Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 09:12:12   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Slavnostní zahajovací koncert MS ve fotbalu JAR 2010 na ČT HD

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.06.2010


Česká televize odvysílá přímým přenosem slavnostní zahajovací koncert MS ve fotbalu JAR 2010 – ve čtvrtek 10. 6. 2010 od 20:00 hodin na ČT4, současně i na ČT HD ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem. Sledujte senzační hudební show s řadou světových i afrických hvězd: Black Eyed Peas, Alicia Keys, John Legend, Shakira, Juanes, K'Naan ...


Mistrovství světa ve fotbalu JAR 2010, odehrávající se historicky poprvé na africkém kontinentu, odstartuje prvními zápasy v pátek 11. června 2010. Šampionát bude slavnostně zahájen již v předvečer monstrózním koncertem, který organizátoři neváhají označit za dosud největší událost zábavního průmyslu v Africe. Na předměstí Johannesburgu vystoupí 10. června 2010 od osmi večer zvučná jména světového showbusinessu i významní afričtí hudebníci.

Společně s nimi se v záři reflektorů objeví fotbalové legendy současnosti i minulosti a další celebrity. Show bude sledovat na stadionu v Soweto až 30 000 lidí a další miliony diváků v živém vysílání řady světových televizních společností včetně České televize.

Česká televize nabídne přímý přenos bezmála tříhodinového megakoncertu ve čtvrtek 10. 6. 2010 od 20:00 hodin na programu ČT4 a současně také na ČT HD – v této distribuci si diváci vychutnají slavnostní zahájení fotbalového mistrovství ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.0 (ten je garantován při příjmu ze satelitu Astra 1G).

Line-up zahajovacího koncertu slibuje pestrý hudební zážitek. Fanoušci se mohou těšit na řadou cen Grammy ověnčenou hip hopovou formaci Black Eyed Peas. Z USA přiletí i neméně úspěšní hudebníci a zpěváci Alicia Keys a John Legend. Zpívat budou rovněž ve světových hitparádách bodující rodáci z Kolumbie Shakira a Juanes. Z Kanady zavítá na svůj rodný kontinent původem Somálec – rapper, zpěvák a instrumentalista – K'Naan. Z domácích se představí rocková kapela Blk Jks, pop rocková parta The Parlotones, dále trumpetista, skladatel a zpěvák Hugh Masekela i hudebník a zpěvák Vusi Mahlasela.

Kořeny „černého kontinentu“ uctí svými vystoupeními skupina Freshlyground z Kapského Města, sbor mladých talentovaných zpěváků ze Soweto kombinující tradiční jihoafrickou hudbu, jazz a pop Mzansi Youth Choir a také gospelový sbor Soweto Gospel Choir. Na pódiu stane zpěvačka a autorka z Beninské republiky Angélique Kidjo a z Mali dorazí dvojice nevidomých muzikantů Amadou & Mariam, zpěvák a kytarista Vieux Farka Touré a konečně Tinariwen, hudebníci z berberského kmene Tuaregů obývajících Saharu.

Česká televize bude od 11. 6. do 11. 7. 2010 vysílat z Mistrovství světa ve fotbalu JAR 2010 všech 64 zápasů. Fotbaloví fanoušci je budou sledovat na programech ČT4 a ČT2, na ČT HD si je budou moci užít stejně jako zahajovací koncert ve vysokém rozlišení a s prostorovým zvukem. Na ČT4 bude navíc denně od 23:30 hodin připraven přehledný souhrn nejdůležitějších okamžiků dne v podobě sestřihů doplněných o zajímavé rozhovory.

Česká televize bude žít fotbalovým šampionátem nejen ve svém televizním vysílání, ale také na speciálních internetových stránkách www.msfotbal.cz. Na jejich návštěvníky čeká živé internetové vysílání i pokročilý videoarchiv, Galerie gólů se soutěží o hodnotné ceny, blogy komentátorů ČT a samozřejmě kompletní zpravodajský servis.


Štěpán Janda, Tiskový útvar ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.06.2010 • STV vyzýva na zdržanie sa protiprávneho konania
10.06.2010 • Tour de Swiss po roce opět na NOVA Sport
09.06.2010 • Trojka v DVB-T bude, jej diváci o prenosy z MS vo futbale neprídu
07.06.2010 • Ropná katastrofa v Mexickém zálivu – Filmový štáb National Geographic Channel je u toho!
05.06.2010 • Červnové premiéry na HBO Comedy a HBO Digital
04.06.2010 • MS ve fotbalu 2010 v ČT: Vysoké rozlišení a prostorový zvuk

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist