Prima COOL slaví první narozeniny
Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.04.2010
TV kanál Prima COOL má za sebou první rok svého vysílání. Za tu dobu nejen rozšířil své vysílání až do brzkých ranních hodin, ale zejména odvysílal množství nejrůznějších druhů pořadů, včetně přímých přenosů. Především ve sféře seriálů má za sebou celou řadu premiér. Jedná se o seriály, z nichž některé jsou pro diváka zcela nové, ale také najdeme i osvědčené tituly a jejich nová pokračování.


Sledovanost i podíl na trhu Prima COOL v dlouhodobém trendu stabilně rostou. Významný nárůst byl patrný zejména v lednu 2010, a to hlavně díky nově zařazenému seriálu Simpsonovi a naší stálici Faktor strachu. Ve své cílové skupině 15-40 dokonce ve všech 3 měsících od začátku roku 2010 dosahuje Prima COOL největší sledovanosti i podílu na trhu v rámci nových digitálních kanálů.

Záměr oslovit diváka, který má rád akčnost, dobrodružství, záhady a humor, potvrdila Prima COOL svou programovou nabídkou. Ta skutečně oproti ostatním TV stanicím přilákala vysoký podíl v mladší cílové skupině. Mezi diváky stabilně převažují muži, v poslední době však ženského publika přibývá.

Hitparáda pořadů, které si diváci oblíbili, se vcelku ustálila. Úspěšné bylo hned zvolení animované Futuramy jako vlajkové lodi programu. Slot kolem 19. hod. tak již neodmyslitelně patří příznivcům animovaného humoru, v dnešní době zejména světoznámé rodině Simpsonových. K velmi sledovaným patří stále také přímé přenosy fotbalové Premier League. Oblíbenost upířích seriálů přebrala po titulu Angel další ochránkyně, tentokrát Buffy, přemožitelka upírů. Své příznivce si vydobyly i tzv. COOL movies, vysílané o víkendu. Divácky nejsledovanější však jednoznačně zůstává americká reality show Faktor strachu.

Příznivci zábavy se již naučili zapínat pravidelně Prima COOL mezi 21-22 hod., kde se seznamují se světovými jedničkami v oblasti sitcomů, jako jsou např. Jmenuju se Earl, Jak jsem poznal vaši matku nebo Studio 30 Rock. To však není jediný slot, kdy se mohou diváci pobavit. Humor se prolíná celým vysíláním, a to jak v dalších sitcomech, např. Pobřežní lýtka, Spolužáci, Frasier, tak v obsahu jiných pořadů. Humor např. neztrácel pořad Brainiac, kde diváci ocenili jeho spojení s „vědeckými pokusy“, a ani nejznámější motoristický magazín Top Gear, ve kterém se prolíná nadsázka projevu moderátorů s atraktivními záběry.

Příznivci záhad a tajemna zase oceňují seriály, které nahlížejí za možnou realitu dnešního světa. Za všechny jmenujme např. Lovci duchů, Agentura Jasno nebo Dům loutek.

V dubnu obohatí programovou nabídku dva nové tituly: Polda z Marsu a Ted a spol. s kvalitním hereckým obsazením.

První ze jmenovaných potěší od 8. 4. milovníky detektivního napětí – a dojde i na tajemný přesun v čase. Seriál, v němž zazní nepřeberné množství hitů 70. let 20. stol. v čele s písní Life on Mars od Davida Bowieho, se bude pravidelně objevovat na Prima COOL od pondělí do čtvrtka ve 20.15 hod.

Druhý titul, který startuje 19. 4., zase potěší ty, kteří se rádi baví u kvalitních sitcomů. Od pondělí do čtvrtka ve 21.30 se budou bavit návštěvami nadnárodní korporace, která je schopna vyrobit snad vše.

A jak oslaví Prima COOL své dnešní narozeniny? Jak jinak než po svém. Gratulovat této stanici přijde ve 22.00 Arnold Schwarzenegger ve filmu Predátor.


V Praze dne 1. 4. 2010, Jana Kocová, tisková mluvčí

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3877/prima-cool-slavi-prvni-narozeniny/