Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 07:34:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Programové tipy HBO a HBO HD na červenec

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 19.06.2010


Placený filmový kanál HBO přinese v červenci svým abonentům první český hraný celovečerní film, realizovaný v produkci HBO Česká republika - road movie Dvojka. V nedělních premiérách nás čeká romantická komedie Válka nevěst, groteskně-nostalgické vyprávění podle autobiografického bestselleru novináře Marley a já, remake sci-fi Den, kdy se zastavila Země a celovečerní debut české režisérky Jitky Rudolfové Zoufalci.


Dále HBO přinese koncert Pink: Funhouse, dokumenty z produkce HBO Rodina je rodina, ale není rodina jako rodina a Láska bez bariér, remake romance Griffin a Phoenixová, kriminální hříčku Bratři Bloomovi, rozvernou komedii Kámoš k pohledání a dobové drama HBO Einstein a Eddington.


Tip měsíce

Dvojka

První český hraný celovečerní film, realizovaný v produkci HBO Česká republika, režíroval Jaroslav Fuit. Drama o mladém páru a jejich náhodném známém, které do kin vstoupilo loni v prosinci, bylo příznivě přijato českou kritikou. Na letošním MFF v Karlových Varech bude uvedeno v soutěžní sekci Fórum nezávislých.

Mladý pár z Prahy, jehož vztah upadá do stereotypů, odjede ve vypůjčeném autě na dovolenou do Dánska. Zatímco racionálně založený Michal (Jakub Wagner) všechno pečlivě plánuje, impulzivní Veronika (Kristýna Nováková - Fuitová) si chce bezstarostně užívat. Svému partnerovi dává najevo nespokojenost a dělá mu všelijaké naschvály. Během putování po cizí zemi dojde k sérii nečekaných příhod, které hrdiny vystaví drsným zkouškám.

Dvojice se v Kodani náhodou seznámí s potulným dobrodruhem Šimonem (David Máj), který indisponovanou Veroniku doprovodí z baru. Přímočarý mladík se k páru připojí a odjede s ním na venkovskou chatu, jež patří jeho známé. Jeho skutečné úmysly však zůstávají dlouho nejasné... Nízkorozpočtová road-movie, natáčená v autentických prostředích, těží z konfrontace povah ústředního trojlístku. Výsledkem je dobrodružství s otevřeným koncem, prolínající se s úvahou o smyslu partnerství.

"Komorní filmový štáb se při natáčení filmu řídil vlastním manifestem Green Way, který nás svazoval řadou formálních omezení, ale paradoxně nám také umožnil soustředit se jen na to, co je opravdu podstatné," říká režisér Jaroslav Fuit. "Cesta je proměnná, přináší nečekané situace, konfrontuje protagonisty s jejich životními postoji a nutí je přizpůsobit se nebo vzepřít, improvizovat, konat," upřesňuje Fuit. "Snažili jsme se o co největší civilnost a jednoduchost. Inspirovali jsme se situacemi z partnerských životů, které jsme prožili my sami, naši přátelé, nebo známí našich známých," dodává scenárista Richard Malatinský.

"Na filmu Dvojka mě zaujala jeho energie, civilnost i soustředěnost. A ochota zabývat se záměrně obyčejným vztahem dvou lidí bez snahy o hysterická gesta nebo dramatické efekty, kterým mnoho nezávislých filmů tak snadno podléhá. Při vší té civilnosti přitom ten film vykazuje jasnou stavbu, v závěru pozoruhodně graduje a dokáže diváka dokonale vtáhnout do příběhu svých zdánlivě obyčejných hrdinů," konstatuje Ondřej Zach, generální ředitel HBO Česká republika.

Uvedení: sobota, 3. července ve 20:00 hod.


Nedělní premiéry

Válka nevěst

Hrdinkami americké romantické komedie jsou dvě celoživotní kamarádky, které si naplánují svatbu v luxusním newyorském hotelu Plaza. Problém nastane poté, co vzhledem k omylu ohledně data obřadu má jedna z nevěst plánovaný termín přeložit. Energická právnička Liz (Kate Hudsonová) ani dobrosrdečná učitelka Emma (Anne Hathawayová) však nehodlají ustoupit a jejich přátelství se změní v sérii intrik a naschválů. Důležitou roli v nich hrají kosmetické a kadeřnické procedury i šaty od návrhářky Very Wang, jež se nedají přešít... Úsměvný příběh, situovaný do nóbl obchodů a salónů, sleduje proměny povah obou sokyň. Panovačná Liv pochopí, že svět se netočí jen kolem ní, poddajná Emma začne víc doceňovat samu sebe. Režii měl Gary Winick.

Premiéra: neděle, 4. července ve 20:00 hod.


Marley a já

Groteskně-nostalgické vyprávění, které režisér David Frankel natočil podle autobiografického bestselleru novináře Johna Grogana, líčí peripetie manželského páru a jejich milovaného psa. John a Jenny (Owen Wilson a Jennifer Anistonová) se po svatbě přestěhují do Palm Beach a pořídí si labradora, kterého pojmenují podle zpěváka Boba Marleyho. Z roztomilého štěněte však vyroste nezvladatelné monstrum, jež tropí nejrůznější neplechy. Veškeré pokusy o jeho výchovu jsou marné... John se mezitím stane úspěšným sloupkařem, touží však po kariéře reportéra. Jenny postupně přivede na svět tři děti a do jejich soužití se začnou vkrádat příznaky deziluze. V závěru se Groganovi přestěhují do domu poblíž Filadelfie, kde John získá nové místo... Příběh s dojemným finále vypráví o zvířecí oddanosti, rodinné soudržnosti i spletitých cestách sebeuplatnění. Rozšafného šéfredaktora floridského listu ztvárnil Alan Arkin, hrdinova záletného kamaráda, jenž kvůli novinářské kariéře zůstane osamělý, zosobnil Eric Dane.

Premiéra: neděle, 11. července ve 20:00 hod.


Den, kdy se zastavila Země

Remake stejnojmenné sci-fi, kterou v roce 1951 natočil Robert Wise, se odvíjí v duchu současných ekologických trendů hollywoodské kinematografie. Reprezentant vyspělé mimozemské civilizace Klaatu (Keanu Reeves) v doprovodu bojového robota Gorta přicestuje na naši planetu. Superdisponovaný tvor chce lidstvo zprvu vyhladit kvůli jeho destruktivnímu chování vůči přírodě i vlastním bližním. Jeho názor potvrzuje i nepřátelské počínání americké vlády v čele s komisní ministryní obrany (Kathy Batesová). Opačný postoj zastává astrobioložka Helen (Jennifer Connellyová), jež podezřelému cizinci pomůže k útěku. Hrdina se díky empatické ženě a jejímu nevlastnímu synkovi přesvědčí o tom, že lidé jsou schopni i lásky a soucitu... Varovné drama, obsahující citace původního snímku, natočil Scott Derrickson.

Premiéra: neděle, 18. července ve 20:00 hod.


Zoufalci

Celovečerní debut české režisérky Jitky Rudolfové, nominovaný do soutěžní kolekce Na východ od Západu letošního MFF v Karlových Varech, je generační sondou ze života současných třicátníků. Šestice protagonistů přišla po maturitě do Prahy z rodného Jablonce a potýká se s partnerskými i profesionálními problémy. Vdaná Dagmara (Simona Babčáková) se dvěma syny těžce snáší pedantismus svého manžela (Jaroslav Plesl). Socioložka Linda (Pavlína Štorková) řeší rozháraný poměr s nespolehlivým milencem, sekretářka Sylvie (Zuzana Onufráková) se potácí v alkoholových a erotických excesech. Věčný student Radim (Václav Neužil) je uvízlý v žárlivosti na svou přítelkyni, Tonda a Otakar (Michal Kern a Jakub Žáček) jsou homosexuálové, druhý z nich však svou orientaci tají před vlastní matkou... Skupinka někdejších spolužáků se po bujarém flámu rozhodne, že zkusí společně žít na venkovském statku. Události v bizarní komuně, kam jako přítelkyně jednoho z hrdinů pronikne i energická Slovenka, se však odehrají pouze v představách... Pozoruhodná mozaika o bezradnosti, osamělosti i nástrahách zdánlivě soudržné pospolitosti pracuje se zpřeházenou chronologií a využívá dokumentárních postupů.

Premiéra: neděle, 25. července ve 20:00 hod.


Zvláštní tipy

Pink: Funhouse

Pop rocková hvězda Pink se loni znovu vydala na koncertní turné s názvem Funhouse Tour, s nímž navštívila Evropu, Velkou Británii i Austrálii. Záznam jednoho z živých koncertů přibližuje její originální show na pomezí rockového cirkusu, postmoderního kabaretu a rozverné taneční party. Vystoupení mělo obrovský ohlas u diváků i u kritiky. "Jsem nadšená, že zase můžu živě vystupovat před publikem," prohlásila Pink. Během koncertní šňůry, jež proběhla o dva roky dřív a trvala osm týdnů, přilákala do hlediště víc než 300 000 diváků.

Premiéra: sobota, 3. července v 18:55 hod.


Rodina je rodina, ale není rodina jako rodina

Pozoruhodný dokument z produkce HBO zrcadlí rozmanitost dnešních rodin, v nichž už dávno nefungují tradiční stereotypy. Vystupují v něm děti, jež mají dva otce nebo dvě matky. Další protagonistkou je dívka, kterou její rodiče adoptovali v Číně. Nechybějí ani děti, zrozené při umělém početí... Výpovědi zpestřují hudební vystoupení a animované mezihry. Průvodkyně Rosie O'Donnelová si povídá i se svou dcerou Vivienne. Dokument produkovala a režírovala Amy Schatzová, která za své předchozí tituly - natočené pro HBO - získala řadu cen.

Premiéra: čtvrtek, 15. července ve 21:55 hod.


Láska bez bariér

Protagonisty polského dokumentu, realizovaného v produkci HBO, jsou lidé, kteří navzdory svému tělesnému handicapu žijí aktivně a plnohodnotně. Krzys, upoutaný na invalidní vozík, plánuje společný život se svou zdravou přítelkyní Olou. Nevidomý Grzegorz a postižená Ania si nedokážou představit život jeden bez druhého. "On je mýma nohama a já jeho očima," říká Ania. Plodem lásky handicapované Eli a jejího zdravého muže Rafala je jejich pětiletá dcerka... Režii unikátního svědectví, obsahujícího i výpovědi o sexu, měl Rafal Skalski.

Premiéra: čtvrtek, 29. července ve 22:15 hod.


Nenechte si ujít

Einstein a Eddington

Dobové drama z produkce HBO (v režii Philipa Martina) vypráví o neobvyklém přátelství dvou mužů, kteří zásadně ovlivnili podobu moderní vědy. První byl německý fyzik Albert Einstein, druhým britský astronom Sir Arthur Stanley Eddington, považovaný za nástupce Isaaca Newtona. Navzdory nebezpečí, že budou ve svých zemích označeni za zrádce, začali osvícení vědci vzájemně spolupracovat. Eddington, jenž razil heslo, že pravda nezná hranic, se vydal na cestu do Afriky. Chtěl si ověřit výsledky Einsteinova bádání ohledně jeho proslulé teorie relativity...

Premiéra: sobota, 10. července ve 20:00 hod.


Griffin a Phoenixová

Rozvedený Henry Griffin trpí nevyléčitelnou nemocí a podle lékařských prognóz mu do konce života zbývá jen pár měsíců. Právě v té době potká sympatickou Sarah Phoenixovou. Jejich nezávazné schůzky se změní ve vážnou známost, během níž vyjde najevo, že i Sarah má vážný zdravotní problém. Dvojice tak získá nový pohled na svět i na lásku... Remake romance z roku 1976, v níž ústřední dvojici ztvárnili Peter Falk a Jill Clayburghová, režíroval Ed Stone. Hrdiny nové verze zosobnili Amanda Peetová a Dermot Mulroney.

Premiéra: sobota, 17. července ve 20:00 hod.


Kámoš k pohledání

Hrdina rozverné americké komedie se zasnoubí s dívkou svých snů a společně chystají svatbu. Upjatý realitní makléř Peter (Paul Rudd) však postrádá kamaráda, který by mu šel za svědka. Po marném hledání se seznámí s energickým Sydneym (Jason Segel), který je jeho pravým opakem. To předznamená řadu komických situací, včetně nešetrných zásahů do intimního života snoubeneckého páru... Úsměvný příběh o rozdílných povahách, jež se neodolatelně přitahují, režíroval John Hamburg. Peterovu snoubenku zosobnila Rashida Jonesová.

Premiéra: sobota, 24. července ve 20:00 hod.


Bratři Bloomovi

Kriminální hříčka, situovaná do různých koutů světa, vypráví o tandemu bratrů, kteří se od dětství vyžívají v bizarních podrazech. Dospělí Bloom a Stephen (Adrien Brody a Mark Ruffalo) s pomocí své asijské společnice nalíčí past na bohatou samotářku Penelope (Rachel Weiszová), jež žije ve starobylém sídle v New Jersey. Součástí plánu, jak z ní vylákat peníze, je loupež vzácné knihy z pražského Hradu. Spletitou hru však zkomplikuje skutečná láska... Klíčové scény melancholické grotesky s překvapivými zvraty se natáčely v Praze. Režii měl Rian Johnson.

Premiéra: sobota, 31. července ve 20:00 hod.


Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách UPC Direct, DIGI TV, Magio TV, CS Link a Skylink na satelitech Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně, Amos 3 na pozici 4,0 st. západně a Astra 1G na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO (a HBO HD), HBO2, HBO Comedy i HBO Digital si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Czech Republic, připravila redakce satCentrum, 19. 6. 2010


  Sdílet:      

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.06.2010 • Česká televize omezuje zvuk vuvuzel
22.06.2010 • Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu
20.06.2010 • AXN v červenci 2010
18.06.2010 • Wimbledon na NOVA Sport [ 2 ]
18.06.2010 • Metalové legendy živě v kinech a v HD! [ 2 ]
15.06.2010 • Červencová retrospektiva filmů Jima Jarmusche na Cinemaxu


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist