Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 01:49:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: PR Press HBO/Redakce satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 22.06.2010


Filmový kanál Cinemax uvede v červenci retrospektivu několika klíčových děl režiséra Jima Jarmusche. Jeden z nejslavnějších amerických nezávislých filmařů se systematicky pokouší o nonkonformní alternativu hollywoodského mainstreamu. Server satCentrum přinesl podrobnější info v samostatném článku minulý týden. Dále nás na této stanici čeká brazilský seriál v produkci HBO Mandrake a filmy Duše Paula Giamattiho, Achilles a želva, Království, Wendy a Lucy, Královna Alžběta: Zlatý věk a Sníh padá na cedry...


Duše Paula Giamattiho

Hrdinou pozoruhodné prvotiny režisérky Sophie Barthesové je newyorský herec, který zkouší titulní part v inscenaci Čechovova dramatu Strýček Váňa. Deprimovaný muž (hraje ho Paul Giamatti), jenž si neví rady se svou rolí, navštíví fiktivní firmu, kde podstoupí bizarní operaci. Jeho extrahovaná duše se ale vzápětí ztratí a není k nalezení. Časem vyjde najevo, že byla propašována do Sankt Petěrburgu... Americký film z roku 2009 osciluje na pomezí černé grotesky, civilního sci-fi thrilleru a satirického podobenství. Jednou z klíčových postav je šéf ruského gangu, který nechá duši amerického herce ukrást pro svou rozmazlenou manželku. Ta s její pomocí získá roli v konvenčním sitcomu... Mnohavrstevné dílo, uvedené v soutěži loňského MFF v Karlových Varech, lze vnímat i jako úvahu o antagonismu mezi civilizovaným západem a barbarským východem.

Premiéra: sobota, 3. července ve 20:00 hod.


Království

Americký politický thriller začíná rekapitulací vzájemných vztahů mezi USA a Saudskou Arábií. Vlastní děj se točí kolem teroristického útoku v Rijádu, při němž zahynou i dva agenti FBI. Na horkou půdu vzápětí přicestuje čtveřice agentů, jež mají masakr vyšetřit a dopadnout jeho strůjce. Ronald Fleury (Jamie Foxx) a jeho kolegové zprvu narážejí na všudypřítomnou nenávist a neochotu ke spolupráci. Během několika dnů však získají podporu plukovníka místní policie... Autenticky stylizované drama, ilustrující nepřehlednost třetího světa, režíroval Peter Berg.

Premiéra: sobota, 10. července ve 20:00 hod.


Wendy a Lucy

Třicetiletá Wendy (Michelle Williamsová) se svou milovanou fenkou Lucy se vydá z rodné Indiany na vzdálenou Aljašku, kde má slíbenou práci v tamější továrně na zpracování ryb. Při cestě napříč Amerikou však kvůli porouchanému autu uvízne v oregonském zapadákově. Během neplánované zastávky se navíc ztratí její pes. Wendy je postavena před dilemata, jež zásadně ovlivní její budoucnost. Civilní drama, které v roce 2008 natočila režisérka Kelly Reichardtová, bylo uvedeno na loňském Febiofestu.

Premiéra: sobota, 17. července ve 20:00 hod.


Sníh padá na cedry

Americké retro z roku 1999, inspirované stejnojmenným románem Davida Gutersona, se odehrává počátkem padesátých let v ostrovní enklávě na americkém severozápadě. Jeho zápletka se točí kolem podezřelé smrti námořníka, z níž je obviněn jeho japonský soused. Ze skutečných mlh i z chuchvalců předsudků se postupně vynořují hořkosti, které s kauzou souvisejí. Patří k nim někdejší protijaponská xenofobie po útoku na Pearl Harbor i citové zklamání jednoho z hrdinů. Ten dlouho váhá se zveřejněním klíčového důkazu o nevině obžalovaného. Drama, rozčleněné do několika časových pásem, režíroval Scott Hicks.

Premiéra: pátek, 23. července ve 20:00 hod.


Královna Alžběta: Zlatý věk

Historické drama, volně navazující na film Královna Alžběta o cestě mladé panovnice na trůn, se odehrává v letech 1585 - 1588. Královna Alžběta I. (Cate Blanchettová) tehdy ubránila zemi před vojskem španělského krále Filipa II. Portrét slavné vladařky líčí její zodpovědnost i sebeobětování, ale také její sklony k panovačnosti a trýznivým depresím. Výpravná freska v režii Shekara Kapura si všímá vztahů dvaapadesátileté královny s její oblíbenou dvorní dámou Bess. Mapuje také Alžbětinu známost s charismatickým mořeplavcem a básníkem Walterem Raleighem (Clive Owen).

Premiéra: sobota, 24. července ve 20:00 hod.


Achilles a želva

Japonské melancholické drama z roku 2008, okořeněné černým humorem, vypráví o muži, který od dětství toužil stát se slavným malířem. Machiso Kuramochi byl jako syn zámožného sběratele umění odmalička obklopen nejlepšími umělci. Na uskutečnění svého snu vždycky tvrdě pracoval, měl podporu své atraktivní manželky, chyběl mu ale dostatečný talent... Sarkastickou výpověď o jeho spletitém osudu, kombinovanou s úvahou o podstatě tvorby, režíroval Takeshi Kitano.

Premiéra: sobota, 31. července ve 20:00 hod.


Seriál

Mandrake

Brazilský seriál z roku 2005, realizovaný v produkci HBO, byl inspirován klíčovou postavou z děl známého brazilského spisovatele Rubema Fonsecy (nar. 1925). Titulním hrdinou třináctidílného vyprávění je samorostlý právník z Rio de Janeira, vtažený do různorodých kauz, souvisejících s velkoměstským podsvětím i s tamější obskurní subkulturou. Chandlerovsky střižený advokát Paolo Mandrake (hraje ho Marcos Palmeira) a jeho sedmdesátiletý kolega Wexler řeší bizarní případy, v nichž figurují zločinci, zkorumpovaní policisté i podivíni s kuriózními profesemi. Krimiseriál s úsměvnými prvky byl nominován na Cenu Emmy. Jako režisér některých epizod a výkonný producent se na něm podílel spisovatelův syn José Henrique Fonseca.

Premiéry: čtvrtek 1., 8., 15., 22. a 29. července, vždy ve 22:00 hod.


V srpnu uvede filmový kanál Cinemax kompletní retrospektivu z děl Michaela Hanekeho.


Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách CS Link, Skylink, UPC Direct, DIGI TV a Magio TV na satelitech Astra 1G na orbitální pozici 23,5 st. východně, Astra 1H na pozici 19,2 st. východně, Thor/Intelsat 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a UPC Direct na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV Download.

Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožková, PR & Marketing HBO Czech Republic, 21. 6. 2010


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.06.2010 • Noc lásky: Berlínští filharmonikové a Renée Fleming živě v kině v HD
22.06.2010 • Česká televize omezuje zvuk vuvuzel
20.06.2010 • AXN v červenci 2010
19.06.2010 • Programové tipy HBO a HBO HD na červenec
18.06.2010 • Wimbledon na NOVA Sport [ 2 ]
18.06.2010 • Metalové legendy živě v kinech a v HD! [ 2 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist