STV vyzýva na zdržanie sa protiprávneho konania
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 10.06.2010

STV upozorňuje všetky zainteresované strany, že Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prostredníctvom Európskej vysielacej únie (EBU) udelila Slovenskej televízii exkluzívne práva na televízne vysielanie všetkých 64 zápasov MS vo futbale 2010 (FIFA World Cup 2010).


Práva na vysielanie zápasov MS vo futbale 2010, ktoré sa v dňoch 11. júna až 11. júla 2010 konajú v Juhoafrickej republike, zahŕňajú práva na vysielanie televíznych prenosov, záznamov, skrátených záznamov, najzaujímavejších momentov, ako aj práva na používanie oficiálnej grafiky Majstrovstiev sveta 2010, a to v súlade a za podmienok stanovených majiteľom licencie (EBU) a pôvodným majiteľom práv (FIFA).

Rovnako zahŕňajú práva na vysielanie prostredníctvom internetu – a to výhradne na internetovej stránke www.stv.sk. Všetky tieto práva sú teritoriálne vymedzené na územie Slovenskej republiky. Tieto exkluzívne práva nadobudla Slovenská televízia na obdobie počas konania majstrovstiev sveta vo futbale 2010, ako aj po ich ukončení do 30.9.2010.

Vysielanie prostredníctvom mobilných sietí nie je na území Slovenskej republiky povolené. Preto upozorňujeme zároveň všetkých poskytovateľov telekomunikačných služieb na možné porušenie práv medzinárodnej futbalovej federácie, ak títo nemajú riadny zmluvný vzťah s originálnym majiteľom týchto práv, ktorým je FIFA.

Slovenská televízia preto dôrazne vyzýva všetkých vysielateľov i prevádzkovateľov internetových portálov, aby sa zdržali akéhokoľvek použitia videoprenosu alebo videozáznamu Slovenskej televízie z Majstrovstiev sveta vo futbale 2010 pre potreby svojich médií nad rámec definovaný v § 30 zákona č. 308/2000 Z.z. o vysielaní a retransmisii. Osobitne upozorňujeme, že ustanovenie § 30 zákona č. 308/2000 Z.z. sa nevzťahuje na internetové portály, a to ani spravodajské!

V prípade, ak naša výzva na zdržanie sa protiprávneho konania nebude akceptovaná a rešpektovaná, Slovenská televízia a nositelia odvodených (EBU) a originálnych práv (FIFA) podniknú okamžité príslušné právne kroky na odstránenie protiprávneho stavu, ako aj právne kroky, ktoré budú požadovať náhradu takýmto konaním spôsobenej škody.


Útvar komunikácie STV, 10. 6. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4013/stv-vyzyva-na-zdrzanie-sa-protipravneho-konania/