Vysielanie STV zo ZOH 2010 vo Vancouveri na Trojke v HD kvalite - II.
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 29.01.2010
Až okolo 540 hodín vysielania, Trojka v digitálnej kvalite dostupná už pre 80% domácností na Slovensku a jej vysielanie čoskoro už v HD kvalite. Zimné olympijské hry 2010 dostanú v programovej skladbe Slovenskej televízie doposiaľ najväčší priestor v histórii a športové prenosy z prestížneho podujatia budú môcť diváci sledovať vo vysokom HD rozlíšení.


Tematické vysielanie k ZOH 2010 vo Vancouveri štartuje priamym prenosom z kvalifikácie skokov na lyžiach, ktorý STV uvedie v piatok 12. februára od 19:00 h na Trojke.


Vysielanie Trojky v HD kvalite je možné naladiť troma spôsobmi:

1. na celom území Slovenska bude Trojka dostupná v HD kvalite prostredníctvom satelitného príjmu (Skylink);

Satelit: Astra 23,5°
Štandard: DVB-S2
Frekvencia: 12 109 MHz
Polarizácia: horizontálna
Kódový pomer: 9/10
Symbolová rýchlosť: 27 500
Podmienený prístup: Irdeto / CryptoWorks

Pre príjem satelitného vysielania vo vysokom rozlíšení je potrebné vlastniť prijímač umožňujúci príjem HD vysielania spolu s dekódovaciou kartou Skylink.


2. HD signál Trojky bude k dispozícii v balíkoch káblových spoločností UPC Bratislava, Satro, Fiber TV, Magio, Martico – Martin, KromSAT – Krompachy, SWAN;


3. Trojka v HD bude k dispozícii vo vybraných lokalitách, kde to technické podmienky umožňujú – v Banskej Bystrici, Zvolene, Košiciach a Rožňave – prostredníctvom digitálneho terestriálneho vysielania (DVB-T), realizovaného spoločnosťou Towercom, a.s.

Banská Bystrica: 59.k polarizácia H
Zvolen: 59.k polarizácia H
Poníky: 59.k polarizácia V
Košice: 44.k polarizácia H
Rožňava: 54.k polarizácia V

Pre príjem digitálneho terestriálneho vysielania DVB-T vo vysokom rozlíšení je potrebné vlastniť terestriálnu anténu, televízor so zabudovaným MPEG-4 dekóderom umožňujúci príjem HD vysielania, poprípade MPEG-4 set-top-box, ktorý je k televízoru pripojený prostredníctvom HDMI kábla.


Branislav Šanta, PR manažér Dvojky a Trojky STV, a Peter Susko, hovorca STV

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3778/vysielanie-stv-zo-zoh-2010-vo-vancouveri-na-trojke-v-hd-kvalite-ii/