Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 23.04.2024 - 13:14:51   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Czech , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.02.2010


Placený filmový kanál Cinemax v březnu uvede řadu zajímavých filmových titulů, jakými jsou například komedie Božský Evan, historické inkviziční drama Ďáblové, legendární film Rocky, "konspirační" Diana: Poslední cesta, čtyřoscarový Tom Jones, ale i "klasické" náměty, jako jsou Canterburské povídky anebo Dekameron...


Pan domácí

Hlavní postavou úsměvného dramatu z roku 1970, jež jako svůj režijní debut natočil renomovaný Hal Ashby, je zámožný Elgar Enders (Beau Bridges). Mladý milionář, který žije v rodinném sídle Long Islandu, koupí zchátralý dům v Brooklynu, plný chudých nájemníků. Obskurních existencí se zprvu hodlá nemilosrdně zbavit, časem je ale pozná blíž a pocítí k nim sympatie. Jeho matka, jež vládne rodinným financím, však s jeho benevolencí nesouhlasí.

Premiéra: úterý, 2. března ve 20:00 hod.


Božský Evan

Volné pokračování komedie Božský Bruce z roku 2003, v níž Jim Carrey řádil v roli sobeckého reportéra. Hrdinou nové satirické morality, kterou rovněž režíroval Tom Shadyac, je samolibý televizní komentátor Evan Baxter (Steve Carell). Snobského a velkohubého chlapíka, zvoleného na post kongresmana, si vybere Bůh (Morgan Freeman) za stavitele novodobé Archy. Evan má zachránit zvířata před blížící se potopou a v rámci ušlechtilého poslání zásadně mění své postoje.

Premiéra: sobota, 6. března ve 20:00 hod.


Ďáblové

Britský vizionář Ken Russell, známý rockovou operou Tommy a expresivně stylizovanými biografiemi, v dramatu z roku 1971 rozehrál sugestivní anamnézu ideologického fanatismu. Ve francouzském městě Loudun působí neortodoxní kněz Grandier (Oliver Reed), který se stane objektem žárlivosti abatyše místního kláštera. Rozháraná Jeanne (Vanessa Redgraveová) osvíceného muže osočí z čarodějnictví. Rozpoutá tak kolotoč brutálních výslechů, jež vyvrcholí brutálními popravami nevinných. Podobenství o zlovolných manipulacích a uměle vyvolaném strachu, situované do počátku sedmnáctého století, připomíná slavný český film Kladivo na čarodějnice.

Premiéra: pondělí, 8. března ve 22:00 hod.


Rocky

Legendární boxerské drama z roku 1976 odstartovalo hvězdnou popularitu jeho protagonisty. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) se protlouká jako nájemný bouchač a náhodou je vybrán, aby vybojoval profesionální utkání s šampiónem Apollem Creedem. Zdánlivý outsider začne tvrdě trénovat a v ringu nakonec vzdoruje soupeři celých patnáct kol... Příběh o síle vůle vznikl s relativně skromným rozpočtem a na svou dobu byl originálně nasnímaný. Scénář napsal Sylvester Stallone, režii měl John G. Avildsen. Hrdina úspěšného filmu, oceněného třemi Oscary (za film, režii a střih), se vrátil na plátno v několika pokračováních.

Premiéra: pátek, 12. března ve 20:00 hod.


Diana: Poslední cesta

Koprodukční drama v režii Johna Stricklanda rozvíjí konspirační teorie kolem smrti princezny Diany, která zahynula v srpnu 1997 při autonehodě v Paříži. Hrdinkou je idealistka Rachel, která pracovala pro Červený kříž a stejně jako Diana bojovala proti užívání nášlapných min. Ambiciózní žena, jež působí jako novinářka, odmítá přijmout oficiální vysvětlení princeznina konce. S pomocí bývalého partnera, důstojníka francouzské policie, odhalí alarmující fakta ohledně zbrojařské lobby...

Premiéra: úterý, 16. března ve 20:00 hod.


Tom Jones

Titulním hrdinou úsměvného průhledu do prostředí londýnské smetánky osmnáctého století je nemanželský syn služky. Inteligentní a šarmantní Tom Jones (Albert Finney) nemá žádné zábrany a miluje půvabnou Sophii (Susannah Yorková). Dívka se má ale provdat za svého urozeného nevlastního bratra, který se tak stane Tomovým úhlavním sokem. Lehkomyslný mladík v důsledku intrik málem skončí na popravišti... Výpravná podívaná v režii Tonyho Richardsona, inspirovaná románem Henryho Fieldinga, získala čtyři Oscary - za film, režii, adaptovaný scénář a hudbu.

Premiéra: pátek, 19. března ve 20:00 hod.


Moskva na Hudsonu

Saxofonista Vladimír Ivanov (Robin Williams) pracuje v moskevském cirkusu a spolu s ním absolvuje zájezd do New Yorku. Ve světě plném netušených lákadel, reprezentovaným obchodním domem Bloomingdale, se muzikant rozhodne k emigraci. Té nezabrání ani všudypřítomní agenti KGB, zmatený cizinec se však musí vyrovnávat s existencí v harlemském provizóriu i s dalšími netušenými nástrahami... Hořkou komedii o problémech přistěhovalců natočil v roce 1984 režisér Paul Mazursky.

Premiéra: úterý, 23. března ve 20:00 hod.


Canterburské povídky

Satirické morality, pocházející ze 14. století, těží z lidového humoru a svérázné plebejské moudrosti. Staly se druhou klasickou předlohou, kterou režisér Pier Paolo Pasolini (1922 - 1975) adaptoval v rámci volné Trilogie života. Středověkou látku si znovu přizpůsobil vlastní estetice, využívající naturalistických obrazů lidské přirozenosti i otevřeného líčení erotiky. Pasolini si v této provokativní antimoralitě zahrál autora předlohy Geoffreyho Chaucera. Jako třetí část zmíněného triptychu natočil alegorie Saló aneb 120 dnů Sodomy, demonstrující zvrácenost fašismu.

Premiéra: pondělí, 29. března ve 22:00 hod.


Dekameron

Eroticky laděné příběhy obyčejných lidí i šlechticů z dob vrcholné renesance napsal Giovanni Boccaccio. Tyto pikantní morality Pasolini převedl na plátno jako první část své volné trilogie. Úvodní části filmu dominuje postava chmatáka a vraha Ciappeletta (Franco Citti), který se stane protagonistou historky o svatořečení lumpa. Ve druhé polovině mozaiky, prodchnuté originální výtvarností, se objevuje figura Giottova žáka, kterého ztvárnil sám režisér.

Premiéra: pondělí, 29. března ve 23:50 hod.


Nikdy jsem nezpíval svému otci

Gene Garrison (Gene Hackman) žil dlouho u rodičů a spřádá plán, jak se vymanit z jejich vlivu. Hlavní překážkou je jeho nevraživý otec (Melvyn Douglas), od kterého nikdy neslyšel uznání. Vzdorovitý mladý muž si najde partnerku na druhé straně země a odejde s ní pryč. Smrt matky, ho ale ještě před svatbou přiměje k návratu... Drama o generačních střetech, nominované na tři Oscary, natočil v roce 1970 režisér Gilbert Cates. Hlavní ženské role ztvárnily Dorothy Stickneyová a Estelle Parsonsová.

Premiéra: úterý, 30. března ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 22. 2. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
23.02.2010 • Trojka v 7. týždni s historicky najlepšou sledovanosťou
19.02.2010 • AXN v březnu 2010
17.02.2010 • Hokej Česko - Slovensko vo štvrtok ráno na Dvojke a na Trojke (HD)
16.02.2010 • JIM JAM od 15. 2. v novém kabátě
15.02.2010 • Programové tipy HBO na březen
12.02.2010 • TA3 mení vysielacie časy počas olympiády

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist