Vyjádření Irdeto k prodeji necertifikovaných receiverů
Autor: PR Press Irdeto , e-mail: agrondman@irdeto.com Přidané: 11.04.2011

Společnost Irdeto ze sídlem v Hoofddrorpu v Holandsku dnes rozeslala distributorům a dealerům satelitních receiverů v České a Slovenské repubice dokument, který upozorňuje na prodej nelicencovaných a nepodporovaných receiverů.


Jak konkrétně uvádí: "Na základě podrobného přezkoumání aktivit na trhu, oblíbených modelů STB a aktivních distributorů bylo identifikováno několik variant necertifikovaných zařízení. Tímto si Vás dovolujeme informovat, že následující společnosti a značky nejsou licencovány ani podporovány společností Irdeto a tyto subjekty jsou proto vyloučeny z distribuce zařízení schválených nebo podporovaných standardy CryptoWorks nebo Irdeto:

Ferguson Sp. Z.o.o (Ariva atp.)
Opticum e.o
Cynextra-Golden Interstar (Bigsat, Golden Media atp.)


Protože Irdeto, Skylink a CS Link mohou zaručit kvalitu jen certifikovaných set-top boxů, dvouletá záruka nařízena českými a slovenskými orgány je momentálně ohrožena."

"Zákazníci, kterých se to týká, budou odkázáni na své dealery, proto je odpovědnost na Vás správně informovat zákazníky v místě náklupu. Pro upřesnění, pouze přijímací zařízení schválená společností Irdeto mohou splnit očekávání zákazníků, pokud jde o bezproblémový příjem obsahu typu Skylink/CS Link. Společnost Irdeto proto žádá, aby distributoři vždy ověřili stav licence/certifikace jednotlivých modelů přijímačů před jejich zakoupením.

V důsledku našich nedávných zjištění se podnikají kroky k podání stížnosti na české a slovenské obchodní inspekci (ČOI a SOI) proti několika výrobcům STB, kteří prodávají set-top boxy tzvn. "připravené pro CryptoWorks" bez schválení společností Irdeto. Také dodavatelé podílející se na distribuci těchto zařízení jsou předmětem zkoumání".


"Společnost Irdeto tímto oznamuje ukončení životnosti CryptoWorks, přičemž objednávky poslední várky karet CryptoWorks byly přijaty v listopadu 2010. Žádný náš zákazník již nemůže objednat další karty CryptoWorks, a proto trh s STB CryptoWorks rychle zaniká. Jak již bylo oznámeno, společnost Irdeto nebude po roce 2012 poskytovat žádnou podporu pro zařízení CryptoWorks. V budoucnu se budeme zaměřovat pouze na STB Irdeto s platformou Secure Silicon.


David W.Jones, Director Partner & Alliances
Andries Grondman, Client Device Alliance Manager



Příloha: Vyjádření společnosti Irdeto k prodeji necertifikovaných receiverů

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/4467/vyjadreni-irdeto-k-prodeji-necertifikovanych-receiveru/