THE PACIFIC od 15. března na HBO
Autor: PR Press HBO , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 26.02.2010
HBO uvede nejdražší seriál všech dob z dílny Toma Hankse a Stevena Spielberga. Úvodní epizoda dlouho očekávaného seriálu THE PACIFIC, natočeného v produkci Toma Hankse, Stevena Spielberga a Garyho Goetzmana, odstartuje na HBO v pondělí 15. března ve 20 hodin. Další epizody této strhující ságy s rekordním rozpočtem 200 miliónů dolarů budou uvedeny ve stejném čase během následujících pondělků.


Desetidílné dobrodružství, jež oživuje peklo válečného konfliktu v Tichomoří, vstoupí na obrazovky současně v mnoha zemích celého světa. Česká premiéra na HBO se uskuteční následující den po jeho nedělním uvedení v USA. Jednotlivé epizody budou bezprostředně po jejich premiérách na HBO pravidelně zařazovány do „videotéky“ na kanálu HBO Digital.

Seriál The Pacific se natáčel od srpna 2007 do května 2008, převážně v australských lokacích. Jednotlivé epizody režírovali Tim Van Patten, David Nutter, Jeremy Podeswa, Graham Yost, Carl Franklin a Tony To.Trojici hrdinů tohoto drsného dobrodružství ztvárnili James Badge Dale (svobodník Robert Leckie), Joe Mazello (svobodník Eugene Sledge) a Jon Seda (četař John Basilone).

Unikátní dílo líčí střetnutí amerických jednotek s nepřáteli v džungli ostrova Guadalcanal, potyčky v neprostupných lesích Cape Glouchesteru i tvrdé boje v Iwo Jimě. Zobrazuje také krvavé konflikty na Okinawě i návrat vyčerpaných mužů do vlasti po japonské kapitulaci. Vypráví i o fyzických a psychických útrapách vojáků, kteří se často ocitali na dně svých sil. Dva ze tří hrdinů této velkolepé kroniky se bojů osobně zúčastnili a o svých zážitcích napsali autentická svědectví. Výsledkem je dosud nevídaný pohled na válku i drásavý průhled do duší jejích účastníků.

Špičkově natočené dílo, realizované ve společnostech DreamWorks, HBO Films a Playtone, vzniklo podle knižních předloh Eugena Sledge (With the Old Breed) a Roberta Leckieho (Helmet for My Pillow). Druhá ze zmíněných knih poprvé vyšla v roce 1957 a stala se jedním z prvních amerických bestsellerů o druhé světové válce.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV a CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Intelsat 10-02 na pozici 1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


Pavla Brožková, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic a redakce satCentrum, 26. 2. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3821/the-pacific-od-15-brezna-na-hbo/