Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:08:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Programové tipy HBO na leden 2010

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 13.12.2009


Placený filmový satelitní a kabelový kanál HBO uvede dne 17. 1. 2010 živě slavnostní předávání Zlatých Glóbů. O dva dny později, 19. 1. v 19 hodin pak odvysílá zkrácenou komentovanou verzi s pány Františkem Fukou a Tomášem Baldýnským. Tipem měsíce ledna bude film s hrdinkami populárního seriálu z produkce HBO Sex ve městě. Slavný seriál pak bude vysílat od 4. 1. sesterská stanice HBO Comedy.


Lednové premiéry pak přinesou kromě jiných zajímavých filmů akční komedii Zohan: Krycí jméno Kadeřník, kriminální komedii Po přečtení spalte, sci-fi komedii Hancock a civilní drama romské matky El paso...


Tip měsíce

Sex ve městě (film)

Pokračování osudů čtyř kamarádek, známých z populárního seriálu, zfilmoval režisér Michael Patrick Berg. Spisovatelka Carrie Bradshawová (Sarah Jessica Parkerová) žije s Panem Božským, který pro ně pořídí luxusní byt a svou partnerku požádá o ruku. Připravovaná svatba však skončí fiaskem poté, co dvakrát rozvedený muž zapochybuje o správnosti svého rozhodnutí. Zhrzená žena s ním přestane komunikovat a se svými přítelkyněmi odjede na výlet do Mexika. Znesvářená dvojice se sejde až po několika měsících... Právnička Miranda (Cynthia Nixonová) se dočasně rozejde s manželem poté, co se Steve přizná k nevěře. Eroticky vyprahlá Samantha (Kim Cattrallová) žije v Los Angeles s pohledným, leč příliš zaměstnaným hercem. Charlotte (Kristin Davisová) se připravuje na porod prvního dítěte... Mozaiku ze současného Manhattanu zdobí elegantní interiéry, značkové doplňky i extravagantní kostýmy. Jejich autorka Patricia Fieldová v nich s nadsázkou zvýraznila charaktery protagonistek.

Premiéra: neděle, 3. ledna ve 20:00 hod.


Sex ve městě (seriál)

Americký seriál, realizovaný v produkci HBO v letech 1998 - 2004, vypráví o citových, pracovních i erotických problémech čtyř kamarádek z New Yorku. Jeho podtitul ("Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nebojí se zeptat") parafrázuje název jedné z nejstarších komedií Woodyho Allena. Veškeré epizody ze všech řad této sarkastické a mimořádně otevřené mozaiky (oceněné mimo jiné osmi Zlatými glóby a sedmi cenami Emmy) budou od ledna postupně k vidění na programu HBO Comedy.

Premiéry: od pondělí, 4. ledna, každý všední den ve 20:00 hod.


Nedělní premiéry

Zohan: Krycí jméno Kadeřník

Špičkový izraelský specialista na boj proti terorismu má dopadnout obávaného palestinského zloducha Fantoma. Zohan (Adam Sandler) je ale rozhodnut splnit si svůj sen stát se kadeřníkem. Po střetnutí se svým protivníkem proto zinscenuje vlastní smrt a tajně odjede na Manhattan, kde se vydává za Australana. Uchytí se v salónu, jehož zákaznicím zaimponuje svou ochotou i mužností. V novém působišti však znovu narazí na teroristy, navíc se zahledí do své pohledné šéfové. Potýká se také s bezohledným developerem, který chce zlikvidovat malé obchůdky... Excentrickou akční komedii, jež karikuje izraelsko-palestinský konflikt, režíroval Dennis Dugan.

Premiéra: neděle, 10. ledna ve 20:00 hod.


Po přečtení spalte

Vtipná a mimořádně hluboká kriminální komedie, v níž Joel a Ethan Coenovi rozehráli své typické panoptikum přičinlivých nýmandů. Jednou z hlavních postav je agent CIA (John Malkovich), který je vyhozen z práce a rozhodne se sepsat své paměti. Disketa s ožehavým textem však náhodou padne do rukou dvěma prosťáčkům z fitcentra (Brad Pitt a Frances McDormandová). Ti v naivní touze po zisku nabídnou domnělou senzaci Rusům a začnou bývalého špiona vydírat. V řetězu absurdních nedorozumění a zbytečných mordů figuruje také záletná manželka propuštěného agenta (Tilda Swintonová), která se chce rozvést. Další klíčovým hráčem je samolibý úředník (George Clooney), který s ní udržuje poměr a holduje bizarním erotickým pomůckám... Satira o zpackaných podrazech se vysmívá mechanismům tajných služeb a jejich bohorovným šéfům. Se sžíravou ironií líčí současný svět, kde vládnou falešné idoly, bezhlavá hamižnost a přehnaná důležitost.

Premiéra: neděle, 17. ledna ve 20:00 hod.


Hancock

Titulní hrdina této akční sci-fi komedie má nadpřirozené schopnosti, jež předvede hned v úvodní scéně. Zasáhne proti trojici ozbrojených banditů, kteří prchají po dálnici. John Hancock (Will Smith) sice úspěšně bojuje se zločinci, je ale totálně asociální a svými divokými zákroky tropí okázalou spoušť. Jednoho dne zachrání na železničním přejezdu muže, jenž pracuje jako PR manažer. Vděčný Ray (Jason Bateman) si usmyslí, že vylepší Hancockův mediální obraz. Zpustlého supermana přesvědčí, aby šel dobrovolně do vězení. Zločinnost v Los Angeles však prudce narůstá a Hanckock je povolán do akce proti bankovním lupičům. V jedné z následujících epizod vyjde najevo, že nadlidské schopnosti má i Rayova žena Mary (Charlize Theronová). Poté se vysvětlí, že oba "superhrdinové" se dávno znají... Trikové dobrodružství, kombinované s romancí o prokletí výjimečnosti, režíroval Peter Berg.

Premiéra: neděle, 24. ledna ve 20:00 hod.


El paso

Civilní drama romské matky sedmi dětí (hraje ji Irena Horváthová, zpěvačka populární kapely Guločar) začíná tragickou smrtí jejího muže, kterého srazilo auto. Umíněná vdova, která není schopna platit účty ani komunikovat s úřady, je vystěhována ze svého bytu do provizória na ubytovně. Navíc jí hrozí odebrání potomků a jejich umístění do ústavní péče. Sporného případu se ujme mladá advokátka (Linda Rybová), kterou cizí komunita zprvu příliš nezajímá. Postupně však proniká do jejích zvláštností a získá si k ní citovou vazbu. S rozporuplnou klientkou, která občas jedná zcela nevypočitatelně, to ale nemá jednoduché. V kauze se angažuje také činorodý kurátor (David Prachař)... Příběh o potřebě tolerance, polemizující s byrokratickou zvůlí, byl inspirován skutečným osudem romské vdovy. Film, který podle vlastního scénáře režíroval Zdeněk Tyc, byl uveden v soutěžní sekci Na východ od Západu na letošním MFF v Karlových Varech.

Premiéra: neděle, 31. ledna ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

11. hodina

Svědectví o hrozící ekologické katastrofě poukazuje na nepředvídatelné záplavy, ničivé požáry, děsivé hurikány, pozvolna tající ledovce, rostoucí skládky odpadu a další příznaky zaslepenosti moderní civilizace. Zároveň ilustruje možnosti, jež znamenají udržení rovnováhy pozemského ekosystému. V mozaice se symbolickým názvem (upozorňujícím na aktuálnost onoho globálního nebezpečí) vystupuje řada známých osobností. Své názory tu vysvětlují například bývalý sovětský vůdce Michail Gorbačov, či ekologický architekt William McDonough... Varovný dokument vznikl v produkci Leonarda DiCapria.

Premiéra: čtvrtek, 7. ledna ve 22:00 hod.


Ježíš je normální!

Repríza dokumentu režisérky Terezy Nvotové, který poodhaluje nebezpečí nekritické víry v Boha. Polemická koláž vychází z autorčiných vzpomínek na dobu, kdy v Bratislavě studovala církevní školu. Výpovědi bývalých spolužáků konfrontuje s názory jednoho z učitelů. Další pásmo snímku zachycuje průběh Konference víry a ohně. Ukazuje praktiky novodobých "šamanů", kteří vládnou schopnostmi účinné sugesce. Všímá si způsobů, jak zdánlivě oduševnělá komunita zachází s dětmi. V klíčové epizodě se jeden z kluků octne v transu... Dokument ilustruje víru jako zdroj efektních receptů na životní krize. Ukazuje však i fakt, že hraničí s omezováním individuální svobody, spočívající v nezávislém myšlení.

Uvedení: čtvrtek, 14. ledna ve 22:10 hod.


Katastrofa v Číně: Slzy Sečuánské provincie

Americký dokument z originální produkce HBO líčí tragické důsledky zemětřesení, k němuž došlo 12. května 2008 v čínské provincii Sečuán. Zahynulo při něm na 70 000 lidí, včetně 10 000 dětí, z nichž mnohé byly jedináčci. V jedné ze základních škol pohřbily trosky nekvalitně postavené budovy přes sto školáků. Zoufalí rodiče se ptají po příčinách neštěstí, u zodpovědných úředníků však narážejí na nepochopení a alibistické vytáčky. Drásavé svědectví, jež nahlíží za fasádu čínského systému, natočila dvojice Jon Alpert a Matthew O'Neill.

Premiéra: čtvrtek, 28. ledna ve 22:10 hod.


Nenechte si ujít

Dítě z Marsu

Ovdovělý spisovatel vědeckofantastických příběhů David Gordon (John Cusack) se rozhodne, že adoptuje šestiletého sirotka. Dennis však o sobě prohlašuje, že pochází z Marsu. Navzdory radám své sestry (Joan Cusacková) vychovává literát podivínského kluka velice svérázně. Dráždí tak svého agenta i sociálního pracovníka. Ten se snaží za každou cenu dokázat, že David nemůže být dobrý otec. Tím však řetěz problémů pouze začíná... Romantické drama režiséra Mennoa Meyjese vzniklo podle románu Davida Gerrolda.

Premiéra: sobota, 2. ledna ve 20:00 hod.


Transsibiřský expres

Americký pár (Emily Mortimerová a Woody Harrelson) se rozhodne, že si cestu z Číny zpestří jízdou vlakem po neznámých končinách. Míří do Moskvy, kde chce nasednout na letadlo. Během cesty po transsibiřské magistrále se seznámí s podezřelou dvojící. Pak do expresu přistoupí ruský detektiv (Ben Kingsley), jenž pátrá po pašerácích drog a má svérázné vyšetřovací metody. Zdánlivě idylické putování se mění v drsné drama... Psychologický thriller, rámovaný efektní scenérií, režíroval Brad Anderson.

Premiéra: sobota, 9. ledna ve 20:00 hod.


Rozchod!

Vince Vaughn a Jennifer Anistonová v této černé komedii zosobnili kontroverzní pár, který už nechce být spolu. Chystaný rozchod Garyho a Brooke se ale zadrhne na jejich prostorném a luxusně zařízeném bytu v Chicagu. Bývalé společné hnízdo ani jeden z rozhádané dvojice nechce dobrovolně opustit. Začíná nemilosrdná válka, v níž může vyhrát pouze ten vynalézavější a bezohlednější... Sarkastický příběh o absurdním partnerském konfliktu připomíná trpkou grotesku Válka Roseových. Režii měl Peyton Reed.

Premiéra: sobota, 23. ledna ve 20:00 hod.


Cestující

Mladá terapeutka Claire Summersová (Anne Hathawayová) zpovídá pasažéry, kteří přežili letecké neštěstí. Někteří z traumatizovaných cestujících se zmiňují o výbuchu, který však aerolinky vehementně popírají. Claire věnuje největší zájem uzavřenému Ericovi (Patrick Wilson) a časem s ním naváže milostný vztah. Cestující tragického letu se však začnou za nevyjasněných okolností ztrácet. V Claire sílí podezření, že právě Eric by mohl o zlověstných událostech vědět víc... Kriminální mysterium realizoval Rodrigo García.

Premiéra: sobota, 30. ledna ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV a CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 13. 12. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.12.2009 • Live in HD: Hoffmanovy povídky z Metropolitní opery [ 1 ]
15.12.2009 • Vysielanie k 80. výročiu slovenského hokeja na Trojce
15.12.2009 • AXN v lednu 2010 [ 1 ]
04.12.2009 • Žrebovanie MS 2010 dnes v priamom prenose na STV
30.11.2009 • Prosincové seriály na AXN Sci-Fi a AXN Crime
28.11.2009 • Hokejový pořad Buly oslaví 700. vydání [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist