Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 08:50:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Satelitní platformy Skylink a CS Link společně překonaly v ČR hranici jednoho miliónu uživatelů na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně

  Autor: PR Press SES ASTRA/PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 21.01.2010


Orbitální pozice ASTRA 23,5 stupně východně představuje největší hnací sílu digitalizace v probíhajícím procesu vypínání analogového vysílání. Jde o nejrychleji rostoucí hotspot společnosti SES ASTRA v Evropě a hlavní DTH pozici (Direct-To-Home – vysílání přímo do domácností) v České republice.


SES ASTRA z holdingu SES (Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) dnes oznámila, že její nejvýznamnější klienti v České republice, satelitní platformy Skylink a CS Link, výrazně rozšířili svůj dosah a vysílají nyní společně pro více než jeden milión uživatelů přes satelitní pozici ASTRA 23,5 stupně východně.

Podle údajů provozovatelů slouží Skylink více než 600 000 a CS Link více než 400 000 uživatelů, kteří přijímají digitální programy z orbitální pozice 23,5E. Tímto Skylink a CS Link pronikli do více než jedné pětiny všech českých televizních domácností.

Pozice ASTRA 23,5E byla v regionu střední a východní Evropy oficiálně představena na konci roku 2006 a pouhé 3 roky po svém zprovoznění se stala v České republice hlavní satelitní pozicí. Orbitální pozice ASTRA 23,5 stupně východně představuje také největší hnací sílu digitalizace v probíhajícím procesu vypínání analogového vysílání. Jde o nejrychleji rostoucí hotspot společnosti SES ASTRA v Evropě a hlavní DTH pozici (Direct-To-Home – vysílání přímo do domácností) v České republice.

„Úspěch Skylinku a CS Linku ukazuje, že SES ASTRA uspěla při zřizování orbitální pozice 23,5E jako hlavní orbitální pozice pro Českou republiku a trh střední a východní Evropy. Během relativně krátké doby získaly služby CS Link a Skylink jeden milión uživatelů. Jsme velmi hrdí, že jsme přispěli k tomuto úspěchu, a budeme i nadále podporovat pozici 23,5E a proces digitalizaci v České republice i celé střední a východní Evropě,“ říká Martin O. Kubacki, generální ředitel ASTRA pro střední a východní Evropu.

SES ASTRA úspěšně rozvíjí orbitální pozici 23,5E také v dalších zemích střední, východní a západní Evropy, například na Slovensku, v Chorvatsku a také v zemích Beneluxu.

Služby Skylink a CS Link na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně nabízejí všechny hlavní české a slovenské veřejnoprávní i komerční programy za jednorázový poplatek. Bezplatně lze sledovat celkem přes 20 programů. Nabídka obou provozovatelů obsahuje také placené televizní balíčky a HD programy.

Pro příjem satelitní televize prostřednictvím platforem Skylink nebo CS Link je nutná pouze 60cm satelitní anténa, nasměrovaná na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně, a satelitní přijímač s dekódovací kartou CS Link nebo Skylink.

Další informace o Skylink viz: www.skylink.cz
Další informace o CS Link viz: www.cslink.cz


Adrian Gumulák, ASTRA Central Eastern Europe
Marek Němec, PRAM Consulting s.r.o.




O společnosti SES ASTRA, www.ses-astra.com

SES ASTRA představuje přední satelitní systém DTH (Direct-to-Home) v Evropě. Flotila dnes zahrnuje 13 družic ASTRA a dvě družice SIRIUS. Celá soustava satelitů dnes zajišťuje služby více než 122 milionům domácností se satelitním přijímačem nebo kabelovým připojením. Celkem přenáší bezmála 2500 digitálních televizních a rozhlasových kanálů. SES ASTRA dále prostřednictvím svých satelitů poskytuje multimediální, internetové a telekomunikační služby podnikům, vládním organizacím a úřadům. Satelity ASTRA a SIRIUS dnes tvoří základ nejdůležitější platformy HDTV vysílání pro přední evropské vysílací společnosti – ty prostřednictvím hlavní orbitální pozice přenášejí více než 100 programů v kvalitě HD (High Definition).

Družice ASTRA a SIRIUS pracují na orbitálních pozicích 19,2° východní délky, 28,2° vých., 23,5° vých., 5° vých. a 31,5° východně.

SES ASTRA je součástí satelitní společnosti SES (kód na burzách Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG). SES vlastní SES ASTRA, SES WORLD SKIES, má 90% podíl v SES SIRIUS a dále vlastní strategický podíl ve společnostech Ciel (Kanada) a Quetzsat (Mexiko). SES nabízí satelitní služby vynikající kvality prostřednictvím své flotily 41 družic rozmístěných na 26 orbitálních pozicích kolem celé zeměkoule. Další informace o společnosti SES najdete na stránkách: www.ses.com.


PR Press SES ASTRA a PRAM Consulting, 21. 1. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 3   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.12.2009 • PF 2010 [ 4 ]
11.12.2009 • Krátkodobý výpadok televízneho vysielania dňa 11.12.2009
01.12.2009 • Výhercovia súťaže Skylink [ 1 ]
20.11.2009 • UPC vyhlašuje výběrové řízení na přesměrování parabol zákazníků z Astry na Thor [ 1 ]
31.10.2009 • UPC varuje veřejnost před pokusem o finanční podvod využívající jméno a logo společnosti
28.10.2009 • Stanovisko televízie Markíza k hospodárskym výsledkom spoločnosti CME v 3. kvartáli roku 2009

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Skylink a cslink 

21.01.2010 16:14 • ® nalim
mají heslo,sliby se slibují a blazni se radují.:good:
 
 
  Radči pořádný program jako na příklad na 

21.01.2010 15:57 • ® santos
Radči pořádný program jako na příklad na Digi-Boomerang a nejaký Bebe,však ani děti nato nechtěj koukat :(
 
 
  Tomu hovorím sranda.Pro příjem satelitní televize 

21.01.2010 10:25 • ® fsat
Tomu hovorím sranda.
Pro příjem satelitní televize prostřednictvím platforem Skylink nebo CS Link je nutná pouze:) 60cm :)satelitní anténa, nasměrovaná na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně, a satelitní přijímač s dekódovací kartou CS Link nebo Skylink.
 
 
Celkový počet komentářů: 3 / zobrazují se: 1 ... 3

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist