Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 16.04.2024 - 10:36:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Lednové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 17.12.2009


Placený filmový kanál Cinemax v prvním měsíci roku 2010 uvede retrospektivu několika starších děl amerického režiséra Hala Hartleyho. Avantgardní filmař patří k nejznámějším představitelům amerických nezávislých. Cinemax dále v lednu odvysílá zajímavé a léty prověřené filmy jako je horor Věc, dramata Sirotci a Mys hrůzy, thriller Dům na špatné adrese anebo hořké drama režiséra Kiyoshi Kurosawa Tokijská sonáta.


Zvláštní tipy

Kanál Cinemax uvádí retrospektivu několika starších děl amerického režiséra Hala Hartleyho (nar. 1959). Avantgardní filmař patří k nejznámějším představitelům takzvaných amerických nezávislých. Jeho nekonvenční příběhy, které si vlastnoručně píše a k nimž si i komponuje hudbu, byly opakovaně prezentovány na MFF v Karlových Varech. V roce 1995 tu byla uspořádána jeho retrospektiva. Hartleyho přehlídku na Cinemaxu doplňují i jeho krátké snímky.


Vzájemná důvěra

Hrdinkou černé komedie z typického středostavovského předměstí je sebestředná Maria. Ulítlá středoškolačka (Adrienne Shellyová) je těhotná a její přítel ji opustil. Potrhlá dívka, jejíž otec zkolaboval na infarkt a jejíž matka nezdárnou dceru zavrhla, jednoho dne potká temperamentního mladíka. V bizarním světě, plném nevypočitatelných exotů, se snaží najít nový začátek.

Premiéra: pondělí, 4. ledna ve 20:00 hod.


Teorie úspěchu

Sedmnáctiminutový snímek vypráví o neúspěšném spisovateli, který se rozhodne prorazit jako realitní makléř. Využije byt své přítelkyně, který začne pronajímat skupince obskurních umělců.

Premiéra: čtvrtek, 7. ledna ve 12:40 hod.


Flirt

Groteskní skládanka o různých podobách milostných pletek se odehrává na třech různých místech. V New Yorku, Berlíně i Tokiu postupně vznikají milostné trojúhelníky (heterosexuální i homosexuální!), jejichž forma i protagonisté jsou v zásadě identické. Všechny však rozvrátí jejich prozrazení, následované krizí s katastrofálními důsledky. Úvaha o zodpovědnosti se prolíná s konfrontací odlišných kultur.

Premiéra: pondělí, 11. ledna ve 20:00 hod.


Henry Fool

Simon Grimm je nenápadný popelář, který žije s depresivní matkou a znuděnou sestrou. Jejich nový nájemník, spisovatel Henry Fool pracuje na knize vzpomínek. Tento salónní intelektuál přesvědčí zdánlivě nanicovatého chlapíka, aby začal psát. Výsledkem je báseň, která Simona proslaví po celém světě... Absurdita o paradoxech talentu byla oceněna za scénář na festivalu v Cannes.

Premiéra: pondělí, 18. ledna ve 20:00 hod.


Ctižádost

Devítiminutová miniatura zkoumá bizarní podoby lidské ctižádosti. Jejím kontroverzním hrdinou je bezejmenný muž, který kvůli ní začne páchat násilí na svých bližních.

Premiéra: pátek, 22. ledna v 16:15 hod.


Dívka z planety Pondělí

Komorní sci-fi satira, jež polemizuje s bezohledným diktátem konzumu, se odehrává v blízké budoucnosti. Země je ovládána trhem, kde je možné prodat úplně všechno, včetně sexuálních choutek. Lidé jsou očipováni a každý, kdo se chce vymanit ze spotřebitelského koloběhu, je označen za "ekonomického teroristu". Na světě však existuje také podzemní hnutí odporu, jež marketingové diktatuře vzdoruje.

Premiéra: pondělí, 25. ledna ve 20:00 hod.


Nenechte si ujít

Věc

Jeden z nejsugestivnějších hororů osmdesátých let se odehrává na vzdálené polární stanici, kam pronikne vraždící monstrum. Zákeřný organismus zaútočí v podobě psa a začne se převtělovat do lidí. Skupinka ohrožených výzkumníků se začne vzájemně podezírat. Není totiž zřejmé, kdo ještě zůstal člověkem a kdo už se změnil v zabijáckého mutanta. Pravdu lze odhalit jedině pomocí krevních testů... Děsivý příběh, plný šokujících transmutací, režíroval John Carpenter. Statečného muže, který řádění příšery úspěšně odolá, ztvárnil Kurt Russell.

Premiéra: pátek, 1. ledna ve 23:30 hod.


Tokijská sonáta

Ryuhei Sasaki je typický japonský obchodník, který živí svou manželku a dva syny. V důsledku přesunu jeho firmy do Číny však jednoho dne přijde o práci. Bolestnou událost se vzhledem ke své výchově stydí přiznat. Chodí do vývařoven pro chudé a před rodinou předstírá, že je všechno v pořádku. Najít v Tokiu nové zaměstnání ovšem není snadné... Hořké drama o falešné autoritě, generačních nedorozuměních a komunikačních bariérách, uvedené na letošním Febiofestu, natočil režisér Kiyoshi Kurosawa.

Premiéra: neděle, 3. ledna ve 20:00 hod.


V moci davu

Dvě mladé blondýnky se afektovaně baví o ničem, přitom se opíjejí a fotí jedna druhou. Skupinka mladíků se věnuje bizarním sexuálním experimentům. Mladá učitelka se pokouší vyřešit případ šikany, které se na jednom z žáků dopouští její kolega. Malý chlapec je zraněn během oslavy svých narozenin a bojí se to prozradit. Řidič autobusu uvězní skupinku cestujících... Propletenec absurdních historek ze současného Švédska vypráví o nebezpečích stádnosti i snaze bořit ustálená tabu. Netradičně nasnímaná mozaika v režii Rubena Östlunda byla uvedena na loňském MFF v Karlových Varech.

Premiéra: neděle, 10. ledna ve 20:00 hod.


Mys hrůzy

Původní verze dramatu o nebezpečném násilníkovi, který se chce pomstít údajnému viníkovi svého příkoří. Kriminálník Max Cody (Robert Mitchum), jenž strávil léta za mřížemi, se vetře do rodiny bezúhonného právníka (Gregory Peck). Vůči muži, který ho poslal do vězení, rozpoutá zákeřný teror. Nejdřív mu otráví psa, pak začne ohrožovat jeho blízké... Režii příběhu o vynalézavém zlu a bezmocné slušnosti měl J. Lee Thompson. Remake téhož příběhu, jehož hlavní role ztvárnili Robert De Niro a Nick Nolte, realizoval v roce 1990 Martin Scorsese.

Premiéra: pátek, 15. ledna ve 20:00 hod.


Sirotci

Drama renomovaného Alana J. Pakuly, inspirované divadelní hrou Lylea Kesslera, se odehrává ve zchátralém domě v Newarku, kde žijí dva osiřelí sourozenci. Násilnický Treat (Matthew Modine) občas vyráží ven, páchá drobné krádeže a opatřuje tak peníze na živobytí. Neurotický Phillip zůstává uzavřen v bezútěšném provizóriu a o okolním světě nic neví. Jednoho dne se k oběma mladíkům přidá postarší Harold (Albert Finney), který se o ně začne obětavě starat. Jaké jsou však skutečné úmysly muže, z něhož se vyklube nebezpečný gangster?

Premiéra: pátek, 22. ledna ve 20:00 hod.


Rachel se vdává

Režisér Jonathan Demme (autor oscarového thrilleru Mlčení jehňátek) ve své reportážně laděné mozaice nahlédl za fasádu americké rodiny, která se u příležitosti veselky sejde se svými přáteli. Na svatbu atraktivní Rachel (Rosemarie DeWittová) přijede i její problematická sestra Kym, jež strávila léta v léčebně. Právě ona se stane katalyzátorem traumat, jež postupně vyplouvají na povrch... Kolektivní portrét připomíná snímky, natočené v duchu zásad slavného manifestu Dogma 95. Představitelka hlavní role Anne Hathawayová byla za svou kreaci nominována na Oscara.

Premiéra: sobota, 23. ledna ve 20:00 hod.


Dům na špatné adrese

Mladý novomanželský pár (Patrick Wilson a Kerry Washingtonová) si koupí vysněný dům v kalifornském Lakeview Terrace. Brzy však narazí na nepřekonatelný problém v podobě jednoho ze sousedů. Tím je fanatický policista (Samuel L. Jackson), který si hraje na samozvaného strážce pořádku. Rasově smíšená dvojice mu vadí a své absurdní výhrady vůči ní promění v otevřený teror... Thriller, odkrývající zlověstné pozadí americké každodennosti, realizoval Neil LaBute.

Premiéra: sobota, 30. ledna ve 20:00 hod.


Uchazeč

Nadějný advokát Jonas se uchází o místo v renomované právnické kanceláři, kde pracoval jeho záhadně zemřelý otec. U konkursu však neuspěje a své zklamání se rozhodne otupit alkoholem a nocí s neznámou blondýnou. Ráno jej však čeká děsivé vystřízlivění, když dívku najde mrtvou v koupelně. Mladík, jenž se stane klíčovým podezřelým, navíc dostane vzkaz od neznámých vyděračů. Na vlastní pěst se pouští do pátrání, aby očistil svou pošramocenou pověst... Dánský thriller vznikl v režii Kaspera Barfoeda.

Premiéra: neděle, 31. ledna ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketingu HBO Czech Republic, 17. 12. 2009


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.12.2009 • TV Markíza pripravila divákom vianočný darček – film Happy Feet vysielaný v HD kvalite [ 6 ]
16.12.2009 • Live in HD: Hoffmanovy povídky z Metropolitní opery [ 1 ]
15.12.2009 • Vysielanie k 80. výročiu slovenského hokeja na Trojce
15.12.2009 • AXN v lednu 2010 [ 1 ]
13.12.2009 • Programové tipy HBO na leden 2010
04.12.2009 • Žrebovanie MS 2010 dnes v priamom prenose na STV

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist