ARD ukončí šíření signálu z družice Hot Bird společnosti Eutelsat
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik@seznam.cz Přidané: 02.06.2010

Německý veřejnoprávní vysílatel ARD po důkladném zvážení ukončí spolupráci se satelitním operátorem Eutelsat a proto při zahájení programu dne 8. 6. 2010 (v 05:30 hod.) bude ukončeno šíření programu ARD - Das Erste z družice Hotbird 8 na orbitální pozici 13° východně.


Příjem programu ARD - Das Erste bude i nadále možný z družice Astra 1H na orbitální pozici 19,2° východně, kmitočet 11,837 GHz, Symbol Rate 27500 kSym/s, FEC 3/4.

Mluvčí ARD pro server Digitální televize (DIGITAL FERNSEHEN) k tomu uvedla, že poptávka po programu z družice Eutelsat Hotbird 8 je prostě příliš nízká. "Naše informace jsou založeny na údajích z televizního panelu AGF/GfK, jejichž základnu tvoří soukromé domácnosti v Německu vybavené televizorem. Podle toho přijímá jen 30 tisíc domácností s televizorem v Německu program Das Erste výhradně prostřednictvím družice Eutelsat", řekla mluvčí ARD.

To je 0,1 % je a to je zřejmě příliš málo, aby bylo možné dále provozovat drahé satelitní vysílání. "Úspory, které se vypnutím docílí, se dají vyčíslit větší šestimístnou částkou (Eur)", uvedla mluvčí ARD.


S využitím zdroje: [mw], Digitalfernsehen.de, 2. 6. 2010, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/3997/ard-ukonci-sireni-signalu-z-druzice-hot-bird-spolecnosti-eutelsat/