Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 17:02:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Z domova | Články
 

UPC odpovídá – 13. část

  Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 28.01.2003


Třináctou částí startujeme další rok odpovědí na dotazy, směřujícímu ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Tiskový mluvčí, pan František Malina tentokráte bude odpovídat na vaše dotazy k titulkům na NGC, českému dabingu na Avante a jestli se vůbec někdy v paketu UPC Direct objeví české televize… Dnes bylo vašich dotazů tolik, že připravujeme v brzké době další, čtrnácté pokračování


Opět jsou problémy s titulky na National Geographic. Děláte s tím něco?
Zavedli jsme pravidelný monitoring tohoto kanálu a obratem upozorňujeme dodavatele na nedostatky. Zhruba před týdnem se nám dostalo ujištění, že vše už bude v pořádku. A skutečně – titulky zatím běží, byť s některými gramatickými chybami. Avšak i ty už by měly být v této chvíli odstraněny. Víc udělat nemůžeme. Situaci budeme nadále monitorovat.

Jak to bude s češtinou na satelitních kanálech Club a Avante?
Češtinu, a to u jedné třetiny pořadů naleznete zatím pouze u kanálu Avante. Výrobě plných českých verzí brání skutečnost, že tyto kanály mají v České republice doposud málo diváků. Jestliže kabelové televize rozhodnou o jejich zařazení do své nabídky, pak česká verze nebo titulky mohou být jedním z hlavních smluvních požadavků.

Objeví se někdy na UPC Direct Česká televize, Prima a Nova?
Pevně v to věřím. Problém zařazení lze rozdělit do dvou rovin. První problém je „technicko -legislativní“ – např. rozsah práv – kde ovšem umíme nabídnout určitá aktuální „know how“ z jiných evropských zemí. Druhým problémem je otázka vůle ke spolupráci. A zde je zakopán onen pověstný pes. TV Prima tuto vůli projevuje. TV Nova s ohledem na svou strategii zatím říká ne – i strategie se ovšem mohou vyvíjet. Nejméně zřetelný je postoj ČT. Stačí porovnat vyjádření dřívějšího a současného tiskového mluvčího. Vždy se hledají - i za cenu rozporných a zástupných tvrzení – důvody, proč koncesionářům odepřít příjem signálu touto cestou. Hodně proto bude záležet na tom, jakou odezvu bude mít naše nabídka novému vedení ČT. Rád bych však zdůraznil, že zařazení do nabídky UPC Direct bude pro každou televizi zdarma (včetně technického zabezpečení), každá bude mít 100 % pokrytí (to lze např. využít při vyjednávání o cenách za reklamní časy) a navíc budou plně otevřené možnosti další spolupráce.

Zařadíte Na UPC Direct a do nabídky kabelových televizí hudební kanál Music Box ze Slovenska?
S vedením tohoto slovenského hudebního kanálu jednáme. Co se týče zařazení do kabelových sítí o do vysílání UPC Direct nevidíme žádné nepřekonatelné překážky. Naopak. Myslíme si, a tisíce mladých diváků s námi, že český hudební kanál (stanice O) a slovenský hudební kanál se budou skvěle doplňovat. Nicméně nepůjde o okamžitý krok – zařazení musí předcházet podepsaná smlouva a registrace na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.

Nedávno jsem u Eurosportu opět několikrát zaznamenal opožďování zvuku za obrazem. Nevrací se problém, se kterým se tento kanál potýkal zhruba před dvěma lety?
Rozhodně ne. Společnost, která nám českou verzi Eurosportu dodává, má technické vybavení na to, aby problém odstranila. Jednalo se o dílčí potíže a myslím, že už jsou napraveny.

Zvykl jsem si sledovat sportovní program na Fox Kids, který náhle zmizel. Co se stalo?
Těsně po Novém roce jsme dostali oznámení od provozovatelů Fox Kids, že tento sportovní program nebude nadále vysílán a bude nahrazen jiným. Jde o sportovní blok ESPN Classic Sport (Central European Programming ). ESPN Sport nabízí špičkové sportovní dokumenty a záznamy z oblasti historie klasických sportů, mimo jiné oficiální filmy z fotbalových mistrovství světa, evropské fotbalové poháry, nejlepší zápasy z italské, francouzské a anglické fotbalové ligy, oficiální filmy a dokumenty z letních a zimních olympijských her, Davis Cup a Fed Cup, grand slamové tenisové turnaje(Roland Garros, Wimbledon, Australian Open, US Open), basketball (Dream Team, Harlem Globetrotters, the Best of the NBA and European league), motoristické sporty (Historické dokumenty, Raylle Paris-Dakar, 24 hodinový závod v Le Mans), box, krasobruslení, Tour de France či dokumenty o velkých sportovních legendách. Vysílá od 19.00 hod do přibližně 22.00 hod.

Co nabídne Eurosport z lyžování?
od 2. do 16. února budete moci na Eurosportu sledovat Mistrovství světa ve sjezdovém lyžování ze švýcarského St. Moritz. Od 18. února odstartuje Mistrovství světa v severské kombinaci v italském Val Di Fiemme a bude trvat až do 1. března. Oba programy bude Eurosport přenášet živě.

Říkali jste, že budete na programu VH1 dávat svatbu Lizy Minnelliové. Můžete mi, prosím, zjistit bližší informace?
Premiéru dokumentu ze zákulisí a svatby Liz Minnelli a Davida Gesta nabídne VH1 již 8. února. Uvidíte vše, co se kolem této hvězdné svatby odehrálo – od výběru květin až po rozhovory například s Bobem Mackiem, návrhářem Liziných svatebních šatů. Mezi hosty se objeví Natalie Cole, Luther Vandros, Monica, Mya a spousta dalších známých tváří.

Jaký koncert chystá HBO v únoru?
Tentokrát se můžete těšit na dvouhodinový záznam z koncertu Party in The Park, který se konal loni v červenci v londýnském Hyde Parku. Koncert bude uveden v premiéře 2.2. od 18:00 hod. a během února se pak diváci dočkají několika dalších repríz.

Kdy se na HBO konečně objeví druhá série Odpočívej v pokoji?
První díl druhé série tohoto seriálu nabídne HBO ve čtvrtek 6.2. od 22:00 hod. Další dvě reprízy každého dílu pak budou uváděny v sobotu a následné úterý.

Jaké filmy v původním znění s titulky se objeví v únoru na HBO?
Tentokrát se můžete těšit na filmy Fotr je lotr, Ed TV, 007 – Jeden svět nestačí a na oscarového Gladiátora. Filmy budou uváděny vždy v pondělí od 20:00 hod.


František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik dnešní, již třinácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi samozřejmě předáme. Již dnes vás můžeme pozvat ke čtrnáctému pokračování, na které již nebudete muset čekat celý měsíc. Vašich dotazů bylo dnes tolik, že další díl přineseme již za několik dní.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na celý měsíc? Chcete vědět, co budou vysílat v únoru? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc leden i únor. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metroppolitní TV Galaxie (Praha a Hradec Králové).


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 39   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.02.2003 • UPC odpovídá – 14. část [ 23 ]
31.01.2003 • NHL na Galaxii sport – přehled TV přenosů na únor [ 1 ]
31.01.2003 • Jarní nabídka UPC Direct pro nové zákazníky [ 3 ]
31.01.2003 • NHL All-Star Game na Galaxii sport [ 1 ]
16.01.2003 • Únor na HBO [ 2 ]
12.01.2003 • Nova na satelit? – nemáme důvod! [ 9 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
2 / 2

  Kostičkodigitální kvalita. 

31.01.2003 09:37 • Sportman
Pane Malino, je sice chválihodné, že jste zařadili do Directu Galaxii sport, ale to opravdu nedokážete připustit, že kvalita obrazu a to nejen u GS má do digitální kvality hodně daleko?! Proboha, odpovězte už konečně na to, co hodláte podniknout pro opravdové vylepšení kvality obrazu! Vždyť je to fakt hrůza! To jste slepí?! Akorát z nás děláte blbečky! O D P O V Ě Z T E nám všem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
  UPC keď už nemám kvalitné prog 

30.01.2003 23:58 • Peter
UPC keď už nemám kvalitné programy (cenovo sa ste skoro ako PremiereWorld,ale neponúkate ani 5% z ich kvality) od vás za svoje prachy,tak mi dajte aspoň kvalitný dátový tok minimálne 4000b/s! Vysielate s polovičkou a šetríte na transponderoch.. Preboha,to si neviete najať nejaký lacnejší satelit než je luxemburgská Astra? Mnoho ďaľších providerov núka lacné transpondery s >50dBW na Čechy a Slovensko. Toto je podnikanie?! Lidi chybí nám zde konkurence, UPC nemá konkurenta, proto máme tenhle brak!!
 
 
  MTV a HBO 

30.01.2003 23:24 • hallmark
Suhlasim s prispevkami.Obraz na HBO je strasny a EPG nefunguje,tak ako predtym.Po prestahovani up-linku do Amsterdamu nefunguje EPG ani na MTV2,Base,Hits,VH1 a predtym to islo.A je pravda,ze transpoder na ktorom vysiela digitalny balik MTV je samostatny a patri MTV Networks akurat UPC ood nich tieto programy spristupnuje.Okrem MTV Europe,ktore vysiela priamo UPC na svojom transponderi.
 
 
  Můj příspěvek 

30.01.2003 13:56 • anonym
Jen taková poznámka. Transpondér, na kterém vysílají MTV a VH1 je samostatný a nemá vliv na ostatní programy.
 
 
  HBOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 

30.01.2003 11:42 • videoman
Tak jako ostatní - HBO je v katastrofálním stavu - U některých scén se obraz rozpadne do tak velkých bloků, že je to neúnosné sledovat! Co setýka EPG tak nechápu proč je název filmu někdy anglicky a v obsahu je pouze opět anglický název filmu. Myslím že redukce některých hudebních MTV by kvalitu HBO zvedla.

Několikrát jsem kontaktoval jejich UPC centrum i mailem ale odezva žádná!!

Současně se ještě vrátím k tématu organizace předvoleb - je to nelogické a mělo by se s tím něco udělat a to buď systém: česky dabované/anglické ,nebo zpravodajské-naučné-hudební-filmové-sportovní ???
 
 
  Můj příspěvek 

30.01.2003 10:14 • Kamil
Musím se připojit k ostatním. Kvalita HBO je skutečně otřesná a rozhodně nedošlo ke zlepšení po přestěhování uplinku. Kostičkuje to pořád a žádné zlepšení na cestě. A ani nečekám, že se to zlepší, jelikož příčina je jasná. Transpondéry UPC jsou přecpané jinými programy a na nový transpondér UPC nemá. Díky a mějte se.
 
 
  Zlepšení kvality obrazu 

30.01.2003 09:32 • Dominik
Od včerejška pozoruju zlepšení kvality obrazu HBO,dávali OO7 a oproti silvestru je to znatelná změna!Že by změna k lepšímu???
 
 
  HBO je opravdu maras 

30.01.2003 08:38 • Igor
Kdyz jsem porizoval Direct + HBO kdysi v unoru, nechtelo se mi verit zdejsim prispevkum a rikal jsem si, ze se tady schazi pouze nespokojena a vecne kritizujici cast populace. UPC me ovsem presvedcilo, ze opak je pravdou. Ta kvalita placeneho kanalu je fakt hruzostrasna. Nemusim ani srovnavat s ostatnimi kanaly, protoze diky pravidelnemu kostickovani a vymluvnemu EPG je to k nepouziti. Ackoli jsem s tim nepocital,vypovidam smlouvu a radeji si koupim DVD a kdyz investuju kazdy mesic 1000Kc do DVDcek z pujcovny, tak si hodne polepsim jak obsahove tak i kvalitativne.
 
 
  reseni ? 

30.01.2003 00:18 • dxmichael
Nebylo by lepsi, se s nasima technickyma otazkama ”promluvit” takhle online misto s panem Malinou ( ktery se na to HBO sned ani nediva, nebo co !!!?!!?!!! a tak nevi o cem mluvi.a kdyz,tak jen slibuje. ) s nejaky opravdiovym technikem, ktery vi o co de ? To EPG je opravdu krute nevhodne a jeste k tomu to nefunguje( a nefungovalo ) s Humaxem.Ale to bych i treba prekousl,jen kdyby aspon ten obraz nebyl tak podprumernej. Lidi, neprejte si zadny programy navic, nebo ta kvalita bude jeste horsi :-) UPC prece nema penize na nove transpondery.



Jak napsal Honza - Dekuju krasne.
 
 
  EPG - výsměch, hurá do Evropy 

29.01.2003 18:51 • Honza
Před stěhováním centrály z Londýna do Amsterodamu jste slibovali, že kvalita bude vyšší, přinejmenším srovnatelná. Byl bych pane Malina strašně rád, kdyby jste místo nikoho nezajímajících tlachů o svatbách různých příšerek řádně technicky vysvětlil, proč na všech kanálech je v EPG podávána jako základní informace v jazyce anglickém pouze název filmu a při rozbalení popisu filmu nebo pořadu je jako výsměch všem uživatelům podáván jako popis zase jenom anglický název pořadu. Přitom dříve z Londýna to fungovalo a v češtině i popis.

Určitě to je pro Vás jako tiskového mluvčího obtížnější otázka, ale máte také určitě nějaké technické oddělení, Myslím, že tato otázka bude zajímat o 99% abonentů UPC více než tlachy, kterými sice zaplníte stránku A4, ale pro normální lidi, (viz všichni přispěvatelé přede mnou) neřeknou nic. Opravdu nás diváky silně podceňujete!!!

Samozřejmě bych byl rád, kdyby se mi v dohledné době, řekněme do půl roku dostalo k v a l i f i k o v a n é o d p o v ě d i . Já osobně si při pohledu na Vaše skvělé EPG připadám ne jako Čech a nastávající Evropan, ale jako čaroděj t ř e t í kategorie.

Děkuji krásně.
 
 
  Můj příspěvek 

29.01.2003 18:26 • anonym
Proč chcete sledovat Galaxii Sport na UPC, když bude možno ji sledovat za 7,-Kč/den přes Czech Link a k tomu v perfektní kvalitě včetně programů ČT1,ČT2, PRIMA TV A Stanoce O. Porovnejte si kvalitu Stanice O na UPC a Czech Linku - není co řešit.
 
 
  Môj príspevok 

29.01.2003 13:35 • Jarin
pane Malino, kdy budou větší čtverečky na HBO ??? kdy dojde k dalšímu zhoršení kvality ???

Děkuji
 
 
  Kvalita 

29.01.2003 12:50 • dxmichael
Pane Malino, prosim vas, neodpovidejte na takovy otazky, jako ”Jake filmy budou v unoru na HBO?”, svadba na VH-1 a ”co nabidne Eurosport z lyzovani”. Vy nas tvrde podcenujete!! Inteligentni divak si tohle vsechno zjisti na internetu,v programovem casopise, nebo se diva na upoutavky !!!!

PROC misto techhle blbosti, nemluvite o MIZERNE kvalite HBO a GALAXIESport (dvou,podle me, nejzadanejsich programu) ???? Nebo vy ty ctverecky nevidite ???Delejte s tim prosim neco !
 
 
  Můj příspěvek 

29.01.2003 10:55 • Petr
A co kvalita HBO??Ta se už nemonitoruje ci jak??Je to HRUZA!Je fakt,ze i Hallmark ma lepší obraz než HBO!A když už ste v tom zařazování,tak ZAŘAĎTE i SuperMax!!Legislativně to možné je,tak se UZ konecne dohodněte s vysílatelem!!! ;o)
 
 
  Môj príspevok 

29.01.2003 09:09 • Kritik
ale u eurosportu je porad zvuk pozadu...za to muze to, ze obraz jde stejne rychle na satelit jak konecnymu divakovi, tak komentatorovi, jenze, nez se zvuk namoduluje s cestinou dohromady, uz ma vterinu zpozdeni, takze tenisti jeste zvukovej hekaj, pritom je uz micek davno v autu....to je pakarna...hlavne, ze je to vyreseny :(( hmm....myslim, ze malina se na eurosport zrovna nediva....
 
 
  Můj příspěvek 

29.01.2003 08:31 • KŠ
Pane Malino, zařazení SK hudebního kanálu Music Box je sice fajn, ale doufám, že to nebude na úkor vyřazení jiných stanic jako MTV či VH1. Podle mě je současná nabídka hudby dostatečná. Díky za odpověď.
 
 
  A este jeden! 

29.01.2003 07:51 • anonym
Aj mňa by zaujímalo čo bude s tou kvalitou obrazu! Čo sú to za odpovede keď ľudí trápi hlavne tá kvalita. Nech sa páni z UPC nehnevajú ale napr. HBO za 350 Sk a takáto kvalita!!!
 
 
  Můj příspěvek 

29.01.2003 07:04 • kritnaokno
ano kdy bude lepsi obraz???je to cim dal horsi!!!!
 
 
  Môj príspevok 

29.01.2003 06:04 • Lenka
Děláte si legraci, spousta příspěvků ke kvalitě obrazu, nekvalifikované odpovědi operátorů atp. a p.Malina odpovídá na něco úplně jiného, než zajímá spoustu stávajících zákazníků. KDY BUDE OBRAZ LEPŠÍ ? Diskuze a komentáře jsou plné podobných stížností !!! Děkuju Vám.
 
 
Celkový počet komentářů: 39 / zobrazují se: 21 ... 39

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist