On line přenos startu satelitu ASTRA 3B
Autor: PR Press PRAM , e-mail: info@pram.cz Přidané: 24.03.2010

Společnost SES ASTRA vypustí v pátek 26. března na geostacionární dráhu nový telekomunikační satelit ASTRA 3B. Tento nový satelit bude umístěn na pozici 23,5E, kde výrazně rozšíří vysílací kapacitu i samotné pokrytí.



Vlastní start telekomunikační družice ASTRA 3B, který se uskuteční z Francouzské Guyany, je možné sledovat v pátek 26. března 2010 v přímém přenosu na stránce www.videocorner.tv/videocorner2/live_flv/index.php. Přenos začíná ve 22:43 našeho času a vlastní start nosné rakety Ariane 5 nesoucí družici ASTRA 3B by se měl uskutečnit přesně v 23:03 našeho času.

Vypuštěním nové telekomunikační družice pracující na pozici 23,5E dojde k významnému posílení kapacity a pokrytí satelitní pozice určené pro Českou republiku! Z této pozice přijímají signál televizní diváci satelitních platforem Skylink a CS Link, kterých je v současné době více jak jeden milión.

Další informace k startu ASTRA 3B je pak možné získat na blogu společnosti SES ASTRA, ke kterému se dostanete po registraci na http://www.ses-astra.com/business/en/astra-3b/registration/index.php.

Adresa vlastního blogu: http://www.ses-astra.com/business/en/extranet/blog-astra-3b/index.php.


Marek Němec, Key Account Manager, PRAM Consulting s. r. o.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3859/on-line-prenos-startu-satelitu-astra-3b/