TV Markíza pripravila divákom vianočný darček – film Happy Feet vysielaný v HD kvalite
Autor: PR Press TV Markíza , e-mail: info@markiza.sk Přidané: 18.12.2009
Televízia Markíza odvysiela prvý film v natívnej HD kvalite 24. decembra. Bude to animovaná Oscarom ovenčená rozprávka Happy Feet. Markíza je prvá na trhu spomedzi slovenských televízií, ktorá prináša akvizičný titul v natívnej HD kvalite (1080i). Pripravila tak svojim divákom netradičný vianočný darček v podobe ozajstnej filmovej lahôdky so slovenským dabingom.


Film Happy Feet získal Oscara za Najlepší animovaný film roku 2007. Dosiahol nadpriemerné ohodnotenie nielen kvôli obsahu, ale aj formálnemu spracovaniu. Okrem bombastickej animácie a skvelého soundtracku má film o rozkošnom malom tučniakovi aj dôležité ekologické posolstvo.

Rozprávka bude v HD kvalite dostupná pre divákov spoločnosti Orange a jej IPTV platformu Fiber TV. V priebehu prvých mesiacov budúceho roka však bude HD signál sprístupnený aj ostatným IPTV, satelitným a káblovým distribútorom.

Markíza plánuje postupne zvyšovať podiel obsahu v natívnej HD kvalite vlastnou produkciou i nákupom obsahu v HD rozlíšení. Rýchlosť zvyšovania podielu natívneho HD obsahu bude ale závisieť najmä na záujme divákov a distribútorov signálu. Náklady na tvorbu a získanie HD obsahu sú totiž, pochopiteľne, vyššie ako na titul v štandardnej SD kvalite.


Oľga Dúbravská, vedúca PR TV Markíza

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3726/tv-markiza-pripravila-divakom-vianocny-darcek-film-happy-feet-vysielany-v-hd-kvalite/