Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 01:24:48   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Komentár Discovery o DTH platformách v Európe

  Autor: K.Bek, Discovery Network CE , e-mail: info@discovery-europe.com Přidané: 03.05.2010



Pre ľudí z TV priemyslu mnohé anglické výrazy ako sky, canal, direct, alebo digital už dávno stratili svoj pôvodný význam. Existuje veľa predmetov alebo spoločností, ktoré boli pomenované takýmito názvami a stali sa skutočnými ikonami dnešných technológií (najznámejším príkladom je asi firma Apple).


Ak by sme chceli vypátrať pôvod týchto úspechov, museli by sme zájsť až 20 rokov naspäť do doby, kedy internet bol ešte len v plienkach a digitalizácia prestavovala vzdialenú budúcnosť. Avšak väčšina z dnešných najdôležitejších satelitných platforiem začala fungovať koncom 90-tych rokov. V roku 1998 spoločnosť BSkyB spustila Sky Digital - digitálnu platformu známu ako Sky. V súčasnej dobe Sky vedie rebríček najväčších európskych DTH operátorov, v ktorom si svoje pevné pozície držia i Digi TV alebo Cyfrowy Polsat.

Sky sa stala vzorom pre väčšinu európskych spoločností a je mnoho faktorov, ktoré prispeli k úspechu tejto satelitnej jednotky, vrátane konkurenčnej výhody prvého hráča na trhu.

Vodcovia na trhu platenej TV sú zvyčajne viac ako len TV operátori, v mnohých prípadoch sú tiež vlastníkmi, spoluvlastníkmi TV staníc, alebo producentmi. Je pre nich dôležité, aby mohli ošetriť svoje výhradné práva, a to najmä autorské práva vo vzťahu k športovém alebo filmovému obsahu, aby mohli získať konkurenčnú výhodu. Trhová odlišnosť je napokon, najdôležitejším faktorom v tejto hre.

TV platformy fungujúce v západnej Európe spočiatku zameriavali svoje úsilie na zákazníkov, ktorí im zabezpečili najvyššie ARPU (priemerný výnos na zákazníka). Neskôr začali ponúkať lacnejšie TV balíčky určené menej majetným a tak získali požadovaný rast. V strednej Európe sme zaznamenali opačný jav. Spoločnosti vyvinuli množstvo aktivít, aby si získali vernosť čo najväčšieho počtu predplatiteľov a obmedzili ich odchod ku konkurencii. Keď predávate akýkoľvek produkt, zvyčajne predávate kombináciu zákazníkovho sna a svojej vlastnej vízie. Vyzerá to tak, že najväčší DTH operátori veľmi dobre rozumejú tomuto pravidlu. Počas posledných piatich rokov koncentrovali svoje úsilie do posilnenia svojej pozície a vybudovania reputácie technologických lídrov, minuli množstvo peňazí na rozšírenie svojich portfólií, aby predbehli konkurenciu. V niektorých, nie mnohých prípadoch, k budovaniu dobrého mena výrazne prispel vývoj HD TV a distribúcia PRP dekodérov.

Z tohto pohľadu je zrejmé, že mnohí európsky satelitní operátori chcú použiť rovnaký recept na úspech ako veľkí hráči. Prirodzene, nechcú otvárať dvere, ktoré sú už otvorené, ani objavovať oblasti, ktoré už sú dávno známe. Avšak vzhľadom na fakt, že trh platených TV je v našej časti sveta silno konkurenčný, zaslúžia si takéto spoločnosti náš obdiv.

Keď porovnávame viac ako stovku platených TV staníc ponúkaných v Poľsku s napríklad viac ako šesťsto staníc, ktoré ponúka Sky, musíme si položiť otázku, ako by sme takúto ponuku vedeli vybudovať v našich podmienkach? Ako by sme vedeli zaradiť toľko staníc do TV balíkov a predať ich tak, aby priniesli zisk a zabezpečili stabilný vývoj našej platformy? Záver, že udržať súčasné status quo je najlepšia stratégia, je vlastne iba krok späť. „Najlepší biznis je showbiznis“ - táto myšlienka by sa mala stať najdôležitejším elementom nášho podnikateľského myslenia. V každom prípade, vyzerá to tak, že najlepšia časť TV dobrodružstva je ešte len pred nami.


Karol Bek, Senior Affiliate Sales Manager Poland, Czech Rep. & Slovakia, Discovery Networks Central Europe


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.05.2010 • Viasat Nature začal vysílat v platformě Skylink [ 3 ]
04.05.2010 • Hallmark Channel v nabídce CS Link [ 1 ]
03.05.2010 • Televízia Lux oslavuje druhé narodeniny [ 2 ]
03.05.2010 • Proces stěhování služby UPC Direct z Astry na Thor byl zahájen [ 1 ]
03.05.2010 • Reakcia na zavádzajúce výroky z besedy spoločnosti T-Com [ 3 ]
30.04.2010 • Ceny UPC Direct se od 1. 5. 2010 nemění, lze objednat i nové balíčky vč. HD

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  :bad::bad::bad::bad::bad: 

16.05.2010 15:41 • ® Buddy
Dávam 5 prtstov dolu takémuto nezmyslu! Jednak je to nič nehovoriaci text, čiže jeho čítanie je totálna strata času, text pôsobí ako naskladané slová podľa nejakého generátora náhodných čísel!
A hovorí to človek z firmy ktorá síce produkuje skvelý balík programov, ale súčasne má asi na svedomí vypadnutie Discovery z ponuky Orange Fiber TV. Nikto mi to nepotvrdil, ale mám jasné známky toho že Discovery vypadlo kvôli zvýšeniu ceny ktorú Orange nebol ochotný zaplatiť. Otázka je či sa jednalo o tak výrazné zvýšenie že si to Orange v rámci paušálov ktoré im ľudia platia nemohol dovoliť alebo je na vine Orange a zvýšenie nebolo tak výrazné.
V každom prípade:
:bad::bad::bad::bad::bad: :mad::mad::mad:
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist