ČT4 nabízí i v roce 2010 kvalitní a bohatý sportovní program
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 06.01.2010
Sportovní kanál České televize chystá pro své diváky v následujících měsících opravdové sportovní lahůdky. Patří k nim především přenosy ze ZOH v kanadském Vancouveru nebo z fotbalového mistrovství světa v JAR. Pozornost bude věnovat však i dalším významným sportovním akcím. Šéfredaktor Redakce sportu ČT Otakar Černý ujišťuje, že sportovní fanoušci se mají rozhodně na co těšit.


Sportovní vysílání České televize podle Otakara Černého bylo, je a bude aktuální. Svědčí o tom navzdory kritice některých médií například počet sportovních přenosů odvysílaných na konci roku 2009. Šéfredaktor sportu uvádí konkrétní čísla: „Jenom o vánočních svátcích jsme odvysílali 66 premiérových pořadů, což rozhodně není málo.“ Sportovní redakce ČT se proto důrazně ohrazuje proti tendenčním tvrzením, které veřejnoprávní vysílání sportovního kanálu označují jen za „archivní“ záležitost. Otakar Černý v reakci na kritiku médií upřesňuje, proč kanál ČT4 nemohl svým divákům nabídnout přenosy z Tour de Ski a některých dalších akcí. Vysílací práva podle jeho vyjádření zakoupila jiná stanice a ta z pochopitelných důvodů přenosy neumožnila vysílat konkurenčnímu subjektu.

Šéfredaktor Redakce sportu ČT dodává: „Sportovní vysílání veřejnoprávní televize klade jednoznačný důraz na prezentaci aktuálních sportovních akcí, ale přitom se nezříká ani využití bohatého a unikátního archivu, který nemají konkurenční kanály k dispozici.“ Tento přístup podle Otakara Černého totiž umožňuje vidět sportovní dění v širších souvislostech. „Diváka proto neochuzuje, ale naopak obohacuje,“ dodává šéfredaktor sportu ČT. Svědčí o tom také pozitivní divácké reakce, které obdržela Redakce sportu i Divácké centrum ČT.

Česká televize se od své sportovní konkurence odlišuje ještě v jednom ohledu. Nabízí divákům i přenosy z menšinových sportů, které komerční televize nenabízejí. „Kritika České televize v souvislosti s nabídkou sportovních přenosů proto rozhodně není na místě,“ shrnuje Otakar Černý. Řada menšinových sportů vděčí právě vysílání České televize za svou rostoucí popularitu a s tím související schopnosti přežít ve stínu populárnějších a finančně silných sportů.

ČT4 i nadále zůstává bezkonkurenční sportovní jedničkou na domácím televizním trhu. Stále platí, že žádná jiná tuzemská televize nedokáže připravit, zajistit a odvysílat vrcholné sportovní akce ve srovnatelné kvalitě jakou nabízí profesionální sportovní redakce České televize.


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3744/ct4-nabizi-i-v-roce-2010-kvalitni-a-bohaty-sportovni-program/