Rekord Trojky: 500 priamych prenosov v celkovej dĺžke 41 dní
Autor: PR Press STV , e-mail: info@stv.sk Přidané: 12.07.2010

Slovenská televízia zavŕšila priamym prenosom finálového zápasu MS 2010 vo futbale Holandsko - Španielsko mimoriadne úspešný polrok. Dosiahla v ňom historické hodnoty v počte odvysielaných ´live´ podujatí na športovej Trojke.


Za šesť mesiacov – od januára po jún 2010 – bolo do programu Trojky zaradených viac ako 500 priamych prenosov s celkovou dĺžkou presahujúcou 1000 hodín (41 dní!). V tejto štatistike sa športovému okruhu STV nemôže rovnať žiadna iná televízna stanica na Slovensku. Pod rekordný počet priamych prenosov sa podpísali veľké športové podujatia celosvetového rozmeru, predovšetkým ZOH vo Vancouveri, MS v hokeji a MS vo futbale.

Len zo ZOH v kanadskom Vancouveri priniesla Trojka celkovo 377 hodín a 49 minút programov, z toho 234 hodín (!) tvorili prenosy naživo. Diváci STV tak mali možnosť byť priamymi svedkami zlatého i strieborného triumfu slovenskej reprezentantky Anastasie Kuzminovej v ženskom biatlone, i bronzového úspechu Pavla Hurajta, ale aj šancu povzbudzovať či preklínať smolu hokejového olympijského výberu Slovenska, ktorému ušla turnajová medaila iba o vlások.

Najpopulárnejší šport, ktorým žilo najmä v posledných týždňoch aj vďaka úspechom našej reprezentácie na šampionáte v Juhoafrickej republike celé Slovensko, bol na Trojke celkovo zastúpený 138 zápasmi (z toho 64 prenosov bolo v júni a prvej dekáde júla z MS 2010 v JAR). Vo vysielaní obsadili celkovo 276 hodín alebo 11,5 dní. ´Live´ zápasy z olympijských disciplín ako aj z futbalových majstrovstiev sveta mohli diváci Trojky sledovať aj v HD rozlíšení.

Hokej – aj vďaka MS 2010 v Nemecku – si v programe Trojky vyárendoval tretiu priečku najnasadzovanejších športov s 83 priamymi prenosmi v celkovej dĺžke 207 hodín.


Útvar komunikácie STV, 12. 7. 2010

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4049/rekord-trojky-500-priamych-prenosov-v-celkovej-dlzke-41-dni/