UPC odpovídá - 9.část
Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 17.10.2002
Uplynuly jen dva týdny a je tu opět pravidelná rubrika UPC odpovídá. Odpovědi tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., pana Františka Maliny na vaše dotazy se dnes týkají zařazení Stanice O a TV Primy do abonence, což naopak nelze slíbit u slovenské Markízy. Dále si přečtete o UPC klubu pro věrné diváky a o několika programových překvapeních na závěr letošního roku.

Někdy v červnu mi přišla vaše nabídka UPC klubu. Různé slevy byly ovšem časově omezeny. Budete opakovat podobnou akci před Vánoci?
Ano, dokonce dvakrát. Podzimní vlna věrnostního programu UPC (UPC klub) startuje již 15.10. 2002. V tento den začneme odnášet na poštu statisíce zásilek, na jejichž základě získáte výhody a slevy u 11 partnerů klubu. Jsou to firmy Čedok, Lego, Scrable, National Geographic, JVC, Langmaster, Bohemia Flowers, Jack Daniels, Home Credit, Klier a Oskar. Další kolo nových slev poskytovaných dalšími partnery na základě příslušnosti ke klubu UPC by mělo proběhnout ještě před koncem roku - pravděpodobně na začátku prosince.

Mám UPC Direct. Vrátil jsem se z dovolené a těšil jsem se na Galaxii sport. Tento program mi však do programové nabídky nenaskočil. Co s tím ?
Ve vašem případě je tedy nutno provést ruční nastavení programu podle manuálu přiloženého k přijímači. Nebudete-li si vědět rady, obraťte se, pokud jste tak již neučinil, na naše zákaznické centrum. Pomohou vám spustit Galaxii sport po telefonu.

Na internetu si často přečtu vaše chystané novinky dříve, než se je odhodláte sdělit. Proč jste tak pomalí a tajemní? Datum spuštění Galaxie sport bylo veřejným tajemstvím a např. teď se veřejně mluví o spuštění televize O k 15. listopadu. Ovšem UPC mlčí.
Vzpomeňte si, kolik „zaručených dat“ o startu Galaxie sport v sítích UPC se za uplynulý rok celkem objevilo. Jako firma, která bere svá sdělení vážně, můžeme mluvit a mluvíme pouze o tom, co je již rozhodnuto, popř. až po podepsání smluv. Různé „zaručené informace“ sehrávají různé role: vznikají z nedorozumění, mají učinit zajímavého toho, který je šíří, mohou sloužit jako nástroj nátlaku na firmu a nástroj určité manipulace s veřejností, mohou představovat marketingový tah a podobně. A protože naše společnost má přísná pravidla, co a jak lze komunikovat, aby se nedopouštěla klamání veřejnosti, je často za svůj poctivý přístup „bita“. Co se týče Stanice O: s našimi partnery jsme si ujasnili, že informace o 15. listopadu nejspíše pramení ze skutečnosti, že někdy k tomuto datu má být vyřízena registrace vysílání tohoto originálního hudebního televizního programu v sítích UPC. Registrace ovšem není vysílání. Přesné datum bude stanoveno smluvně a může to být třeba 31. října, nebo 1. prosince. Jediné, co víme už teď, je fakt, že Stanici O chceme ještě letos vysílat, že Stanice O chce být vysílána a že nikdo z nás zatím neví o překážce, která by mohla brzkému podepsání smlouvy zabránit. Ovšem přesné datum podpisu není dosud stanoveno.

Zařadíte do UPC Direct také TV Markíza?
Ne v dohledné době. Příčinou je především odlišná „mediální“ legislativa v obou zemích, respektive některé nejednoznačné výklady. Nicméně jak UPC, tak Markíza o sobě vědí a mají na šíření tohoto populárního programu zájem. Osobně si myslím, že tato otázka najde řešení nejpozději do dvou - tří let v rámci připravovaných úprav mediálních předpisů dle direktiv EU.

Mám ráda TV Romantica. Co zde bude nového?
Stanice přichystala na letošní podzim spoustu novinek. Jednou z nich je nové logo, změní se také grafika, znělky a můžete se začít těšit i na nové telenovely.

Na co se mohou diváci HBO těšit o Vánocích?
Na řadu skvělých filmů jak pro dospělé, tak pro děti - složení upřesní zástupci HBO až v příštích týdnech. Ovšem už dnes mohu říci, že vedení HBO připravilo na 24. prosinec hudební lahůdku, která by měla navázat na úspěch loňského uvedení koncertu skupiny Lucie. A sice záznam koncertu této skupiny ze Státní opery.

Jak to vypadá se zařazením Primy do vysílání UPC Direct?
Zde není situace naštěstí tak komplikovaná jako v případě Markízy. Avšak i přesto mohu pouze potvrdit, že obě strany spolu jednají. Nechme se překvapit v příštím roce.

Budete na HBO dávat další sérii seriálu Odpočívej v pokoji?
Ano, druhou řadu seriálu Odpočívej v pokoji plánuje HBO uvést v únoru 2003. Zástupci HBO společně s námi věří, že druhá série potěší nejen stávající příznivce, ale najde si i řadu nových.

Ve vašem magazínu Jupííí jsem zahlédla, že stanice Hallmark má uvést druhou sérii mého oblíbeného seriálu McLeodovy dcery. Od kdy poběží?
Druhá řada začíná 1. listopadu a opět půjde o nevšední příběhy z ranče Drowers, kde sestry Tes a Clair bojují za svou farmu.

Loni se na HBO na Silvestra objevil krátce po půlnoci film Mumie jako novoroční filmové překvapení. Chystá se letos něco podobného?
Samozřejmě. HBO už má své novoroční překvapení přichystané a opět, stejně jako vloni, půjde o skutečný filmový trhák, při němž rozhodně neusnete…

Líbí se mi EurosportNews. Mám rád nové technologie a toto je přesně služba pro diváky, kteří chtějí rychle znát výsledky sportovních událostí…
Jistě Vás pak jako fanouška sportu a interaktivních aplikací potěší zpráva o spuštění nové multimediální platformy EurosportNews nazvané EurosportNews Web Radio. Podívejte se na stránku www.eurosport.com, kde můžete získat aktuální informace (například i z kanceláře) včetně živých audiokomentářů.

Mým oblíbeným zpěvákem je Enrique Iglesias. V novinách jsem se dočetla, že byl nominovaný ve čtyřech kategoriích MTV Europe Music Awards. Ráda bych mu poslala svůj hlas, ale nevím jak.
Do 24. října může navštívit prodejny sítě Bontonland po celé České republice a vyzvednout si hlasovací lístek. Nebo navštivte internetovou stránku MTV (www.mtve.com) a zde předáte vašim favoritům svůj hlas elektronicky.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik odpovědi UPC ČR, a.s., které jsou exkluzivně poskytovány čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi včas předáme.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/378/upc-odpovida-9-cast/