Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 14:58:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Únorové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.01.2010


Placený filmový kanál Cinemax v únoru uvede řadu zajímavých filmových titulů, jakými jsou například komedie Smrt ji sluší, retro o folkových písničkářích Cesta ke slávě, válečný film Vzdálený most, remake dobrodužného filmu Šakal, nebo romantický snímek Noci v Rodanthe. Nebudou chybět ani vážnější témata, jako je drama o důsledcích balkánské genocidy Bouře, nebo koláž osmi režisérů na téma plánu OSN, jehož cílem je zmírnit devastaci třetího světa 8.


Velké problémy

Černá komedie, kterou v roce 1986 natočil režisér John Cassavetes, se odehrává v džungli pojišťovacích agentů. Korektní Leonard (Alan Arkin) se nechá přemluvit krásnou klientkou (Beverly D'Angelová) ke spáchání podvodu, z jehož výtěžku chce financovat studia svých synů. Blanche jej navíc přesvědčí, aby pomohl zlikvidovat jejího nepohodlného manžela (Peter Falk). Dokonalý plán se však začne hroutit a Leonard se zaplete do série groteskních trablů...

Premiéra: pondělí, 1. února ve 20:00 hod.


Smrt jí sluší

Na začátku slavné americké komedie z roku 1992 odloudí stárnoucí muzikálová hvězda Madeline (Meryl Streepová) partnera své kamarádce. Zhrzená Helen (Goldie Hawnová) se po sedmi letech rozhodne ke kuriózní pomstě. Pomocí kouzelného nápoje si omladí svou vizáž, netuší však, že tutéž zázračnou proměnu absolvovala i její sokyně... Satiru o ženské marnivosti, zpestřenou unikátními triky, režíroval Robert Zemeckis. V hlavní mužské úloze se uplatnil Bruce Willis.

Premiéra: sobota, 6. února v 18:15 hod.


Bouře

Žalobkyně haagského soudního tribunálu (Kerry Foxová) se snaží přesvědčit mladého muže z Bosny, aby spolupracoval na vyšetřování zločinů spáchaných během války v bývalé Jugoslávii. Má vypovídat proti generálovi, zodpovědnému za masakr muslimské vesnice. Připravovaný proces však komplikují intriky srbských nacionalistů. Nekompromisní Hannah se vydá přímo do Sarajeva, kde chce nalézt sestru klíčového svědka... Koprodukční drama o důsledcích balkánské genocidy realizoval německý filmař Hans-Christian Schmidt.

Premiéra: neděle, 7. února ve 20:00 hod.


Cesta ke slávě

Rekonstrukce klíčových kapitol ze života folkového zpěváka Woodyho Guthrieho, který zásadně ovlivnil tvorbu Boba Dylana a dalších novodobých písničkářů. Samorostlý muzikant (David Carradine) cestoval nákladními vlaky po americkém venkově a kvůli své povaze měl konflikty se svou manželkou (Mellinda Dillonová). Kronika z roku 1976 v režii renomovaného Hala Ashbyho líčí Guthrieho působení v lokální rozhlasové stanici, kde měl pravidelný příjem, ale také konflikty s opatrným šéfem... Retro s pozoruhodnou kamerou (Haskell Wexler), oceněné dvěma Oscary, vypráví o odvrácené tváři Ameriky.

Premiéra: pátek, 12. února ve 20:00 hod.


Ach, ti dospělí!

Knihovník Albert po rozvodu se svou manželkou sám vychovává jejich dceru Jeanne. V rámci pravidelných prázdninových cest po evropských zemích navštíví Švédsko. V pronajatém domě je překvapí dvě svérázné spolubydlící, sedmnáctiletá Jeanne se navíc zahledí do místního mladíka. Jak se s tím vyrovná její přísný otec? Francouzko-švédská komedie z roku 2008, jež úsměvně vypovídá o generačních konfliktech, vznikla v režii Anne Novionové.

Premiéra: neděle, 14. února ve 20:00 hod.


Vzdálený most

Hvězdně obsazený snímek britského režiséra Richarda Attenborougha přibližuje jednu z problematických akcí spojeneckých vojsk po vylodění v Normandii. Ve snaze zkrátit vyčerpávající válku se generálové rozhodnou pro překvapivý výsadek v týlu nepřítele. Parašutisté, vedení britským generálem Urquhartem (Sean Connery) a americkým generálem Gavinem (Ryan O'Neal) se zmocní mostů a silnice, jež otevírá přístup do Německa. Jejich úkolem je udržet nejkritičtější místo - most v nizozemském městečku Arnhem. Plán však nepočítal se záludnostmi terénu a dobře vyzbrojenými jednotkami SS…

Premiéra: pátek, 19. února ve 20:00 hod.


8

V září roku 2000 vznikl na půdě OSN plán, jehož cílem je zmírnit devastaci takzvaného třetího světa. Vlády se zavázaly do roku 2015 odstranit extrémní chudobu a hlad, zajistit základní vzdělání pro všechny, prosazovat rovnost pohlaví, snížit dětskou úmrtnost, zlepšit zdraví matek, bojovat proti AIDS a dalším nemocem, zajistit udržitelný rozvoj životního prostředí a vytvořit světové partnerství pro rozvoj. V roce 2008 se osm významných režisérů (včetně Wima Wenderse a Jane Campionové) zamyslelo nad úspěšností zmíněného projektu. Výsledkem je pozoruhodná koláž, sestavená z různorodých témat...

Premiéra: sobota, 20. února ve 20:00 hod.


Šakal

Americký thriller je aktualizovanou verzí známého Zinnemannova filmu z roku 1973. Remake dobrodružství o najatém vrahounovi, který v původním příběhu chystal likvidaci francouzského prezidenta, natočil v roce 1997 režisér Michael Caton-Jones. V nové verzi má připravovaný atentát odlišný důvod i cíl. Pronásledovatelům v čele s černým detektivem (Sidney Poitier) pomáhá propuštěný irský terorista (Richard Gere), který má se zabijákem nevyřízené účty. Zloducha, jenž disponuje hypermoderní techniku i důmyslnými převleky a chystá útok na první dámu USA, zosobnil Bruce Willis.

Premiéra: pondělí, 22. února ve 22:00 hod.


Přirozený talent

Titulním hrdinou amerického dramatu, inspirovaného románem Bernarda Malamuda, je nadaný baseballový hráč, který si jako malý kluk vyrobí zázračnou pálku. Roy Hobbs (Robert Redford) zažije vzestupy, pády i oslnivý come-back, při němž svému týmu pomůže k překvapivému úspěchu. V blízkosti znovuzrozené hvězdy se však objeví bezskrupulózní novinář (Robert Duvall)... Alegorii o výjimečném talentu, ovlivněném milostnými aférami i ziskuchtivými intrikami, natočil v roce 1984 režisér Barry Levinson.

Premiéra: pátek, 26. února ve 20:00 hod.


Noci v Rodanthe

Ústřední dvojice americko-australského romantického dramatu, inspirovaného románem Nicholase Sparkse, se původně nezná. Doktor Paul Flanner (Richard Gere) trpí pracovním selháním a dlouhodobým rozkolem s vlastním synem. Adriene Willisovou (Diane Laneová) sužuje nevydařené manželství i dospívající dcera. Nešťastná žena odjede do penziónu v přímořském letovisku Rodanthe, který patří její kamarádce. A právě v tomto idylickém místě narazí na frustrovaného Paula... Režii příběhu o vztahu dvou zralých lidí měl George Wolfe.

Premiéra: neděle, 28. února ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, UPC Direct a DIGI TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně a Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketingu HBO Czech Republic, 19. 1. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.01.2010 • Programové tipy HBO na únor 2010
19.01.2010 • Prima COOL hledá českou rodinu Simpsonových
19.01.2010 • Rekordní počet přímých přenosů na NOVA Sport
18.01.2010 • AXN v únoru 2010
16.01.2010 • Slavnostní udílení Zlatých glóbů na HBO
15.01.2010 • TV5MONDE odvysílá speciál ragby: "LA MAGIE DU TOURNOI"

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Francie 

19.01.2010 16:49 • ® MonAmi
Rád bych po dlouhé době zas viděl francouzský film:Muž a žena
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist