V květnu odstartuje paket CS TV
Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 19.04.2010
Na zpáteční cestě z kopce Kamzík, kde v televizní věži proběhla tisková konference Skylinku, jsem se stavil v bratislavské centrále společnosti FILM EUROPE na Matúškově ulici, abych zjistil další podrobnosti ke květnovému startu balíku tematických programů CS TV.


Distribuční společnost FILM EUROPE známe spíše jako SPI International Czech Republic & Slovakia. Ta už několik let úspěšně přináší filmové příběhy do kin, video půjčoven, placených i volných televizí v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku. Je i největším nákupcem a distributorem nezávislých filmů ve střední Evropě.

Společnost filmy produkuje, koprodukuje, financuje a distribuuje, je stabilním partnerem předních světových distribučních společností jako např. Miramax, Canal Plus, Intermedia, Summit, Senator. Společnost podporuje všechny významné filmové festivaly v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a v Polsku. Stará se též o studenty filmu a umění.

Na satelitu, v kabelových sítích a v sítích IPTV společnost nabízí filmové kanály FILMBOX, FILMBOX HD, FILMBOX EXTRA (dříve NONSTOP KINO), FILMBOX FAMILY, KINO CS (dříve NOSTALGIA) a DOKU CS.


Od května FILM EUROPE vytvoří programový paket, který pojmenovala CS TV.

Součástí paketu bude kanál české a slovenské filmové klasiky KINO CS, kanál českých a slovenských dokumentů DOKU CS a televizní kanál české a slovenské „oldies“ hudby MUZIKA CS, kterou doplní široká nabídka filmů „na vyžádání“ CS VOD. Projekt bude mít své internetové stránky na www.cs-tv.eu.

Přestože jsem měl možnost proniknout trochu více do zákulisí přípravy těchto určitě zajímavých tematických kanálů a mluvit s tvůrci programové nabídky včetně hudebního dramaturga kanálu MUZIKA CS, vzhledem k tomu, že společnost FILM EUROPE připravuje vlastní tiskovku a prezentaci v Praze, mohu zatím přiblížit jen stručně základní charakteristiky programů (ovšem KINO CS a DOKU CS už znáte z vysílání na satelitu či v kabelu).

Projekt CS TV bude totiž podrobně prezentován na výroční konferenci České asociace elektronických komunikací (ČEAK), tisková konference se uskuteční v úterý 27. dubna 2010 od 11:30 hod. v hotelu Crown Plaza, Koulova 15, Praha 6, v salónku Jitka. Redakce satCentrum se této akce zúčastní a přinese další podrobnosti, na květen už také máme předběžně domluvený chat online, kde budete mít možnost se zeptat na cokoliv, týkajícího se tohoto paketu i dalších aktivit FILM EUROPE.


Stručná charakteristika nabídky CS TV:

KINO CS

- Nejlepší česká a slovenská filmová klasika
- Československá filmová produkce 60. – 90. Let
- Díla současné české a slovenské kinematografie
- Všechny filmové žánry
- Více než 350 filmů ročně
- Další informace na www.kinocs.cz


DOKU CS

- První televizní kanál českých a slovenských dokumentů
- Nostalgické vzpomínky, ale i aktuální kontroverze
- Archivní zlatý fond v jedinečné televizní premiéře
- Současná dokumentární tvorba od známých domácích tvůrců
- Krátké a celovečerní dokumenty
- Více než 500 dokumentů ročně
- Další informace na www.dokucs.cz


MUZIKA CS

- První televizní kanál české a slovenské „oldies“ muziky
- Nejlepší československá hudební nostalgie
- Zastoupení všech hudebních žánrů
- Populární i alternativní scéna starého Československa
- Záznamy z konzertů domácích hvězd
- Hudba z československých filmů
- Další informace na www.muzikacs.cz


CS TV doplňuje široká nabídka CS VOD

- Více než 1000 celovečerních filmů
- Více než 500 dokumentů
- Další informace budou později na www.cs-vod.eu


Úplné měsíční programové přehledy (nejen) uvedených stanic si můžete, včetně podrobných popisů - synopsí, stáhnout na našem webu v sekci TV download.


Václav Hrubec, redakce satCentrum, 19. 4. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3915/v-kvetnu-odstartuje-paket-cs-tv/