, která Petera pozve na své představení. Ten je ale nestihne a Mary Jane odejde z divadla s jiným... Zločinnost v New Yorku mezitím narůstá a zázračně disponovaný mladík se znovu pustí do boje s padouchy. Jeho úhlavním nepřítelem je vědec Octavius (Alfred Molina), který se změnil v netvora s obřími mechanickými chapadly. Režii hitu z roku 2004 měl znovu Sam Raimi.

Vysílání: neděle, 6. prosince ve 22:00 h


Godzilla

V úvodních epizodách slavného sci-fi hororu (v režii Rolanda Emmericha) se gigantický netvor objeví v moři a zničí několik lodí. Pak doputuje do New Yorku a pohybuje se mezi mrakodrapy, v tunelech podzemky i pod hladinou Hudsonu. Skupinku jeho pronásledovatelů tvoří subtilní biolog (Matthew Broderick), francouzský agent (Jean Reno) a novinářka, jež touží po atraktivní reportáži. Zmutovaná nestvůra naklade vejce v Madison Square Garden. V proslulé hale se odehraje střetnutí s ještěřími mláďaty.

Vysílání: neděle, 13. prosince ve 22:00 h


Miluj bližního svého

Americko-britský thriller režiséra Marka Pellingtona začíná zlověstnou scénou, v níž se poklidnou ulicí na washingtonském předměstí potácí těžce zraněný kluk. Chlapce zachrání univerzitní profesor Faraday (Jeff Bridges), který se vzápětí spřátelí s jeho rodiči. V minulosti navenek sympatického architekta (Tim Robbins) však časem odhalí zlověstné nesrovnalosti a zdánlivě korektního souseda začne podezírat z teroristických aktivit. Dlouho však zůstává nejasné, zda alarmující fakta nejsou jen výplodem jeho fantazie...

Vysílání: neděle, 20. prosince ve 22:00 h


Druhá nebo první

Luke (Ed Harris) a Jackie (Susan Sarandonová) se rozvedli jako rozumní lidé. Jejich dvě děti, mladší Ben a dospívající Anna, však těžce snášejí otcovu novou přítelkyni. Atraktivní módní fotografka Isabel (Julia Robertsová) pro ně přes veškerou snahu o sblížení zůstává vypočítavou macechou, jež rozbila manželství jejich rodičů. Také Jackie na svou mladší sokyni dlouho žárlí a zahrnuje ji výčitkami. Pak vyjde najevo, že trpí zhoubnou chorobou... Romantické drama o potřebě tolerance natočil v roce 1998 režisér Chris Columbus.

Vysílání: čtvrtek, 24. prosince ve 21:00 h


Na dotek

Drama o intimních vztazích a následcích partnerského egoismu natočil režisér Mike Nichols podle divadelní hry Patricka Marbera. Neúspěšný spisovatel Dan (Jude Law) se seznámí s mladičkou Alicí (Natalie Portmanová) poté, co dívku na londýnském přechodu srazí auto. Později se však zahledí do fotografky Anny (Julia Robertsová). Ta ho ale odmítne a provdá se za dermatologa Larryho (Clive Owen)... Do milostného propletence klíčové čtveřice zasáhnou příležitostné nevěry i vážná citová vzplanutí...

Vysílání: sobota, 26. prosince ve 21:00 h



Oficiální stránka AXN: www.axn.cz.

Placený tematický kanál AXN vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně (pozor - program AXN v DIGI TV a v UPC Direct a CS Link se neshoduje!).

Úplné měsíční programové přehledy programů AXN, AXN Sci-Fi a také AXN Crime včetně podrobných popisů (synopse) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Podle podkladů Jitky Ulrichové, PR & Marketing Coordinator HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 19. 11. 2009


 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3683/prosinec-na-axn/