CS Link - instrukce pro změnu regionu
Autor: Redakce satCentrum/CS Link , e-mail: info@mediavision.cz Přidané: 17.02.2010
Během vysílání ze Zimních Olympijských her se diváci v ČR a SR mohou setkat s blokováním oprávnění k příjmu sportovních programů. Konkrétně se jedná o program ČT4, pokud je přístupová karta CS Link (nebo diGITALlink) registrovaná pro region Slovensko, a STV3 v případě, že uživatel uvedl při registraci své karty region používání Česká republika.


Společnost Mediavision na stránce CS Link (www.cslink.cz) již loni informovala o podmínkách pro realizaci změny regionu. V případě, kdy si zákazník přeje např. z důvodu stěhování či dočasného pobytu na území druhého státu změnit nastavení regionu na své kartě, má nyní možnost tuto změnu objednat odesláním jednoduché SMS zprávy.


Postup pro změnu regionu:

Na mobilním telefonu, který jste uvedli při registraci karty, vytvořte SMS zprávu ve formátu:¨

GITALmezeraCRmezeracislokarty pro změnu regionu na Českou republiku

GITALmezeraSRmezeracislokarty pro změnu regionu na Slovenskou republiku přičemž místo „cislokarty“ vložte 14 místné číslo vaší karty GITAL

příklad SMS pro změnu regionu na Slovenskou republiku je GITAL SR 04295630123456


SMS zprávu odešlete na telefonní číslo:

9035507 v případě, že se nacházíte v České republice (7 Kč/SMS)

7034 v případě, že se nacházíte ve Slovenské republice (6 Sk/SMS)

satelitní přijímač s vloženou kartou GITAL ponechejte zapnutý na některém z programů ČT, Prima nebo Nova; ve většině satelitních přijímačů se změna projeví do 15 minut


Důvodem pro rozdílné nastavení regionu dekódovací karty je skutečnost, že pro příjem některých TV programů nedávají jejich provozovatelé souhlas z důvodů ochrany autorských práv.

Na území ČR je povolen příjem těchto neplacených TV programů: ČT1, ČT2, ČT4, Prima TV, TV Nova, Nova Cinema, STV1, STV2 a TV Barrandov.

Na území SR je povolen příjem těchto neplacených TV programů: ČT1, ČT2, STV1, STV2, STV3, TV Markíza a v budoucnu TV Joj a Joj+.

Uživatel karty proto bere na vědomí, že je oprávněn sledovat jen ty programy, které jsou provozovatelem karet Gital určeny pro dané území – region. Zasláním SMS zprávy na změnu regionu z telefonního čísla, které uživatel uvedl při registraci karty, se zavazuje používat kartu na území - region, na které změnu provedl.

Změna regionu dekódovací karty je funkční u karet s aktivovanou nabídkou „Neplacené TV programy bez omezení“. Pro využití funkce „Změna regionu“ u karet s aktivovanou jinou nabídkou programů (např. Tarif Základ nebo Tarif Standard) je nutno předem provést změnu staršího tarifu na nabídku „Neplacené TV programy bez omezení“. Změna tarifu je zpravidla zpoplatněna jednorázovým manipulačním poplatkem, jehož výše závisí na aktuálně aktivovaném tarifu a je možno ji zjistit zadáním čísla dekódovací karty na www stránkách pro správu programů (www.karty.cslink.cz).


Připraveno s využitím zdroje www.cslink.cz, 17. 2. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3803/cs-link-instrukce-pro-zmenu-regionu/