Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 09:23:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

AB-COM - dodávateľ satelitných prijímačov a príslušenstva

  Autor: PR AB-COM , e-mail: info@abcom.sk Přidané: 18.08.2010


Vysoká kvalita za rozumnú cenu – to je hlavné motto a poslanie veľkoobchodnej firmy AB-COM, s.r.o., z Topoľčian. Od roku 2005 uviedla na trh niekoľko modelov satelitných prijímačov AB IPBox založených na linuxovej platforme. Aktivity spoločnosti AB-COM však presahujú šedý priemer, a to aktívnou účasťou na veľtrhoch v celej Európe, ale aj organizovaním školení „Workshop“ pre predajcov.


Korene firmy AB-COM siahajú do roku 1989, kedy vznikla ako predajca výpočtovej techniky. Firma však prešla mnohými zmenami a až v roku 1992 vstúpila do oblasti satelitnej techniky, na ktorú sa odvtedy špecializuje. Dnes firma ponúka kompletný sortiment satelitnej techniky a príslušenstva svetových výrobcov.

AB-COM je v súčasnosti oficiálny a exkluzívny dovozca digitálnych satelitných prijímačov pre individuálne a CATV vysielanie a kompletný sortiment spoločnosti Openbox, Optibox, Strong, FTE Maximal, TechniSat a Invacom pre slovenský trh. Firma má najväčší auditovaný veľkoobchod so satelitnou a multimediálnou technikou na Slovensku a má rozsiahlu sieť odberateľov v celej SR a ČR. V zahraničí si AB-COM urobil taktiež dobré meno a spolupracuje s veľkými európskymi distribútormi.

Okrem bohatého sortimentu satelitnej techniky je dnes kladený hlavný dôraz na satelitné prijímače AB IPBox (na báze Linuxu). V týchto vidí firma budúcnosť. Na začiatku AB-COM dovážal prijímače od rôznych výrobcov, podobne, ako skoro každý veľkoobchod. Nebolo to však dostatočné riešenie. Už vtedy sa začalo vo firme AB-COM hovoriť o Linuxe v spojitosti so satelitným príjmom. Preto prišla idea s vlastnou sériou linuxových satelitných prijímačov a to podľa predstáv domácich inžinierov a podľa požiadaviek trhu.

Veľmi dôležitá je kvalita, na ktorú si AB-COM naozaj potrpia. Ako však zabezpečiť, aby bola kvalita výrobkov stále na vysokej úrovni? Aj tu sa našlo riešenie – komponenty sú vyrábané v Kórei ako SKD (polozmontované časti) a tieto sú vo firme AB-COM kompletizované a testované. Na montážnej linke sú potom na „servisnej úrovni“ kontrolované všetky prijímače AB IPBox. Na zadnej strane prijímačov je štítok „Testované v EÚ“, ktorý zaručuje, že prijímač funguje podľa vysokých nárokov výrobcu.

Už prvý model satelitného prijímača AB IPBox 200S bol veľký úspech a vďaka stálemu vývoju a vylepšovaniu softwaru je hitom aj dnes. Prijímače AB IPBox sa predávajú skoro vo všetkých krajinách Európy. Výhodou týchto prijímačov je ich flexibilita a možnosť ich modifikácie na akýkoľvek trh – podľa špecifikácií regiónu. Napríklad nedávno bola dokončená špecifikácia pre ruský a ukrajinský trh. „Pri pohľade na úspech modelu AB IPBox 200S je to čisto z ekonomického hľadiska náš najlepší produkt“, hovorí pán Kopecký (manažér predaja pre Európu). „Má všetky dnes najžiadanejšie funkcie, je spoľahlivý a cenovo veľmi konkurencieschopný.“

Úspešného konceptu AB IPBoxu sa bude AB-COM držať aj pri uvedení novej generácie HD prijímačov. V súčasnosti je len 30 % predaných prijímačov SD a až 70 % tvoria HD prijímače. Očakáva sa, že tento rok bude predaj HD prijímačov opäť stúpať a v roku 2010 by mal dosiahnuť 90 % z celkového počtu. Ale aj „klasika“, čiže SD prijímače sú stále v kurze predovšetkým pre atraktívnu cenu.


Prijímač na mieru

Jednoduchosť v spojení s vlastným operačným systémom AB Enigma HD sľubuje naozaj veľa. AB IPBox bude aj v budúcnosti ponúkať širokú paletu modelov a už onedlho sa môžu satelitní nadšenci tešiť na novú „vlajkovú loď“. Okrem unikátneho dizajnu v niekoľkých variáciách to bude posledná generácia hardwaru. V týchto dňoch sa dokončuje aj nový firmware AB Enigma 2HD pre model 9900HD.

Satelitné prijímače sú dnes nielen o hardwarovom vybavení, ale aj o použitom firmwari. Ten, ktorý dodával priamo výrobca hardwaru, nebol dostatočne uspokojivý. Preto sa vo firme AB-COM pristúpilo k vlastnému vývoju a vznikol základ pre dnešnú AB Enigmu a AB Enigmu HD. Vychádza sa z rozšírenej a veľmi obľúbenej platformy použitej aj v Dreamboxe. Modifikácia je však naplno prispôsobená prijímačom AB IPBox. Prijímače sú vybavené novým hardwarom (inovovaná je každá nová modelová rada) aj najmodernejším firmwarom. AB-COM je v tomto smere naozajstným inovátorom. Často je prijímač k dispozícii skôr ako nový firmware a potom sa už len čaká na šikovných programátorov, aby „dielo“ dokončili.

Predajcov satelitnej techniky je veľa, ale na našom trhu sa montážou hardwaru a programovaním vlastným linuxovým firmwarom môže pochváliť iba AB-COM. O prijímače sa stará špičkové servisné stredisko, ktoré zamestnáva niekoľko inžinierov pre hardware aj software. Tu vznikajú aj všetky inovácie, ktoré sú zo skúseností z praxe implementované do nových modelov. Preto si môžete pri mnohých modeloch AB IPBoxu vymeniť tuner, doplniť interný alebo externý harddisk a veľa ďalších inovácií.


Viac než „šedý priemer“

AB-COM kladie veľký dôraz aj na stále vzdelávanie odborného personálu, ale aj predajcov. Preto sa organizuje každý rok komerčné školenie pod názvom AB workshop. Naposledy to bolo v Českej republike (Jihlava, 28. mája 2009). Prezentácia nových prijímačov (predovšetkým AB IPBox) je spojená s názornou ukážkou všetkých krokov prevádzky, ale aj programovania, pripojenia na sieť, alebo doplnenia harddisku. Účastníci školenia sa môžu o prijímačoch dozvedieť všetko priamo od inžinierov, ktorí sa podieľajú na realizácii firmwaru AB IPBoxov.

Firma sa zúčastňuje mnohých výstav doma aj v zahraničí, a to nie len ako návštevník, ale aj ako vystavovateľ. Počas posledných týždňov to bola účasť na výstave SatKrak v poľskom Krakove alebo na satelitnom veľtrhu v Kyjeve. Najväčším lákadlom výstavného stánku sú AB IPBoxy. Tieto prijímače sú odbornými časopismi testované a oceňované už od začiatku. Výsledok snahy AB-COMu je dobré meno firmy, ale aj popularita prijímačov. Napríklad model AB IPBox 9000HD bol ocenený niekoľkými odbornými časopismi (napríklad TeleSatellite) a dostal nedávno aj cenu na výstave SatKrak 2009 v Krakove. Aktivity sú rozsiahle aj na internete, dostupná softwarová podpora pre všetky modely AB IPBox je na webovej stránke www.abipbox.com, ktorá prechádza – tu nájdete aj ďalšie informácie k AB IPBoxom.


AB-Com – zmena

Ako rastie firma, rastie aj nová budova pre AB-COM. V polovičke októbra sa otvorili nové priestory topoľčianskej firmy. Centrála má teraz dostatok priestoru pre ďalší rast firmy. Skladová kapacita sa niekoľkonásobne zväčšila a to znamená pre odberateľov ešte lepšiu dostupnosť tovaru a širší sortiment ako kedykoľvek predtým. Zrýchli sa aj doba vyskladnenia a celková logistika. Viac priestoru má aj moderná montážna linka, servis a predovšetkým zákaznícka sekcia. Jedna vec je jasná: vo firme AB-COM sa už dnes myslí nielen na zajtrajšok, ale aj ďalej do budúcnosti a to s dobrým plánovaním. Inovácia techniky sa stretáva s kvalitou a to všetko pod jednou strechou. Internetové stránky firmy AB-COM sú na adrese www.abcom.sk.


Obr. 1 – Budova spoločnosti AB-COM s.r.o.
Obr. 2 – Skladové priestory sa zväčšili
Obr. 3 – Nové kancelárske priestory v plnej prevádzke
Obr. 4 – Kvalifikované servisné stredisko
Obr. 5 – AB-COM získal cenu výstavy SatKrak 2009 za AB IPBox 9000HD
Obr. 6 – Premiéra nových modelov prijímača AB IPBox v Krakove
Obr. 7 – Vynovený eshop www.abcom.sk


Text a foto: AB-COM s.r.o., www.abcom.sk, 18. 8. 2010



  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.08.2010 • Stanovisko Skylinku k řešení pirátského příjmu Digi TV [ 1 ]
30.07.2010 • Česká televize urychlí spuštění digitálního paketu na Zlínsku o dva měsíce [ 1 ]
15.07.2010 • Do Zlína přichází pozemní digitalizace - dnes se na Tlusté hoře měnila vysílací TV anténa
16.06.2010 • Trojka v SD pre 9 z desiatich Slovákov, v HD pre štvrtinu domácností
08.06.2010 • UPC a SAT Plus zahajují pravidelné televizní 3D vysílání
14.04.2010 • Na návštěvě v TVS Kamzík a uplinku Skylinku [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  Tomu sa čudujem 

19.08.2010 07:55 • ® lubenko
Mám už dva roky dve 9000 a jednu 250 tku a aby mi to fungovalo tak bud musím stále preinštalovávať alebo strpieť obmedzenia resp. nefunkčnosť. Nech si páni Abcomáci prečítajú o svojich superproduktoch na: http://www.ab-forum.info/index.php Je tam aj sekcia priamo sa týkajúca ich produktov a skúseností ich zákazníkov.
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist