Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 09:25:15   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká asociace elektronických komunikací uspořádá každoroční výroční konferenci

  Autor: PR Press ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 25.02.2010


Hlavním tématem letošní výroční konference bude „placený obsah sítí a služeb elektronických komunikací“. Další témata se budou týkat reformy regulačního rámce pro elektronické komunikace a transpozice směrnice EP a Rady o audiovizuálních mediálních službách.


Česká asociace elektronických komunikací (ČAEK) uspořádá ve dnech 27. a 28. dubna 2010 v hotelu Crowne Plaza v Praze každoroční výroční konferenci. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „placený obsah sítí a služeb elektronických komunikací“ a dále reforma regulačního rámce pro elektronické komunikací a transpozice směrnice EP a Rady o audiovizuálních mediálních službách.


Program konference je rozdělen do několika tématických bloků:

• Reforma evropského předpisového rámce pro elektronické komunikace a transpozice nových právních předpisů EP a Rady do českého práva

• Rozvoj Internetu v ČR aneb: Digitální Česko

• Obsah služeb mobilních komunikací – další rozvoj a perspektivy

• Placený obsah a ochrana obsahu služeb elektronických komunikací a služeb informační společnosti

• Digitální svět

• Obsah služeb elektronických komunikací: Lze účelně oddělovat (tj. mám smysl oddělovat) ochranu obsahu služeb elektronických komunikací od zajišťování služeb elektronických komunikací a služeb informační společnosti?


Výběhem klíčového tématu se pořadače výroční konference ČAEK rozhodl orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací. Výroční konference ČAEK je určena všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v také odborníkům a veřejnosti.

Nad konferencí převzali záštitu ministr vnitra Martin Pecina a rektor ČVUT v Praze prof. Václav Havlíček.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovaly již téměř dvě stovky účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.


O asociaci ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb a operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými a přidruženými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, RIO Media, SELF servis, SATT, AT&T Global Network Services Czech Republik, České Radiokomunikace, JD Production, NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří, ELTRIS, Chello Central Europe, IKO Cable a Skylink. ČAEK dále sdružuje zahraniční dodavatele programů pro český trh kabelového vysílání.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně působí v asociaci CABLE EUROPE (Evropské asociaci kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.


Česká asociace elektronických komunikací o. s., 25. 2. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
21.01.2010 • Satelitní platformy Skylink a CS Link společně překonaly v ČR hranici jednoho miliónu uživatelů na orbitální pozici ASTRA 23,5 stupně východně [ 3 ]
31.12.2009 • PF 2010 [ 4 ]
11.12.2009 • Krátkodobý výpadok televízneho vysielania dňa 11.12.2009
01.12.2009 • Výhercovia súťaže Skylink [ 1 ]
20.11.2009 • UPC vyhlašuje výběrové řízení na přesměrování parabol zákazníků z Astry na Thor [ 1 ]
31.10.2009 • UPC varuje veřejnost před pokusem o finanční podvod využívající jméno a logo společnosti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist