RRsat uvolnil další transpondér na družici Hot Bird
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 23.01.2011

Satelitní operátor RR Sat (RR Satellite Communications Limited – RR družicové spoje s. s r. o.) - izraelský provozovatel vysílacích služeb, uvolnil tento týden další transponder na satelitu Hot Bird 6, umístěném na orbitální pozici 13° východně.


Jedná se o transponder č. 125, frekvence 11,013 GHz, horizontální polarizace, SR: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4; norma: DVB-S/QPSK,. Celý multiplex ukončil vysílání.

Většina programů byla přesunuta na transpondér č. 134, frekvence 11,200 GHz, vertikální polarizace, SR: 27500 kSymb/s, FEC: 5/6; norma: DVB-S/QPSK, který operátor obsadil před několika týdny. Satelitní kapacita byla rozdělena mezi společnosti T-Systems a MTI.

Už v listopadu operátor uvolnil transpondér č. 123, kmitočet 10,971 GHz, horizontální polarizace, SR: 29700 kSymb/s, FEC: 2/3; norma: DVB-S2/8PSK, kde nyní probíhá testování v módu HD.

Oba dva transpondéry uvolněné operátorem RRsat čekají na jiné operátory, který vysílatel je využije, není známo. Je možné, že satelitní kapacitu využijí placené kanály.


Společnost RR Satellite Communications Limited - RR družicové spoje s. s r. o. (kótovaná na burze cenných papírů NASDAQ pod titulem RRST), zajišťuje globální, rozsáhlý management programu (obsahu) a distribuční služby pro rychle se rozvíjející oblast televizního a rozhlasového vysílání. Prostřednictvím své vlastněné sítě „RRSat Global Network,” kterou tvoří satelitní a terestrické optické vysílací kapacity a veřejný internet, může společnost RRSat nabídnout vysokou kvalitu a flexibilní globální distribuční služby pro poskytovatele programové náplně (obsahu).

Rozsáhlé služby managementu obsahu společnosti RRSat zahrnují produkci a odbavení televizního programu i zajišťování služeb satelitního zpravodajství (SNG). Společnost RRSat současně poskytuje tyto služby pro více než 375 televizních a rozhlasových kanálů s pokrytím více než 150 zemí. Další informace o této společnosti lze najít na internetu: www.rrsat.com.


S využitím zdroje: Mr. Orbita/Rafał Olchowik, Satkurier.pl a RRSat, volně upraveno a doplněno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4343/rrsat-uvolnil-dalsi-transponder-na-druzici-hot-bird/