Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 20:54:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 26.10.2010


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Další on line chat proběhl dne 3. 11. 2010, v době 13 – 15 hod.

Za klávesnice počítačů usedly a na otázky odpovídaly půvabné, inteligentní a příjemné mladé dámy - Ing. Eva Sedláčková a Mgr. Lada Dobrkovská ze společnosti CHANNELS, která se v ČR a SR specializuje na oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic National Geographic Channel, Nat Geo Wild, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Music, Disney Channel, Playhouse Disney, Baby TV, Travel Channel, Travel Channel HD, Sky News, Playboy TV, Private Spice a The Adult Channel.

Pokud si vzpomínáte, tyto mladé dámy už byly v on line chatu na satCentrum před cca půl rokem, ale protože v posledních měsících připravila společnost CHANNELS pro naše diváky několik významných novinek, pozvali jsme je znovu.

Mezi očekávané novinky patří například uvedení dvou nových HD kanálů na český a slovenský trh – Nat Geo Wild HD a Travel Channel HD.

Po obrovském úspěchu Disney Channel, jehož sledovanost se již v prvních měsících vyhoupla na přední příčky mezi měřenými placenými stanicemi, uvedla The Walt Disney Company na trh svůj další dětský kanál, tentokrát Playhouse Disney, který oslovuje nižší věkovou kategorii dětí.

Končící léto a především podzim se u National Geographic Channel nese ve znamení Velkých migrací – kampani na podporu unikátní dokumentární série věnované migracím zvířecích druhů po celé planetě. Celý svět se chystá na premiéru, která bude odvysílána už za za několik dní - 7. listopadu na National Geographic Channelu.


Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, 26. 10. 2010, aktualizováno 3. 11. 2010


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme vás opět po půl roce v "horkém křesle" našeho on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Určitě uděláte radost mnoha satelitním a kabelovým divákům unikátním projektem Velké migrace a také dalším kvalitním programem ve vysokém rozlišení - Travel Channel HD!
Dobrý den, děkujeme za milé přivítání a pozvání do vašeho on line chatu.

• ® Jack6428 - Dobrý den, měl bych na Vás pár krátkých dotazů. 1) Nepodařilo se Vám najít ta původní hudební videa NGC, na která se lidi ptali (zejména na Facebooku)? :) 2) Slyšel jsem, že National Geographic Channel a Disney Channel se chystají do konce roku přejít na formát vysílání 16:9. Co je prosím na tom pravdy? Myslím, že diváci by tuto změnu uvítali. 3) Kdy nasadí český Disney Channel do vysílání novou grafiku a logo? Děkuji předem za odpovědi a přeji Vám moc pěkný den! P.S. Líbí se mi Váš přístup k divákům a lidem obecně, zejména na Facebooku máte milý kolektiv, díky! Lukáš
Dobrý den. 1/stále se nám nepodařilo zjistit zdroj hudebních videí NGC, ale nevzdali jsme to. Určitě bychom je rádi dohledali. 2/NGC uvažuje o 16:9, ale není určen žádný plán ani datum pro náš region. Disney channel přechod na 16:9 také nebyl zatím potvrzen.3) Grafiku, loga i programové schéma určuje centrála v Londýně. V této chvíli nemáme informace o tom, že by mělo dojít k nějaké změně. Děkujeme za Vaši pochvalu a můžeme slíbit, že i nadále se budeme snažit informovat o novinkách i reagovat na dotazy diváků a příznivců našich kanálu.

• ® ladis75 - A este jedna otazka, o com je stanica Baby TV? Nikdy som o nej snad nepocul, dakujem.
Baby TV je výukově-zábavná stanice pro nejmenší děti, tj. 0-4 roky a jejich rodiče. Je zaměřena na základní vývoj dětí, všechny pořady jsou připravovány ve spolupráci s dětskými psychology a exkluzivně pro Baby TV. Program se skládá z animovaných, loutkových i hraných krátkých seriálů, které se soustřeďují na základní tvary, číslice, předměty, barvy, zvířátka, písničky apod. Hlavním rysem tohoto kanálu je, že dětské pořady provází anglické audio - tzn. jednoduchá, zřetelná slova a slovní spojení, která si dítě lehce zapamatuje. Program odlišuje denní (akční, hravé) a noční (uklidňující) vysílání. Hlavní a také i konkurenční výhodou tohoto dětského kanálu je tedy kvalitní obsah a angličtina, prostřednictvím kterého se dítě přirozeně vyvíjí a navíc přirozeně přivyká intonaci cizího jazyka. Širší distribuce tohoto programu je jednoznačně jedním z našich cílů.

• ® jan - Dobrý den. Těším se na program Travel HD a mám k němu pár dotazů: budou tam všechny dokumenty v native HD - tedy už natočené v HD a ne převzorkované? Bude stejný program jako je stávající v SD - nevidím totiž nikde ani na tomto webu v uploadu ani na vaší stránce listopadový program Travel HD. Děkuji za odpověď. Honza
Ano, Travel Channel HD (TCH HD) má všechny dokumenty v nativním HD. Velkou devizou je také, že od data spuštění 15/11 bude program kompletně v češtině. Programové schéma HD verze je od Travel Channel odlišné a na HD se objeví nejnovější programing. Překlady programů na měsíc listopad a prosinec jsme zrovna dnes dokončovali, zítra budou již vyvěšeny na našem webu www.channels.cz. Následně budou programy vždy s měsíčním předstihem dostupné na webu standardně. Zároveň se také připravuje oficiální webová stránka TCH HD, kde budou dostupné i další informace k tomuto TV kanálu.

• ® ladis75 - Zrejme vsetci sa budu pytat na dokumenty a cestovanie, ale ja by som otocil otazku smerom k detskym programom ktore vysielate. Uvazujete aj tam priniest HD format? S prichodom televizorov s velkymi uhloprieckami chyba v tomto zanri nativne rozlisenie, no v podstate i sirokouhle ked sa to tak vezme. A kedze moje deti presedia pred tv dost vela casu, potesilo by mat poriadny obraz. Dakujem, a nech vyjdu moje ocakavania, urcite by potesili aj inych rodicov.
Dětské kanály v naší nabídce: Disney channel,Playhouse Disney a BabyTV v HD formátu na naše trhy zatím nepřijdou. Naší současnou prioritou je tvořit obsah vysílání, který co nejvíce odpovídá požadavkům našich diváků. HD balíčky jsou stále pro zákazníky velmi drahé a u většiny operátorů nejsou dětské HD kanály oproti například filmovým, dokumentárním nebo sportovním nutností zařazení do nabídky.

• ® ejaneo - Dobrý den, chtěl bych se zeptat, kdy by mohlo dojít k lokalizaci NG HD a Playhouse Disney?
Dobrý den. NGC HD a Playhouse Disney bohužel nejsou v češtině a děláme vše proto, aby byly. V tuto chvíli nejsme schopni uvést kdy se tak stane. Pokud to vezmu z jiného konce...otázka lokalizace kanálů, které jsou nyní v angličtině je pro nás důležitější než uvádění nových kanálů na trh.

• ® ejaneo - Dobrý den, kdy očekáváte dokončení CZ lokalizace National Geographic?
Dobrý den, byli bychom rádi pokud by se tak stalo v roce 2011, ale bohužel není možné uvést, že obsah bude již v příštím roce 100% s českým audiem, protože některé starší dokumenty, které byly úspěšné a tudíž jsou ve vysílání opakovaně zůstanou tak, jak byly původně odvysílány, což znamená s českými titulky. Pravdou ale zůstává, že jakýkoliv nově uvedený dokument se na obrazovky dostane již jen s českým audiem.

• ® ejaneo - Na českém trhu zastupujete společnost FOX, je možné, že se dočkáme nějakých lokalizovaných programů této společnosti u nás?
Jak jsme již zmínily níže. Naši prioritou je mít na českém a slovenském trhu lokalizované verze již existujích tv kanálů spíše, nežli investovat do uvedení nových.

• ® jonnyq - Dobrý den,
Rád bych se zeptal, jak je možné, že Disney Channel, podobně jako ostatní programy vysílané z Maďarska, často nedodržují tv program a začínají vysílat své pořady i s 15minutovým předstihem? Nedá se s tím něco dělat? Také by mě zajímalo, zda by bylo možné v tv magazínech zveřejňovat číslo dílu seriálu, který má být právě vysílán. Překvapuje mě totiž fakt, že v úterý se dívám na jeden pořad, který se ve čtvrtek ve stejnou dobu opakuje. Nevím tedy, kdy je nějaká premiéra a kdy repríza, což mě odrazuje natolik, že sledování daného seriálu úplně vzdám. Děkuji.

Dobrý den. Myslím, že není pravidlem, že by Disney Channel vysílal své pořady se zpožděním nebo s předstihem. Myslím, že pokud se tak na této stanici stane, je to spíše vyjímka, nicméně na základě Vašeho poznatku prověříme poslední 3 měsíce z pohledu vysílacích časů. Věřím, že spojitost mezi "programy vysílanými z Maďarska" a nedodržováním časového programu není.
K Vašemu druhému dotazu: redakce bohužel nemají dost prostoru u placených kanálů, aby uváděly i čísla a názvy epizod a zvýraznění premiérových dílů. V případě zájmu o detailní programy můžete využít www.channels.cz/tv_programy.htm

satCentrum - Právě nám došel na redakční mail tento dotaz od čtenáře s podpisem Filip Maxa:
1.Dobry den, kedy pustite NGC v Magio Sat v čestine ide tam iba v angličtine a vraveli že je Vaša vina že nedokažete priniesť technický obsah k tomuto programu.
2. Bude niečo od Vás nové v Magio Sat?
3. Kedy bude konečne NGC HD v čestine?
Ďakujem

Dobrý den. 1/Není pravda, že je naše vina, že nemáte lokalizovanou verzi NGC pokud používáte Magio Sat. My dáváme VŠEM českým i slovenským operátorům k dispozici "česko-slovenskou" verzi NGC a tu by měli předat i zákazníkovi pokud jim v tom nebrání technické nebo jiné dočasné překážky. Děkujeme za upozornění. 2/V tuto chvíli probíhají jednání, ale nic konkrétního Vám nyní nemohu sdělit. 3/ Rádi bychom, aby během roku 2011 bylo NGC HD v češtině, ale je to velmi složitý, časově náročný a nákladný proces. Poté, co jsme uvedli lokalizovaný tv kanál NGC v SD verzi v dubnu 2010, je toto náš další plánovaný krok.

satCentrum - Další dotaz z adresy maxik171@....sk: Kedy konečne prejdú Vaše programy do 16:9? Prečo nechcete priniesť ľudom väčší komfort? Predbehnite konkurenciu a prejdite do 16:9 čo najskôr ! Ľudia si to zapamätajú a budú vďační verte tomu!
Ďakujem

Podobnou otázku jsme řešili již níže. Ale děkujeme za podporu a motivaci :)

• ® Honza z HK - Proc v UPC Direct se nevysila ceska verze Nat Geo? Take proc v UPC Digital nevysilate program Sky News? Honza
Toto je pouze rozhodnutí UPC Direct, my věříme, že do budoucna bude česká verze NGC k dispozici i zákazníkům této platformy. K vašemu dotazu ohledně Sky News: Dle našich informací UPC Digital neprojevil zatím zájem o tento zpravodajský kanál.

• ® ladis75 - Dakujem za odpoved, a mozete preradit ci rokovania ohladom zaradenia Baby TV prebiehaju s niektorym tunajsim operatorom, alebo je to zatial skor vzdialena buducnost?!
Průběžně jednáme s mnoha operátory, jak většími, tak i regionálními platformami. Máme trochu znevýhodněnou pozici tím, že Baby TV vstoupil na český a slovenský trh relativně pozdě. Stává se, že přestože operátoři vnímají hodnotu Baby TV a benefit, který anglické audio a kvalitní grafika a obsah přináší, narážíme na plynoucí smluvní vztah s konkurenčním kanálem. Zároveň je zřejmé, že v této cílové skupině operátor volí jeden kvalitní kanál a nehledá další alternativy, proto se mnohá jednání posunují do dalších měsíců. Do konce roku bychom měli Baby TV spustit u třech operátorů, jeden z nich vysílá na Slovensku, s ohledem na to, že smlouvy jsou v podpisovém řízení, nemohu uvádět konkrétní společnosti. Další jednání směřují do 1. čtvrtletí 2011.
Ve Vašem předchozím dotazu jsem zapomněla uvést webové stránky Baby TV www.babytv.com , které hodně napoví o obsahu vysílání. Baby TV také nabízí interaktivní web, kde rodiče najdou nejrůznější online hry pro děti, následující linii programové skladby – děti mohou přebarvovat zvířátka, poznávat zvuky, hledat tvary na obrázky atd. To vše uvádím z prostého důvodu: není silnějšího motivátoru pro operátora, než pokud se divák dotazuje, proč nevysílá ten konkrétní tv kanál, že o něj má zájem. To samozřejmě funguje obecně u všech kanálů. Takže děkujeme předem za podporu našich kanálů, které aktuálně nemáte možnost sledovat.

• ® jonnyq - Dobrý den, vrátí se na obrazovku Hallmarku (tedy Universal channel) seriál Vilém Tell, který tam běžel při spuštění lokalizované verze? Děkuji.
Dobrý den. Vzhledem k tomu, že nemáme v naší kompetenci a nabídce TV stanici Universal, nejsme schopni na Váš dotaz odpovědět.

• ® Jack6428 - Děkuji moc za odpovědi k předchozím otázkám! Ještě mě napadli tři, na které jsem zapomněl, tak bych byl rád, kdybyste mi mohli prosím zodpovědět i na ně: 1) Jak to vypadá se zařazením Nat Geo Wild HD do kabelové nabídky UPC Digital? Velmi bych tento kanál ocenil, myslím, že je skvělý. 2) Proč byla v kabelové nabídce UPC Digital vyměněna britská verze National Geographic HD za regionální/evropskou počínaje 1. zářím? Byla to iniciativa z Vaší strany nebo to bylo rozhodnutí UPC? Britská verze měla dříve premiéry. 3) Mohli byste prosím na Disney Channel nadabovat a vysílat více "Ahoj, jsem XXX a sledujete Disney Channel" znělek se známými tvářemi této stanice? Co jsem se ptal, jsou mezi diváky celkem populární. Jinak jsem za Disney Channel rád, myslím, že urazil za ten rok velký kus cesty. Mějte se hezky a přeji příjemný zbytek dne, jste moc fajn :)
Nemáte zač, rádi odpovíme, pokud víme :)
1/Nemáme o zařazení žádné konkrétní informace, určitě zašlete UPC Váš dotaz a poptávku po této TV stanici.
2/Pro náš region je od 1.září určena evropská verze, proto došlo k výměně.
3/Ano, tyto znělky se zařazují a v budoucnu jich bude ve vysílání více.Děkujeme za pochvalu!

• ® washek-tsl - Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, kdy vyjde televizní program pro Disney Channel na prosinec, zda pro nas nema DC nejake prekvapeni na vanoce, a jestli nevite, jak to bude s vysilanim Sladkeho zivota na mori, ktery byl avizovan v patnacti premierach na listopad a nakonec po obnove programu premiery zcela vymizely. Take bych se rad zeptal, zda nemate zpravy o tom, zda budou vysilany v pristim roce nove serialy Disney Channel (Shake It Up, Fish Hooks...) popř. filmy (Good Luck Charlie: Movie, The Suite Life on Deck:Movie apod. Předem děkuji za odpověď...

Televizní program je k dispozici vždy zhruba 2-3 týdny před daným měsícem, což znamená, že program na prosinec bude připraven k uveřejnění v příštím týdnu. Spolu s ním uveřejníme i tipy a horké novinky na chladné prosincové dny a večery. Tak se nechte překvapit!
Sladký život na moři - vidím v programu v listopadu na 13. a 14. 11. a dále 20. a 21.11. Podrobný program na http://www.channels.cz/tv_programy.htm
Filmy, které zmiňujete nejsou do nejbližších měsíců v programu Disney channel zařazeny.

satCentrum - Mail v klubové schránce od čtenáře: Martin Czech: Mám otázky do chatu: 1) Když koukám na vaše stránky channels.cz vidím tam celkem 5 programů NGCH, ale z toho ani jeden 100 procent v češtině. Jak je možné, že jiné super programy History channel SD, HD a pod mají dabing hned od spuštění vysílání a nevymlouvají se na vysoké náklady. NGCH stále nám divákům podstrkuje tiskové zprávy o soutěžích a jak je skvělý, ale nemá na to, aby po tolika letetch a s takovou značkou si zaplatil dabing. Jsem divák a nechci přepínat na program s tím, že když budu mít štěstí, budemít pořad na NGCH který jsem si vybral dabing! Chci se dívat a užívat si vašeho programu.

2) Bude seriál, který stále propagujete Velké migrace na SD v češtině a bude i na NGCH HD v češtině?

3) Z další vaší nabídky vidím 3 dětské z toho jen jeden v češtině a mezi námi Disney channel není to co býval. Už jen samé hrané seriály a klasické kreslené nikde. V ČR vlastně žádný program nenabízí kreslené seriály typu Duck tales a pod. Plánujete program Disney TOON, nebo jiný kreslený zařadit do nabídky?
Děkuji, je to dlouhé já vím :) ale důležité :)

1/ Předem bych Vám ráda poděkovala za Váš názor. Máte pravdu, že ne všechny naše kanály jsou v češtině, některé ji nepotřebují (Nat Geo Music, Sky News, BabyTV apod.) a některé ji ještě nemají k dispozici. Již jsem zmínila, že naši prioritou je lokalizovat kanály z rodiny National Geographic a zajisté se nesnažíme jako společnost vymlouvat na vysoké náklady, to jsou zkrátka upřímná zhodnocení a fakta po uvedení několika TV kanálů na trh. Srovnání s TV kanálem History Channel není na místě, jelikož strategie této společnosti je jiná, většina programového obsahu také a na trhu jsou pouze 2 tv kanály ve velmi omezené distribuci. Samozřejmě Vás nenutíme ke sledování tv kanálů z naší nabídky, pokud Vám nevyhovuje jazykový formát ve kterém jsou vysílány. A budete jistě příjemně překvapen až rozšíříme nabídku lokalizovaných programů.
2/Velké migrace budou v češtině na NGC SD i Nat Geo Wild SD, na NGC HD v češtině bohužel nebude.
3/BabyTV je výukový pořad pro naše nejmenší děti, proto v češtině být nemůže. Playhouse Disney - pracujeme na lokalizaci. Disney Channel srovnáváte s Jetix? to je opravdu jiný televizní kanál. Program Disney TOON neplanujeme. Playhouse Disney přináší kreslenou tvorbu pro předškolní děti. Několikahodinový blok Playhouse Disney je i na Disney channel a je v češtině.

• ® centrumsat - 1) Z vašich stránek jsem zjistil, že i když máte 13 programů - s dabingem jsou pouze 3 a z toho NGCH a Travel SD pouze občas!! Jak je možné, že programy jako History channel jsou v SD i HD v češtině hned po spuštění a NGCH, který je tady už roky a hraje si na velkou značku - nemá na to, aby si dabing zaplatil. Už několikrát jsem se při přepnutí na tento program modlil, ať je pořad v češtině, skoro nikdy se tak nestane :(
2) Budou Velké migrace v češtině? Jen v SD nebo i HD? A kdy proboha bude NGCH v 16:9 - ve 4:3 to budou Malé migrace :)

Odpovědi jsou uvedeny níže :)

• ® Cbool09 - What new series are expected in the Czech (and Hungarian) Disney this winter or next year? What are the plans? (I'm sorry, but I can't speak Czech.)
The news series on Disney Channel this winter will be for example "Den Brother", the rest will be revealed in the next month listings and highlights.

• ® DadiQ - Dobrý den, jsem rád, že je Disney Channel v Česku zastoupen takovou vynikající firmou.
Chtěl bych se zeptat, když bych chtěl kontaktoval přímo Disney Channel, který má centrálu v Londýně, existuje nějaký E-mail?? Mohly by jste mi ho zde napsat??
Děkuji moc

Děkujeme za pochvalu. Pro přímý kontakt s Disney využijte: feedback@disneychannel.co.uk

• ® washek-tsl - Tak jeste jeden dotaz ohledne The Suite Life on Deck- kolik premierovych dilu bude v prosinci? Dekuji
Bohužel ani my jsme kompletní program na prosinec 2010 ještě neviděly, proto nejsme schopni odpovědět. Příští týden přijde odpověď prostřednictvím programu Disney Channel na měsíc prosinec. Děkujeme za trpělivost.

• ® theryp - dobrý den, chci se vás zeptat jestli nevíte bližžsí informace o změně loga na disney channel
logo je v americe takové http://en.wikipedia.org/wiki/Disney_Channel

Bohužel nevíme. Tyto věci řeší naše centrála v Londýně a ta nás o žádných změnách neinformovala.

satCentrum - Tak to byl už poslední dotaz v dnešním chatu online. Děkujeme všem účastníkům za otázky a dámám ze společnosti Channels - Ladě a Evě za jejich čas a trpělivost při odpovídání. Pro všechny máme aktuální informaci, že do naší sekce TV Download jsme právě nyní přidali ke stažení program Travel Channel HD na listopad (od startu 15.11.) i na prosinec, můžete se tedy podívat, na jaké pořady ve špičkové kvalitě se můžeme těšit. Ještě jednou díky všem a někdy zase na satCentrum na chatu on line na shledanou! Za redakci satCentrum Václav Hrubec.
Rády bychom poděkovaly za příležitost být zde s vámi a dovědět se, co vás zajímá. Vzhledem k tomu, že zastupujeme velmi dynamické společnosti a v podstatě každý půlrok přináší mnoho novinek, ceníme si zpětné vazby, kterou zde prostřednictvím čtenářských dotazů dostáváme. Věříme, že se nám snad podařilo většinu zodpovědět. Velmi děkujeme redakci satCentrum za výbornou spolupráci a zájem informovat vás o nás!:)Těšíme se zase někdy nashledanou Lada a Eva.


Další články z rubriky:
03.04.2010 • On line na satCentrum: National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS
20.01.2010 • On line na satCentrum: Towercom - poskytovatel DVB-T a DVB-S na Slovensku
08.10.2009 • On line na satCentrum: Janis Sidovský - TV Barrandov
28.09.2009 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink
17.09.2009 • On line na satCentrum: Daniel Klička - CS Link
23.08.2009 • On line na satCentrum: tématické stanice distribuované společností IKO Cable


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist