UPC odpovídá – 14. část
Autor: PR Press UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 04.02.2003
S krátkým odstupem je tu pro vás další, již čtrnáctá část odpovědí na dotazy, směřujícímu ke kabelové společnosti UPC a její satelitní službě UPC Direct. Tiskový mluvčí, pan František Malina tentokráte bude odpovídat na vaše dotazy k jednosměrnému satelitnímu internetu, zařazení Romantici a SuperMaxu do UPC Direct, zda se neprodlouží vysílání HBO a nebudou chybět ani odpovědi na programové dotazy.


Na jakém principu pracuje kabelová televize?
Kabelová televize je založena na principu přívodu televizního a rozhlasového signálu do domácnosti širokopásmovým kabelem. Provozovatel televize přijímá kódovaný či nekódovaný televizní signál z pozemních vysílačů, nebo ze satelitních družic v místech, které se nazývají uzlová nebo hlavní stanice. V této hlavní stanici, což je anténní systém v kombinaci s přijímači, modulátory a dekodéry, se signál upravuje pro distribuci do sítě kabelové televize, která vyúsťuje přímo do zásuvky v bytě.. Kromě kabelů je tato síť tvořena i řadou trasových a domovních zesilovačů a systémem napájení elektrickou energií.

Vrátíte do kabelové televize SuperMax a na UPC Direct Romanticu?
Stav problematiky okolo kanálů SuperMax a Romantica je setrvalý. To znamená, že se nevrátí.

Zvažuje vaše společnost nabídku internetu přes UPC Direct? Co takhle jednosměrný internet přes UPC Direct a receivery Philips (jako je např. Europe on line)?
Nabídka internetu přes UPC Direct je technicky možná. V tomto směru jsme zahájili a nadále budeme provádět příslušné testy. Avšak rozhodně by nešlo o jednosměrný, ale o dvousměrný internet. Nicméně hlavní překážku možného komerčního využití představují nízká poptávka, vybavení domácností PC a ekonomická návratnost vložených investicí.

V budoucnu bych si rád koupil nový televizor. Jaký typ mi doporučujete pro kabelovou televizi?
Doporučuji vám koupi značkového televizního přijímače s osazeným hyperbandem a českým teletextem. Jestliže jste zvlášť náročný, pak doporučuji televizory s možností příjmu dvoukanálového stereo zvuku a duálního příjmu. Televizor vždy kupujte u renomovaných dodavatelů, kteří Vám poskytnou úplné, kvalifikované informace a záruku.

Nebude HBO vysílat 24 hodin denně?
Položil jsem tento dotaz zástupci HBO, který mi sdělil, že HBO nebude na svém vysílacím schématu – ve všední dny 18 hodin denně a o sobotě a o víkendu 24 hodin denně zatím nic měnit.

Dívám se na dokumenty s vojenskou tématikou. V poslední době však nic nového neběží. Chystáte něco?
Potěším Vás. Oscarový režisér Titanicu – James Cameron – se tentokrát podíval na vrak válečné lodi Bismarck. Spolu s týmem odborníků a využitím nejmodernější techniky natočil spoustu jedinečných záběrů pod hladinou moře. Jeho bratr Mike sestrojil speciální dálkově ovládané plavidlo s kamerami jen pro tuto příležitost. Nenechte si proto ujít výsledný dokument. Uvede ho Discovery Channel v neděli 16. února od 21 hodin.

Mám kabelovou televizi a dívám se na Romantice na seriál Kouzelná moc lásky. Teď bude končit. Zajímalo by mě, který seriál jej nahradí?
Ano, kouzelná moc lásky končí. Od 17. února jej nahradí premiéra seriálu Zamilovaná. Opět se jedná o romantický příběh. Vyjímám z popisu k seriálu: „Ivaně a Raimundovi život připravil nejedno překvapení a zklamání. Ivana je odložené dítě, které bylo vychováváno v chudé, ale hodné rodině. Pracuje jako služebná u Raimundovy snoubenky Paty. Raimundo studuje architekturu, ale vzhledem k velkým společenských rozdílům nemůže okolí přiznat svou lásku k Ivaně.“ Telenovela má 100 dílů a v hlavní roli se představí Gabriela Espinová a René Lavan.

Bude HBO opět přenášet Oscara?
Ano. Udílení cen Americké filmové akademie je tradiční lahůdkou pro všechny filmové fanoušky a společnost HBO nebude u předávání chybět ani letos. Mimochodem nechyběla tam ani v uplynulých pěti letech. HBO letos potěší jak „lovce“ aktuálních zpráv při ranním přímém přenosu, tak i ostatní diváky, kteří dají přednost sledování záznamu ze slavnostního ceremoniálu. Přímý přenos začíná na HBO v pondělí 24. března ve 2.00 hod. ráno a potrvá přibližně tři a půl hodiny. Devadesátiminutový záznam pak uvidí diváci HBO ve stejný den (pondělí 24. března) od 20.00 hod.

František Malina
Public Relations Director
UPC Česká republika, a. s.



Tolik dnešní, již čtrnácté pokračování odpovědí tiskového mluvčího UPC ČR, a.s., které exkluzivně poskytuje čtenářům serveru satCentrum a týdeníku Satelit-Parabola. Napadají vás další otázky? Zeptat se můžete třeba hned teď, v diskusi pod tímto článkem. Všechny vaše otázky panu Malinovi samozřejmě předáme.

A ještě na úplný závěr: Zajímá vás, jaký je program kabelových televizí HBO, Spektrum a SuperMax na celý tento měsíc? Dozvědět se to můžete již dnes, pokud si na našem webu v sekci TV program stáhnete přehled pořadů uvedených stanic na měsíc únor, v nejbližších dnech tam přibude i březen. Na stejném místě také pro vás přinášíme týdenní podrobné vysílací přehledy televizí Galaxie sport a metropolitní TV Galaxie (Praha a Hradec Králové).

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/445/upc-odpovida-14-cast/