Satelitní přijímače Homecast s certifikovaným dekodérem CryptoWorks zaručí provoz i s novými ICE kartami
Autor: PR ALLCOM , e-mail: info@allcom.cz Přidané: 12.05.2010
V průběhu června začne společnost Skylink na trh dodávat nové ICE karty v nejnovější verzi Irdeto Premium. V této souvislosti tak mohou nastat vážné a možná neřešitelné problémy u satelitních přijímačů s dekodérem bez oficiální licence CryptoWorksTM. Prodejci ani majitelé certifikovaných přijímačů s dekodéry CryptoWorksTM se však nemusejí ničeho obávat.


Přijímače Homecast s certifikovaným dekodérem CW budou fungovat i s novými ICE kartami.

„Donedávna jsme společně s výrobci a importéry testovali kompatibilitu satelitních přijímačů s ICE kartami. Výsledky ukázaly, že v přístrojích s certifikovanými dekodéry, kde je příslušný systém správně implementován, fungují nové ICE karty bez problémů. To se týká mimo jiné také přijímačů Homecast jejichž výhradním distributorem v ČR je společnost ALLCOM,“ říká Jaromír Glisník, výkonný ředitel společnosti TradeTec, která provozuje satelitní platformu Skylink.

Příchod nových ICE karet však neznamená, že by měl Skylink v úmyslu vypnout systém CryptoWorks či měnit stávající přístupové karty. Systém CryptoWorks je společností Irdeto garantován minimálně do 31. 12. 2012 a ani pak se nepočítá s jeho vypnutím. Ten může řádně fungovat ještě dlouhou řadu let.

Nové ICE karty, které Skylink začne na trh dodávat v průběhu června 2010, budou fungovat jak v přijímačích s dekodéry CryptoWorksTM tak i v přijímačích s dekodéry Irdeto PI-sys.

Velmi vážné a možná i neřešitelné problémy mohou nastat majitelům satelitních přijímačů s dekodéry bez oficiální licence CryptoWorksTM, tedy těm, jejichž přijímače nebyly certifikovány Irdetem a testovány Skylinkem.


Daniel Sládek, Ředitel společnosti, Allcom, spol. s r.o.

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3966/satelitni-prijimace-homecast-s-certifikovanym-dekoderem-cryptoworks-zaruci-provoz-i-s-novymi-ice-kartami/