Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 09:34:09   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

Česká asociace elektronických komunikací o. s. uspořádá výroční konferenci

  Autor: PR Press ČAEK , e-mail: cacc@cacc.cz Přidané: 08.03.2011


Hlavním tématem výroční konference bude „placený obsah elektronických komunikačních sítí a služeb a další rozvoj ICT“. Další témata se budou týkat reformy regulačního rámce pro elektronické komunikace, zákona o audiovizuálních mediálních službách na vyžádání a nových platforem přenosu televizního vysílání.


Česká asociace elektronických komunikací o. s. (ČAEK) uspořádá 28. dubna 2011 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích každoroční výroční konferenci. Hlavním tématem výročního setkání ČAEK bude „placený obsah elektronických komunikačních sítí a služeb a další rozvoj ICT“.


Program konference je rozdělen do tématických bloků:

• Digitální Česko a nové přístupy ve správě rádiového spektra;

• transpozice reformovaného evropského předpisového rámce pro sítě a služby elektronických komunikací do českého právního řádu;

• audiovizuální mediální služby, ochrana obsahu;

• „video revoluce“ – televizní vysílání a jak obsah nalezne své diváky;

• nové platformy přenosu a maximální užitek širokopásmových služeb.


Výběhem témat výroční konference se pořadatel rozhodl orientovat na prvořadý a aktuální vývoj na úseku televizního vysílání, ISP a širokopásmových služeb a celkově na citlivou problematiku dodávání obsahu prostřednictvím sítí a služeb elektronických komunikací. Výroční konference ČAEK je určena všem provozovatelům digitálních kabelových a satelitních televizí, výrobcům a zástupcům televizních programů, společnostem dodávajícím technologie pro výrobu, distribuci a zpracování signálu, výrobcům a dodavatelům spotřební elektroniky a v také odborníkům a veřejnosti, kteří se včas na tuto akci řádně registrují.

Nad konferencí převzal záštitu rektor ČVUT v Praze prof. Ing. Václav Havlíček, CSc.

Do dnešního dne se na konferenci ČAEK zaregistrovaly již téměř dvě stovky účastníků. Konferenci doplní výstava dodavatelů technologií a prezentace dodavatelů obsahu převzatého vysílání.


O asociaci ČAEK o. s.

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele převzatého vysílání, poskytovatele širokopásmových služeb a operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými a přidruženými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, RIO Media, SELF servis, SATT, AT&T Global Network Services Czech Republik, České Radiokomunikace, JD Production, NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří, ELTRIS, Chello Central Europe, IKO Cable, Film Europe a Skylink. ČAEK dále sdružuje zahraniční dodavatele programů pro český trh kabelového vysílání.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně spolupracuje s asociací CABLE EUROPE (Evropská asociace kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.

12. výroční konference ČAEK se bude konat 28. dubna 2011 v hotelu Crowne Plaza Prague v Praze-Dejvicích. Kongres ČAEK s mezinárodní účastí proběhne ve dnech 24. a 25. dubna 2012 v Praze.


Česká asociace elektronických komunikací o. s., 8. 3. 2011


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.01.2011 • IKO Cable rozšířila svou nabídku o 8 kanálů společnosti MTV Networks International
28.01.2011 • Změna frekvence programu History [ 1 ]
03.01.2011 • ČT od 3. ledna rozšiřuje regionální zpravodajství: více prostoru, hlavní pořady na ČT24, na satelitu i pro Moravu
31.12.2010 • PF 2011 [ 3 ]
03.11.2010 • Rozhovor s Jaromírem Glisníkem (nejen) o programu a novinkách Skylinku [ 11 ]
02.11.2010 • Televízia Magio Sat bez mesačných poplatkov a viazanosti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist