MS ve fotbalu 2010 v ČT: Vysoké rozlišení a prostorový zvuk
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 04.06.2010

Fotbalový šampionát v České televizi – u obrazovky jako na stadionu! Od 11. 6. do 11. 7. 2010 sledujte na ČT2 a ČT4, současně i na ČT HD v nativním vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.0. Zavítejte také na speciální web www.msfotbal.cz



Na ČT HD nativní vysoké rozlišení a zvuk Dolby Digital 5.0

Česká televize připravuje pro fotbalové fanoušky audiovizuální delikatesu. Mistrovství světa ve fotbalu 2010 jim zprostředkuje na programech ČT2 a ČT4, současně vždy i na ČT HD – v této distribuci bude k dispozici jedinečná podívaná v nativním vysokém rozlišení HD doplněná navíc o prostorový zvuk Dolby Digital 5.0 (ten je garantován při příjmu z družice Astra 1G).

ČT HD standardně přebírá od soboty do čtvrtku vysílání ČT1 a v pátek vysílání ČT2 ve vysokém rozlišení (přepínání mezi programy probíhá vždy v 05:00 hodin). Během mistrovství světa, od pátku 11. června do neděle 11. července 2010, bude schéma přepínání na ČT HD rozvrženo zejména mezi ČT4 a ČT2 – podle toho, který program bude vysílat atraktivní utkání (viz tabulka níže). Od 12. 7. 2010 se pak ČT HD vrátí zpět ke standardnímu režimu.


Redakce sportu ČT v akci

Menu České televize k MS ve fotbalu 2010 nabídne úctyhodných 64 utkání, samozřejmě i slavnostní zahajovací ceremoniál a denně od 23:30 hodin bude na ČT4 připraven přehledný souhrn nejdůležitějších okamžiků dne v podobě sestřihů doplněných o zajímavé rozhovory.

Atmosféru přímo ze stadionů v Jihoafrické republice divákům České televize přiblíží komentátoři Pavel Čapek, Jaromír Bosák a Ondřej Lípa. Ty čeká v Africe nejen reportérský, ale i cestovní maratón. Města, kde budou jednotlivá utkání probíhat, jsou od sebe vzdálená až tisíc kilometrů.

V Praze budou vysílání z Mistrovství světa připravovat dvě produkční skupiny. Některé zápasy budou pokryty komentářem z Kavčích hor, kde k mikrofonu usednou Jiří Štěpán, David Kalous, Radek Bauer a také Vlastimil Vlášek a David Kozohorský, kteří se spolu s Karlem Divišem podělí o moderátorskou taktovku Studia fotbal. To se stane neodmyslitelným doplňkem každého z přímých přenosů. Zavítají do něj fotbaloví experti, aby se podělili o své zasvěcené názory na dané utkání. Návštěvu již potvrdili Vladimír Šmicer, Karel Poborský a Patrik Berger, pozváni byli i Pavel Nedvěd a Petr Čech. Mezi hosty dále budou Josef Csaplár, Radek Bejbl, Pavel Kuka a další osobnosti naší fotbalové scény.


Internetový speciál www.msfotbal.cz

Česká televize bude žít Mistrovstvím světa ve fotbalu 2010 nejen ve svém televizním vysílání, ale také na internetu. Na speciálních stránkách www.msfotbal.cz ČT nabídne především internetové vysílání všech zápasů a kompletní videoarchiv. Ten umožní v každém záznamu bleskově vyhledat a jedním kliknutím ihned přehrát nejzajímavější momenty, zejména góly. V on-line přehrávači totiž budou tyto významné okamžiky zvýrazněné speciálními značkami na časové ose.

Dále bude pro návštěvníky webu www.msfotbal.cz nachystána Galerie gólů plná fotografií a videí. Hlasem v anketě o nejlepší gól šampionátu se navíc lidé budou moci zařadit do soutěže o hodnotné ceny – fotbalové počítačové hry (pro platformu dle vlastního výběru) a nejnovější model špičkové herní konzole.

Na www.msfotbal.cz samozřejmě nebude chybět ani obsáhlý textový i fotografický zpravodajský servis doplněný o blogy komentátorů ČT s jejich exkluzivními postřehy z Jihoafrické republiky.


ČT HD: Schéma přepínání mezi programy v průběhu MS ve fotbalu 2010 (11. 6. – 11. 7. 2010)

Kompletní rozpis zápasů vysílaných v jednotlivé dny najdete zde.

Plán vysílání ČT HD je divákům k dispozici na webu České televize v rubrice TV program, respektive na přímé adrese: www.ceskatelevize.cz/hd. Technické podrobnosti o možnostech příjmu ČT HD lze získat v internetovém speciálu České televize k digitalizaci www.digict.cz v rubrice ČT HD: Vysoké rozlišení obrazu.


Štěpán Janda, Tiskový útvar ČT, 3. 6. 2010


Doplnění redakce satCentru:

ČT HD, vysílání České televize ve vysokém rozlišení, naladíme od 10. 5. 2010 na novém transponderu 11,973 V družice Astra 1G.


Technické údaje pro příjem ČT HD:

satelit: Astra 1G
orbitální pozice: 23,5° východně
transponder: č. 3.214
pozice: 23,5° východně
frekvence: 11.973,00 MHz
polarizace: vertikální
symbolová rychlost: 27 500 kSym/s
FEC: 5/6
modulace: DVB-S/QPSK
kódování: CryptoWorks (karty providerů Media Vision/CS Link/diGITALlink a Skylink/Trade and Technology/Czechlink)
přijímací anténa: doporučen minimální průměr 60 cm


Redakce satCentrum, 3. 6. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4002/ms-ve-fotbalu-2010-v-ct-vysoke-rozliseni-a-prostorovy-zvuk/